First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 7 februari 2012

Wie weet wat?

Dat alles tussen neus en lippen door na de eerste dag van het nieuwe jaar een tikkeltje duurder is geworden, hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Maar wat ik misschien nog wel met jullie kan delen is het volgende:

Terwijl ik gisteren toch nog even lekker aan het breien was geslagen, gingen mijn gedachten lekker met me aan de haal. Als het lukt om oma's konijntje na te maken, dan maak ik er direct één achteraan. Of twee. Eén met een zacht roze jasje en één met een licht blauwe. Op de markt haal ik twee ... kortsluiting! Waar ben ik toch mee bezig?!? Altijd maar dat kopen...

In de bollenmand liggen nog allerlei bolletjes wol. Oké.. niet zo gek veel, maar toch nog wel een kleurtje of drie, misschien vier. Over van een vorig project, een uitgehaalde kindersjaal, of een zomaar spontaan gekregen bol (thanks Marleen!). Allemaal goed genoeg voor een jasje voor oma's konijn!


Zo wil ik ook nog een paar hoezen voor kussen gaan halen. Allemaal van die verschillende maten, voor op het grote bed, om op zaterdagmorgen met het hele gezin nog even zo lekker in weg te kunnen zakken... weer kortsluiting! Heb ik niet eerder een ontzettend leuke hoes gemaakt van een oud overhemd?!? Heb ik er daar niet nog een stuk of tien, misschien zelfs wel vijftien van liggen?

En zo kwamen er in gedachten nog een paar dit-moet-ik-halen items voorbij. En állemaal waren ze op de ene of andere manier zó te weerleggen, dat ik er geen cent aan uit hoef te geven. Of toch? Want ik heb er één waar ik nog maar niet uit kan komen. Voor de tussendeur wil ik graag een tocht kussen maken. Gewoon, van een lap stof (dat was al wel direct bepaald). Maar waar ga ik het mee vullen? Mijn eerste reactie was een zakje zand, lekker zwaar en naar mijn idee niet kou doorlatend. Maar dat kost een flinke duit en wat doe ik met de rest van het zand? Dan maar wat vogelzand? Maar dan moet ik best een aantal pakken halen...

Manlief kwam met het idee zo'n mega grote zak rijst bij de L.idl mee te nemen. Maar of dat afdoende en betaalbaar is? Wie heeft er in deze leuke en lekker haalbare suggesties? Zaagsel? Stro? Wij staan er voor open!!  ;o)

17 opmerkingen:

 1. Ik zou er in stukken gesneden vodden instoppen.
  Als je dat hebt....of misschien van die piepschuim verpakkingskorrels?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een laagje zand uit je moestuin of een laagje rijst voor de zwaarte. En de rest oude lappen of panty's. Mijn oma breide daar sloffen van, die waren heerlijk warm.

  Joan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb in de tochtrol oude versleten handdoeken gedaan. Maar oude t-shirt oid is natuurlijk ook een optie,groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Monique,
  Ik zou ook voor de rijst gaan hoor. Vogelzand, daar zit heel veel stof in, dus zou ik geen optie vinden. Stro en zaagsel is zo licht, dat houdt de tochtzak niet op zijn plaats. Oude panty´s ook niet... Zo´n tochtzak moet toch een beetje gewicht krijgen, dus rijst...
  Maar de combinatie, zoals Joan hierboven heeft beschreven lijkt me dan ook wel wat, dan heb je aan 1 pak rijst genoeg...
  Succes ermee...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las ergens de tip om daar oude kapotte kledingstukken voor te gebruiken, inderdaad. Wel even knoopjes en ritsen verwijderen (die je natuurlijk bewaart..). Ik wil ook nog zo'n rol maken.
  En wat je andere plannen betreft: mooi dat je omschakelt naar het kijken wat je nog hebt en het daarmee te doen!
  En het gaat er toch niet om dat het morgen al af moet zijn, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oude kleding in stukken is zwaar en flexibel genoeg. Als je iets anders zoekt: wat ik doe is rondlopen door mijn huis met de intentie iets te vinden. En dan gewoon uitproberen. Werkt altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oude kleding of andere textieldingen (gordijnen, handdoeken), die stop je in een leuke hoes en klaar is de deur/tocht stopper. Zand en rijst trekken vocht aan, kans op schimmel e.d.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rijst zou ik niet zo gauw doen, da's vragen om muizen.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt hierboven al veel goed tips gekregen zie ik.
  Ik dacht ook meteen aan rijst of gedroogde bonen (haha, ik met mijn bonen ;-)), maar muizen......tja, daar zit je inderdaad niet op te wachten. Toch maar wat oude vodden dan, denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had geen idee maar leuk om de reacties te lezen en lijkt mij een goed idee oude lappen. Succes.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En.... wat gaat het nu worden? Ik ben heeel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 'k Heb een tochtslang van een nogal gerafeld badlaken gemaakt, (precies op lengte mazzelaar die 'k d'r ben)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn tochtrol heb ik gevuld met oude kussens (vulling eruit gehaald) en wat vodden voor de stevigheid. Voor al mijn knutseltjes probeer ik het dit jaar zo lang mogelijk te doen met materiaal wat ik al in huis hebt. En stiekem is dat best veel.
  Fijne avond en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 14. (je kan me overigens ook weer volgen op
  http://marleenswereld.blogspot.com/ )

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke ideeën, maar aar mee te vullen is lastig.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!