First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 23 februari 2012

Waarom ik loop

Bij een zwakke nog opwarmende spaarlamp drink ik vanmorgen half slaperig mijn dagelijkse tabletjes weg. Doordat het rooster in het raam open staat, kan ik prima horen hoe de eerste vogeltjes hun ochtend inluiden. Héérlijk! Het gevoel van lente bekruipt me stiekem al een beetje, al doet het beeld van buiten me direct weer terug brengen in de realiteit. Grijs en grauw ziet het er uit en als je zegt dat het regent, geloof ik je gelijk. Jammer.. dat wordt een ritje met de auto vandaag.

Na het ontbijt maak ik iedereen klaar om naar buiten te gaan en bedenk me dat het weer misschien toch niet zo erg is als het lijkt. Met een temperatuur van een graad of zes zou het toch heerlijk zijn om ook vandaag mijn wandeling te kunnen maken. Dus niet in de auto, maar lekker met 'eigen vervoer'.

Nadat oudste op school is afgezet, wandel ik langs de plaatselijke bakker en neem twee heerlijk verse broden met me mee. Buiten komt er een opaatje al wiebelend op zijn fiets mij tegemoet. Ik blijf even staan en als hij mij ziet, steekt hij netjes zijn hand uit om aan te geven dat ik niet op hem hoef te wachten. Terwijl hij de bocht probeert te nemen, kijkt hij naar me om en geeft me een heerlijk grote glimlach. Met een knik en een glimlach terug vervolg ik mijn weg en maak onderweg een praatje met een geliefd familielid die ik onverwachts tegen het lijf loop. Bijna thuis loop ik een stukje op met de verpleeghulp van mijn buurvrouw en maak ook met haar een gezellige babbel. Nu zit ik met een kop (brandnetel)thee achter mijn pc-tje, te tikken dat het me een lust is om daarna eerst maar eens wat mails te gaan beantwoorden.

Zomaar een ochtend. Een ochtend die er met de auto héél anders (lees: een stuk minder gezellig) uit zou hebben gezien. Fijne dag vandaag!

7 opmerkingen:

 1. Oh, heerlijk om dit stukje te lezen, en zo herkenbaar...! Al lopend leef je!! En niet alleen, maar samen met de mensen om je heen! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad......leuk he???..genieten van het leven heet dat toch???...geniet lekker verder....xxx...liefs van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, dat is ook de reden dat ik graag wandel! We hebben ook geen auto, dat helpt ook wel ;-)
   Maar je komt mensen tegen, leuke ontmoetingen, je maakt de wereld echt mee....we hebben een nieuwe buurman sinds een tijdje, die altijd met de auto rijdt, echt overal naar toe(zelfs naar de bakker 800 m verderop). En ik heb hem nog nooit uitgebreid kunnen spreken. En ik vind dat best erg.
   Auto's zijn zo onpersoonlijk....
   Geniet van je wandelingen!!!
   MV

   Verwijderen
 3. Dat soort ontmoetingen geeft kleur aan de dag!
  P.S. heb je mijn mail gezien? Misschien in je spambak beland?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n rustig begin van de dag. En in de auto ruik je het niet hé, als je de bakker passeert :-)
  Ik merk het ook als ik naar m'n werk fiets ipv met de auto: veel lekkerder. (vooral op de terugweg, lekker je hoofd leeg laten waaien...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is het! Zulke ontmoetingen kikker ik ook vaak van op. Het hoeft niet eens een lang gesprek te zijn....kijk maar naar die brede glimlach van die meneer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap best waarom jij loopt, dat doe ik ook meestal... Maar nu werk ik in een andere gemeente en ga ik met openbaar vervoer - wat een verschrikkelijke afknapper is. Kost veel tijd en geld!!! Maar lopen naar school en winkels - graag!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!