First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 5 januari 2012

Weten de psychologen

'Januari is burn-outmaand' lees ik vanmorgen in de Flow-kalender. 'Dus: maak het jezelf zo makkelijk mogelijk, ga veel naar buiten. Ga af en toe voor een felle lamp zitten. En wacht met al te strenge goede voornemens tot februari'.

Juist vanmorgen wilde ik een stukje schrijven over hoe naar het weer met me gaat. Ik 'moet' zogenaamd weer veel te veel en merk dat mijn lichaam me weer flink aan het tegenwerken is. Geen zin om te bloggen, terwijl mijn hoofd over loopt van ideeën om met jullie te delen. Geen puf in de dagelijkse beslommeringen, al wordt ik kriegel van de rommel om me heen. En dan ook nog eens de pee hebben in alle ballast om me heen (ongevraagde post - wie stalkt mij hier mee?! - te veel hebbedingen die ik graag kwijt wil, kleertjes die ik met liefde weer aan iemand door zou willen geven, achterstallige post..) Druk, druk, druk, druk,druk... Het zou dus zomaar kunnen dat ik deze maand even minder van de partij ben.


Voor nu ga ik eerst mijn thee maar eens opdrinken en me wat verder fatsoeneren. Samen met de kinders staat er gezellig een bakkie bij mijn (blog) vriendin gepland. Even een ritje door de storm, mijn breiwerk mee... 'k Heb er zin in! Het zal me vast goed doen  ;o)

19 opmerkingen:

 1. Oh meiss, wees alsjeblieft een beetje lief voor jezelf! Het is toch al van dat nare weer (speelt waarschijnlijk ook mee he!). Alles op z'n tijd, die spulletjes lopen niet weg (deden ze dat maar eens, hoefde je er ook niet druk om te maken ;-)). Geniet van je uitje vandaag en doe rustig aan!
  Dikke knuffel van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe inderdaad rustig aan! De energie komt echt wel weer terug. Probeer vooral op tijd naar bed te gaan...te weinig slaap is echt funest voor je energie de volgende dag.
  En geniet van je uitstapje vandaag. Laat de wind maar lekker door je haren waaien en de zware ballast uit je lichaam trekken!!!
  Sterkte meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil het wel geloven dat het waar is. Heb zelf ook niet zoveel energie. Probeer maar bij de dag te leven.
  Het komt wel goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een kastje per dag een idee? Ruimt echt op en geeft je ruimte in t hoofd. Wel gas terug nemen als het moet, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zo!!! Veel plezier vandaag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik herken het gevoel....vanalles moeten van jezelf en tot niks komen. Vaak helpt het om er op het moment dat je dit voelt niet aan toe te geven maar er juist even tussenuit te gaan! Waarom maken we het onszelf soms toch zo moeilijk? Nergens voor nodig! Geniet van vandaag!!

  Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker genieten vandaag.....
  liefs, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Take it easy...maak iedere dag 1 genietmoment en maak een lijstje waar je van af kunt strepen. Iedere dag een ding doen en niet teveel( zoals ik dan altijd heb) en af en toe gewoon helemaal afwijken van alles en lekker een bakkie gaan doen bij je vriendin! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Monique,

  Veel sterkte in al de dingen van het leven.... probeer het nodige met het aangename te wisselen.
  Buiten zijn is altijd goed, elke dag een poosje....
  Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
  Lieve groet Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat naar dat je je zo voelt! Ik herken het wel. Dat nare gevoel van binnen. Ik ontvlucht dat meestal, op een ander moment kijk je er dan weer anders tegenaan. Ik hoop dat je erg genoten hebt van het bezoekje aan je blogvriendin!Je lijf werkt ook niet mee? Dan is het dubbelop he. Werkt het dieet niet, of is het moeilijk om je eraan te houden? Bij mij lukt het nu wel goed, met met een suikerpauze bezig van blog Eet goed, voel je goed. Eerst is het erg heftig, maar nu is het de derde dag, nu gaat het beter.
  Succes meis!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Monique,
  Je lijkt mij wel, ik heb ook totaal geen energie of puf om wat dan ook maar te gaan doen. Ik zit meest de hele tijd maar wat te lummelen, terwijl er nog zoveel moet gebeuren. Jolanda, van Franse Lelie, geeft wel een heel goeie tip. Elke dan minstens 1 geniet-moment nemen. Echt bewust iets heel leuks doen. En dan ook nog 1 ding van je lijstje kunnen strepen voor een voldaan gevoel... Volgens mij moet dat kunnen werken.
  Ik hoop het voor jou en voor mij, want ik ga het proberen. Eerst nu even naar buiten, de post wegbrengen. Kwartiertje in de wind lopen zal me goed doen...
  Fijne middag nog,
  Lieve groet,
  Mirjam

  p.s. prachtige kleur daar, wat ben je aan het breien?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geniet !!...pluk de dag...en blijf dicht bij jezelf...niks moet alles mag....liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Doe alsjeblieft lekker rustig aan. Wij gaan nergens heen ;-)
  Denk aan jezelf hoor!
  Heel veel liefs en een dikke knuffel van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maak het jezelf niet zo moeilijk meis...komt tijd komt raad...en het jaar is nog lang.
  Probeer te genieten van de kids en van de kleine mooie dingen in het leven.
  Heb vertrouwen meis dan komt alles goed.

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gewoon luisteren naar wat je eigen lijf je aangeeft. En ja goede voornemens zijn leuk, maar langzaam een gewoonte aanpassen die je wilt veranderen werkt toch altijd beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wel naar jezelf blijven luisteren. Wij wachten wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Rustig, rustig .... we lopen niet weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Herkenbaar, ik merk dat ik me ook bewust in mijzelf aan het terugtrekken ben en weinig blogjes lees...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!