First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 20 februari 2012

Als vanouds

En.. had je het verwacht? Weer een ouderwets posi-berichtje van mij?  ;o)  Haha! Ja.. donderdag had ik hem even zitten hoor. Niet dat er sindsdien iets ten goede is veranderd (eerder ten nadele: de wasmachine lijkt zijn beste tijd te hebben gehad), maar mijn hum is gedraaid. De zon schijnt vandaag weer, ik hoor vogeltjes gezellig fluiten en zie voor ons huis de eksters al weer druk met het bouwen van hun nest. En ook door eigenlijk een heel klein psychologisch veranderingetje heb ik mijn 'drive' weer gevonden.

Een oplettende blogster heeft waarschijnlijk gezien dat de tekst boven mijn blog gewijzigd is. Stond er eerst 'writings of a passionate stay at home mom', het weekend heb ik het veranderd naar 'a blog about simple life'. Want daar gaat het tenslotte om: zo veel mogelijk onafhankelijk leven en leren te genieten van de (gratis) dingen en schoonheid om ons heen. Dat ik daarbij een nog altijd supertrotse thuisblijfmoeder ben is mooi meegenomen  ;o)


Afgelopen weekend wist ik weer zo lekker te genieten van een trip naar het zwembad. Pennen in de tas en met een net nieuw opgezet werkje en een uurtje langs de rand van het bad de steken wegzetten. Als resultaat heb ik nu twee heerlijke lapjes die ik bijvoorbeeld in de keuken als droogdoekje kan gebruiken. Ik maakte ze door 30 steken op naalden 5 te zetten, daarna één pen recht, één pen één recht één averecht. Dit herhaalde ik tot ik een vierkant lapje had, vond het zo schattig dat ik besloot er dus nog één te maken  ;o)


Verder wist ik dit weekend voor het eerst eierkoeken en kokosmakronen uit mijn trouwe oventje te toveren en genoten we volop van elkaars aanwezigheid. Nu is oudste weer als vanouds naar school en ligt jongste een dutje te doen. Ik zet een kopje thee, pak een nieuw breipatroon dat ik op Ravelry vond en ga wederom proberen een nieuw werkje in elkaar te steken. Op de één of andere manier begint het breien me in de greep te krijgen. Dat beloofd nog wat!  ;o)

15 opmerkingen:

 1. 't Is ook fijn he, als alles weer z'n vertrouwde gangetje gaat! Alleen maar binnenblijven en dan met dat sombere weer, brrr... daar zou zelfs het meest positieve mens spontaan depressief van worden. Hier ook een zonnetje vanmorgen, veel gezelliger!
  Je kokosmakronen zien er heerlijk uit! Al op zeker ;-) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,
  Ik werd ook knap chagrijnig van dit sombere weer hoor, maar gelukkig kwam gisteren de zon er weer bij en vandaag schijnt hij ook weer lekker door. Wel weer wat frisjes, maar ja, dat hoort er nog even bij. Ik kan eigenlijk niet wachten tot de lente echt gaat doorzetten hoor. Ben de koude handen zat...
  Wat leuk, die lapjes, en dan met zo´n makkelijk steekje eigenlijk. Ik denk dat ik dat ook maar eens een keertje ga uitproberen. Ik heb net weer een katoenen gastendoekje op de pen gezet. Afgelopen week ben ik begonnen met granny squares te haken. Had ik nog nooit gedaan. Het is een proeflap geworden van de restjes van de mutsjes... Kijk woensdag maar eens op mijn blog, want ik heb er nog wat van gemaakt ook.. Ook daar kan ik weer helemaal vrolijk van worden...
  Ik wens je een heel fijne gezellige dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn logje, en wat heerlijk dat je je 'draai van nega naar posi' hebt kunnen maken! Tuurlijk helpt het lenteweer mee, hier idem... t'Was zo herkenbaar wat je vorige keer schreef! Als de was dan weer buiten wappert, en de zon heel erg zijn best doet om de dag vrolijk te maken, dan geeft dat jezelf ook weer nieuwe energie! Ik vind de lapjes die je gebreid hebt heel erg leuk en praktisch! Heb je ze van katoen gemaakt? Het ziet er op de foto wat 'wollig' uit... Dank voor dit fijne verhaal, ik word er blij van! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stiekem is het ook wollig ;o) Mijn volgende project is van katoen!

   Verwijderen
 4. Fijn dat je alles weer wat van de zonnige kant kunt zien!
  En wat een leuke lapjes! Die kleur ook!
  En wat een mooi boek he, het vergeten landleven. Wij hebben het ook.
  Liefs van Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk dat je alles weer zo lekker op de rit hebt! Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha! ga jij eens even heel trots op jezelf zijn! Zoals jij jezelf bij je lurven weet te pakken en zoveel moois als je steeds weer maakt. Je bent een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. blij dat je weer jezelf bent en wees daar maar trots op

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lees nu pas je berichtje van donderdag *ü* wel herkenbaar hoor. Gelukkig lijkt het met het zonnige weer van vandaag allemaal weer wat vrolijker! Ben zelfs weer op de fiets naar m'n werk geweest, stond vorige week bij de pomp en werd daar niet blij van... :-(

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. P.s. mooie nieuwe tekst trouwens bovenaan je blog, maar ik mis wel je foto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn om zo te genieten van de dagelijkse dingen! Ik vind het leuke lapjes. Ik zou ze zo wel kunnen haken, maar breien kan ik helaas niet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Those macaroons look delicious! And I love your green squares! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Monique,
  Ik vond dit steekje van jouw groene lapjes zo leuk dat ik er een heel vest van ben gaan breien. Het is bijna af, zo leuk om te doen....
  Dus nog bedankt voor deze geweldige inspiratie...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!