First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 12 maart 2012

Ontruiming

En óf het een heerlijk weekend is geweest  ;o)  Een prinsesje zo verwend, een stoere knul zo trots op zijn zwemprestaties, verwacht bezoek wat weg bleef, maar onverwacht bezoek wat alles goed maakte. Een paar ongeplande oppassessies en een jubileumfeest op zondag hebben er voor gezorgd dat er nog niet veel in het huis is gedaan, maar ook dat komt weer goed.

Vanmorgen met opstaan hing ik de eerste kledingstukken buiten te luchten en ging er een was in het machine. Op weg naar school liepen we onverwachts op met een moeder van school. Ze woont een straat verder en was aangestoken door mijn loopgedrag  ;o)  Na een kleine boodschap en twee heerlijke wandelingen stapte ik het huis binnen en pakte direct mijn schoonmaakspulletjes erbij. Nog voor de koffie was de buitenboel gedaan en kon de eerste was naar buiten. Is het niet heerlijk?!


Nu de post en rekeningen er maar eens bij pakken en zorgen dat we niet achter gaan lopen met betalingen. Daarna ga ik weer verder met ruimen. Niet alleen opruimen, maar ook wegruimen. Vorige week gingen er al tien (!) dozen richting de kringloop, maar ik heb nog veel meer. Zo liggen er nog dozen met meisjeskleding die ik graag aan iemand door wil geven, heb ik nog zat huis- en decoratiegoed dat de deur uit kan en jaja.. in trant van de bezuinigingen én de ruimte: onze droger gaat de deur uit! Nog even wachten wanneer het grote gevaarte opgehaald kan worden, maar dan hébben we weer ruimte!

Sommigen zullen het vast een domme zet vinden om juist dat apparaat de deur te wijzen, maar om eerlijk te zijn: ik heb het ding al jaren in huis en het gemiddelde gebruik ligt op vijf draaien per jaar. Niet echt iets om me druk over te maken, dacht ik zo.

Dus zo met het zonnetje in huis en temperaturen die er voor zorgen dat de kachel niet meer aan hoeft, heb ik de smaak aardig te pakken en gaat de bezem weer eens flink door ons huis. Iemand nog iets nodig?  ;o)

22 opmerkingen:

 1. Heerlijk om zo veel op te ruimen!! Maar, mijn droger zou ik toch echt niet willen missen... ons huisje is klein, ik heb in de winter maar drie deuren waar een klein wasrekje aan kan. Met al die grote-mensenwas (vier volwassenen qua kleding) die bijna dagelijks schoon goed aan willen (waar ik wat de pubers betreft alleen maar blij mee ben!) gaat in de winter alle witte was in de droger! Ik zou gewoon niet weten hoe ik het anders moest doen... verhuizen misschien? Geniet van al je opruimen, fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is vandaag ook wel erg lekker weer om de was buiten te hangen. Een droger heb ik niet maar wel een grote zolder met meer dan 50 meter waslijn, waar het net zo lang kan blijven hangen tot het droog is. Of langer ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn droger draait ongeveer net zo vaak als die van jou. Wat mij betreft mag ie weg, waarschijnlijk gaat ie ook weg, als de verbouwing klaar is.

  Je klinkt tevreden vandaag! Lekker, zo'n gevoel!

  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze droger is al jaren stuk. Toen die net stuk was hadden we onkosten die voor ging, ondertussen zijn we jaren verder en mis die ook niet.
  De was gaat aan de droogmolen in de tuin, of op een rekje, overdag buiten 's avonds binnen en de volgende dag droog. We hebben ook wel een portiek waar er wasdraad hangt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik heb nog een keukenmachine nodig(haha).
  Grapje, ik zal je er niet mee plagen.
  Ik ben ook lekker bezig geweest, heb ook lekker geruimd.
  Heerlijk met deze zon, je krijgt gelijk weer de kriebels.
  En je droger weg, nu krijg je er lekker weer ruimte bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gebruikten de droger dagelijks... en toen ging ie stuk. Jan bouwde een katrolwasrek voor in de gang en dat beviel zó goed dat we inmiddels al ruim een jaar zonder droger doen. Dan zal het jullie toch zeker lukken! Goed besluit hoor. Dat zouden meer mensen moeten doen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach getsie wat een positieve maandagpost, hahaha ik kan maar niet op gang komen na het weekend hé ;-))
  Nu is het zonnetje ook nog vertrokken dus trek ik het helemaal niet meer... morgen is het weer dinsdag toch....nieuwe kansen.

  lieve groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed om lekker zo bezig te zijn, de droger gebruik ik vaak maar dat alleen omdat we niet echt de gelegenheid om de was buiten te hangen. Dus zo gek vind ik het niet hoor, zou hem het liefst ook de deur wijzen.

  Wat een geweldige foto zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een gezellig dagje heb jij er van gemaakt, zou zo maar een vrije dag willen hebben, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk die eerste lente stralen, ze zorgen voor zoveel energie.
  Sopje door het huis, stofzuigen en een raampjes los. Genieten als het eenmaal af en schoon is. Ik zou dat soort apparaten ook de deur wijzen, we hebben nu nog een grote vriezer staan die we nauwelijks gebruiken maar die wel veel plaats in neemt. Zonde gewoon! Je borduurwerkje word ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vriezer niet weg doen hoor! Kun je mooi gebruiken voor je boontjes die je dit jaar voor het eerst in je tuin of op je balkon laat groeien. En wat dacht je van groenten in groot aantal in de aanbieding inslaan? Zo hebben wij heel de winter van heerlijk goedkope stoofpeertjes kunnen genieten. Een vriezer kan dus nog wel eens handig zijn ;o)

   Verwijderen
 11. Wat leuk om zo een moeder uit de buurt tegen te komen en gezellig op te lopen! Goed voorbeeld doet goed volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha, ook al voorjaarsopruiming :-)Een droger hebben we hier niet - geen ruimte voor... Het is in de winter wel eens puzzelen met de was, het doet er dan 2 dagen over om te drogen, dus kan ik max. 3 wassen per week draaien. Maar ach, het komt altijd wel weer goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, zo in de lente is het heerlijk opruimen. Dapper hoor, zonder droger. Was ophangen is iets waar ik altijd een hekel aan gehad heb....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als ik dit zo lees, krijg ik meteen zin om ook de handen uit de mouwen te steken. Maar bij mij moet het meeste 's avonds gebeuren, na het werk. En dan heb ik meestal niet zo'n zin meer ;o)

  Je stitchery wordt heel mooi, de kleur groen is lekker zomers!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goedemorgen Monique,

  ik reageer eigenlijk nooit, maar nu kan ik het even niet laten.
  We zouden de meisjeskleding denk ik wel goed kunnen gebruiken, over 2 weken wordt onze dochter geboren en heb nog weinig kleding kunnen kopen, ik weet niet welke maat je weg wilt doen?
  Prettige dag vandaag!

  groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kun je me je mailadres sturen? Ik kan je momenteel niet bereiken, je staat op no-reply blogger.

   Verwijderen
 16. Hier is de afwasmachine al een paar weken de deur uit en het bevalt nog steeds erg goed.
  We vinden het erg gezellig om samen na het eten even te kletsen onder de afwas.
  Hoe is het met jou afwasmachine ??

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het ziet er een heel leuk borduurtje uit! Doet me denken aan St. Patric's Day wegens het groene kleurtje. :-) Opruimen zouden we allemaal n's wat meer moeten doen (heb zo heel veel tijdschriften waarvan ik de helft zou kunnen wegsmijten = uitscheuren en in binders steken wat je echt nodig hebt).
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!