First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 6 februari 2012

Zuster Monique

Dank je wel Moepsje.

Heerlijk.. de zon schijnt weer. Ook vandaag zorgt dit wondermooie verschijnsel er voor dat mijn kachel over een paar minuutjes uit zal slaan en mijn woonkamer er zonder enige kosten behoorlijk warm op wordt. Naast me staat een pot hete thee, tegenover me zit mijn grote, kleine kanjer wat huiswerk van school te maken. Niet ver van ons ontdekt mijn kleine meis de wonderen van haar broers goed bewaarde bouwstenen. Het is even een minuutje rust in mijn huishouden..

Nadat zoonlief vorige week (uit noodzaak) aan zijn mannelijkheid is geholpen, papa (verplicht en tegen zijn zin in) op zakenreis moest, dochterlief - nu ze weet hoe ze zich staande kan houden - de box niet meer zo leuk vind om in te verblijven, 'Zuster Monique' voor vijfde dag op rij bij elke plas- en wasbeurt een wond moet verzorgen en de afgelopen nachten alleen en in haar eentje met een flinke hulpbehoevende kleuter door heb moeten komen, is ze een beetje moe. Haar hoofd zit sinds vorige week donderdag vól van verkoudheid en ook het huishouden draait natuurlijk gewoon op volle toeren door. Pyama's, onderbroeken en handdoeken, ze gaan wat vaker de wasmand in dan normaal. Met ook manlief weer terug van zakenreis liggen er genoeg stapeltjes was voor mama weg te werken.


Maar ik klaag niet! Ik mis alleen wel even de tijd om te ontspannen. Om even onderuit te gaan met oma's konijn, om wat inspiratie op te doen bij Rhonda of Amanda. Want al denk ik dat ik even een minuutje heb, dan komt er weer een plasbeurt, gil om wat te drinken, gekreun om de pijn bij het lopen, gehuil door het vallen op de bibs. Of wat dacht je van het schuldgevoel over alle onbeantwoorde emails, de 'vuile' wastafel, het volle aanrecht, de ...

Maar het is me gelukt.. even een minuutje om te posten. 'Ik' verander weer snel naar 'Mama & Zuster Monique'. De één in bad, de ander naar bed. En ik? Toch maar weer even aan het huishouden  ;o)

18 opmerkingen:

 1. Hou vol! Jouw tijd komt wel weer! Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet hoe het was....sterkte lieve Monique. Denk maar aan de lente, straks naar buiten, gezellig bij de zandbak, kindjes aan het spelen, jij genieten en bijkomen:) Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge wat heb je het druk, denk je wel aan jezelf.
  Zaterdagavond zei ik tegen P, ik denk dat ik al weet waarom T naar het ziekenhuis moest.
  Vervelend hoor, het is zo gevoelig.
  Geef hem een dikke knuffel van ons.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beterschap en neem je rust waar het kan...... de aanrecht blijft wel staan en een wasje minder kan ook......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vervelende ingreep voor de kleine man.
  Beterschap hoor!
  En ren jezelf niet voorbij he?!
  Liefs,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan het !!..hou vol......liefs van mij....enne sterkte met de kleine man....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gewoon door blijven gaan is de juiste remedie.
  En je kleine mannetje zal je eeeuwig dankbaar zijn ook al hoor je dat waarschijnlijk pas als hij 22 is;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig maar, dat wij moeders (en zusters!) ongekende kracht hebben, en zelfs al een 1 minuutje rust genoeg hebben om weer even voort te kunnen...! Heel veel sterkte hoor met dit alles, en vergeet niet dat je krijgt wat je zaait! Heeeeeel veel liefde dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes! :) En je wordt er vast enorm om gewaardeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ocharme het manneke!
  Zeker vermoeiend zo alles bij mekaar, maar jouw tijd komt weer!!!!
  Hou vol, nog ff!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Monique,
  Ja met kleine kinderen om je heen heb je zelf echt geen tijd om even lekker uit te zieken. Je moet constant je aandacht hebben voor die ukkies. En alles draait maar door. Af en toe een paar minuutjes voor jezelf is toch echt pure noodzaak hoor, anders loop je jezelf helemaal voorbij... Die afwas loopt niet weg, dus jongste even in bed, oudste lekker verder met z'n huiswerk en jij even een time-out.
  Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Beterschap met je verkoudheid, ik weet er alles van...
  Ik wens je een fijne dag Monique...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo herkenbaar, mijn jongens zijn nu volwassen en heb dit hectische niet meer. Maar door dat ik ben gaan werken toen ze ouder werden en nu best wel een leuke en drukke baan heb is het weer herkenbaar. En kinderen volwassen of niet vragen toch nog wel hun aandacht, maar dan nu weer op een heel andere manier. Maar als er thuis het één en ander blijft liggen thuis door de drukte bekruipt mij toch ook nog wel eens een schuldgevoel.
  Heel veel sterkte voor je kleine mannetje en natuurlijk voor je zelf.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beterschap voor je zoon!
  Wat vervelend.
  En die kleine meid van je houd je ook wel bezig lees ik wel! Heerlijk, maar ik kan me indenken dat je daar nu wel eens van moet zuchten!
  Probeer het huishouden een klein beetje los te laten, dat komt heus weer goed!
  Gelukkig voor je dat je man weer thuis is, dan voel je je er misschien ook niet meer zo alleen voor staan!
  Ga maar veel in het zonnetje zitten!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om weer even bij te lezen! Mooi nieuw blog heb je, ik was er nog niet geweest! Heel veel beterschap voor zoonlief en een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat druk zeg !!! Ik hoop dat je ventje zich snel weer beter mag voelen. Dat is erg akelig om daar wat te mankeren. Heel veel beterschap en sterkte met alles.
  Groetjes vanuit het koude maar zonnige zuiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beterschap voor je zoon en succes met zusteren, moederen en huishoudmanagen.

  GroetKopka

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hé vreemd, ik had een reactie gepost maar ik zie hem niet terug... het was iets over zelf ook uitzieken maar vooral: een vuile wastafel is iets wat jouw kinderen zich vast niet herinneren over zoveel jaar. Ze herinneren zich wel jouw liefde en aandacht! Dus: laat maar lekker zitten die wastafel! En jouw kinderen hebben later heel veel mooie herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!