First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 8 februari 2012

Plus vijf

Ik stond er eigenlijk zelf wel een beetje verbaasd van. Nadat ik jullie tips en ideeën van gister had bekeken, leek het me toch het best een (oude) lap stof tot gort te knippen. Zelfs een lap waar ik niets mee heb kun je in mijn lappenmand vinden. Ooit schreef ik een bericht aan familie en vrienden met de vraag om oude kledingstukken en tot op heden wordt er me nog regelmatig stof of lappen toegeschoven ;o)


In de mand vond ik een wat dikkere lap en paste het bij de deur af. Niks geen meten en spelden, gewoon even kijken en onder het machine door halen. Hupatee! Dat ik nu een tochtkussen heb met een goede en een averechtse kant, mag de pret niet drukken  ;o)


Een oude - voor mij onooglijke - lap dunnere stof ging in lange stroken en dient nu als prima opvulling. Maar toen! Toen het kussen klaar was om voor de deur te gaan, moest er natuurlijk direct een experiment worden uitgevoerd. En wat blijkt?


Zonder tochtkussen weet de thermometer in een half uur vast te lopen op twaalf graden. Mét tochtkussen stijgt de temperatuur binnen vijf minuten naar.. een dikke vijf graden warmer! Kijk.. da's toch alles bij elkaar een leuk projectje geweest, dat niet anders kan dan geld opleveren  ;o)

21 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een temperatuurverschil. En dat zonder geld uit te geven. Goed gedaan!
  Fijne avond en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier..ik kom hem even persoonlijk brengen....hihihi!!

  http://blog2print.sharedbook.com/blogworld/printmyblog/index.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hé, weer eens lekker bijgelezen. Zo, dat scheelt zo'n tochtrol!
  Ben jezelf al weer helemaal opgeknapt? En zoonlief? Leuk hoor dat jullie kleine meiske kan staan, zo'n leuke periode, ze worden ineens groot hé?!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zeg!! Dan weet je meteen waar je het voor doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er pas een gekocht (ik heb geen naaimachine en met de hand, daar had ik écht geen zin in) en het werkt inderdaad prima. Ik vind het ook wel leuk staan, veel beter dan zo'n lelijke tochtstrip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er prima uit en nog effectief ook! En lekker warm, lieve warme groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja tocht is een energievreter, fijn dat het nu zoveel warmer is! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet ook nodig iets voor de deur, en je hebt me op een idee gebracht heb nog lapjes oude stof genoeg.
  Nu nog zin!

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is werkelijk in een mum gedaan. Zeker voor jou! ;o)

   Verwijderen
 9. Hoi Monique,
  Ik had niet gedacht dat het zoveel zou schelen. Helemaal goed dus van je om zo´n tochtzak te maken...
  Ik wens je nog een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat had je snel voor elkaar en wat een verschil in temperatuur!
  Je kunt de zak nog versieren met nijntjes of gehaakte bloemetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dacht ik ook al aan.. Eerst maar eens oma's konijntje ;o)

   Verwijderen
 11. Wat een geweldig project, en zonder kosten! Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dan heb je wel een echt tochtgat gehad!
  Zoveel graden verschil.
  Maar in ieder geval heb je er veel profijt van - en 't is niet eens lelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prima idee, dat scheelt wel een boel zeg! Tocht is vreselijk!

  Ik heb ooit een slang gebreid van allemaal restjes garen. Heel veel kleurtjes, en gevuld met oude panty's.
  Gelukkig tocht het niet in het huis waar we nu wonen.

  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vond ik ook een leuk idee, maar eer ik dan de slang eindelijk af heb.. ;o)

   Verwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!