First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 27 februari 2012

2 + 1 = 3

"Ma-maaah!" En nog voor ik wat terug kan zeggen springt oudste vanmorgen doldwaas op ons bed. Met een klein schuin oog kijk ik naar de wekker. Jammer.. de zes zit er nog wel een tijdje in.. "Het is vakantie!"

Tja.. mijn invulling van vakantie is nog lang niet dezelfde als die van deze grote kleuter. Maar wie maakt er dan ook de belofte dat er op de eerste vakantiedag een logé voor twee dagen en een nacht mag blijven?  ;o)  Dus waren we er net als altijd op tijd uit vanmorgen.

Maar met diezelfde zes nog op de klok haalde ik wel direct ons bed af, stopte het beddengoed in de machine en hing ons dekbed buiten over de lijn. Die kon lekker luchten vandaag. En terwijl de eerste huishoudklussen zichzelf in werking hielden, maakten wij ons klaar voor een daagje geen gehaast.

Zelfs met een koter extra stop ik tussen gezellige babbels, smakelijke boterhammen en een berg bouwsteentjes door nog twee wassen in de machine en haal halverwege de middag ons dekbed weer in huis. Wat een heerlijke frisheid!

Tegen de tijd dat het avondeten op tafel komt, ruikt het huis (zoals menigeen al aangaf) heerlijk naar het rundvlees dat al een aardig tijdje lag te sudderen. Samen met een simpel gekookt aardappeltje en gestoofde peertjes uit de vriezer hebben we van een heerlijke eerste vakantiemaaltijd gesmuld. Jammer voor jullie, maar vandaag zonder foto. We waren allemaal zó vol van het lekkers..  ;o)

8 opmerkingen:

 1. Mmm, heerlijke geuren, frisse was, stoofvlees en stoofpeertjes, wat wilt een mens nog meer? Fijne vakantie, hier is hij weer voorbij(Brabant).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mjam, is er nog iets over?
  Toch wel lekker dan nog, dat vroege opstaan. Zo heb je wel meer rust en tijd voor je knul, terwijl je huis op orde is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n dagje, leuk om te lezen! Altijd zo fijn als je beddegoed buiten kan hangen, heel het huis ruikt dan zo lekker fris! Ik mis juist de (jonge) kinderen om me heen, juist hoe meer er waren (vriendjes, vriendinnetjes) hoe gezelliger het werd en hoe minder ik (behalve de boel voorzien van natjes en droogjes) hoefde te entertainen... heerlijke herinneringen! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga de stoofpeertjes ook eens even schillen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier is de vakantie alweer om! Fijne vakantie gewenst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh wat ben ik blij dat ik geen zessen meer heb...........maar normaal gaat de wekker bij ons om 6 uur.........ook niet mijn hobby maar in de vakantie is het toch 7 of 8

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt wel heel erg vakantieknus zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je voor je lieve kaart.

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!