First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 10 januari 2012

Van de zotte

Even terug naar mijn fantasie-omaatje van vorige de week. Kun je ze (weer) in gedachten halen? Sober, puur, genoeg aan het nodige? Ik dacht er gister weer aan en ging vanmorgen met mijn fantasie-omaatje in gedachten aan de gang. Terwijl ik zo bezig was, moest ik ineens aan Eveline denken. Bij haar vertrek naar het buitenland - eind 2010 - werd er flink geruimd, maar ook ontdekt! Zo bleek ze behoorlijk wat artikelen dubbel en overbodig in huis te hebben.

Vanmorgen pakte ik - met beide dames in gedachten - onze twee keukenlades aan. Werkelijk vól van het bestek (ik weet het, het kan nog voller, maar voor mij is dit al te veel), vond ik het nodig om hier nu eens een flinke bezem door te halen (en ja, het ligt altijd zo strak tegen elkaar).


En het is me gelukt! Wat een zotte boel was dat alles bij elkaar.. In totaal heb ik (schrik niet!) 18 lepels, 18 vorken en 18 messen uit de lades verwijderd. Dat zijn drie complete besteksets voor zes personen!! Nu vind ik het erg leuk en gezellig om mensen uit te nodigen voor lunch of diner, maar zó veel?!


Blijft er nu over: vier besteksets bestaande uit één lepel, één vork en één mes. Twee complete kindersetjes en wat kleine lepeltjes en vorkjes. De rest van het bestek gaat in de 'zal-ik-het-missen' doos (dozen) op de kast. Bij de eerst volgende rommelmarkt gaat het waarschijnlijk gewoon netjes mee voor verkoop.


Wat zal het volgende overbodige te verwijderen item in huis gaan worden? Handdoeken? Potten? Pannen? Best leuk om te doen zo. Het ruimt zó lekker op! En een leeg huis is een leeg hoofd zeggen ze toch?  ;o)

16 opmerkingen:

 1. Ik wil je voorbeeld volgen. Maar hier is iets anders aan de hand. Ik raak steeds lepels kwijt ...

  Mijn kinderen eten ze echt niet op maar eindelijk ben ik achter de boosdoeners. het zijn de hoestdrank-nemers. Ze vergeten de lepels mee naar beneden te brengen maar laten ze gewoon op hun kamer liggen. Nou ja, das mijn taak dan weer.

  Wat ziet het er super uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Opruimen oke. Maar weg doen van je bestek,als je kinderen straks groot zijn moet je er weer bijkopen.lijkt mij niet echt besparen. En als je eeters hebt moet je extra plastic bestek kopen. Gewoon bewaren onder in een van je opvrij de kastjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Monique,
  Ik heb ook van die volle laatjes hoor, maar ik moet er niet aan denken om er wat van weg te doen hoor... Wij gebruiken steeds de vaatwasser en die wil ik pas gebruiken als hij echt vol zit, dus al die extra vorken en messen worden echt continue gebruikt...
  En we hebben ook regelmatig eters, dus dan is extra bestek heel handig. Maar ik kom trouwens niet aan de 18 overtollige sets hoor. Ik heb in totaal 8 sets in de lade liggen en boven in een mooie bestekbak nog eens voor 12 mensen, die set heb ik nog eens van mijn ouders gekregen...
  Maar jouw laatje is wel lekker geruimd op deze manier zeg. Het was al heel overzichtelijk maar nu nog meer...
  Succes met je opruim-project..
  En verder wens ik je een heel fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op zich wel leuk, maar lijkt mij niet echt handig... Idd als je kids straks groter worden, moet je weer bijhalen. En als er nu wel eters komen mogen er maar dus 2 mensen extra bij komen, want meer bestek heb je niet. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha...laat ik nu hetzelfde voor vanmiddag geplant hebben maar dan voor de keukenkastjes.
  Heerlijk gevoel hé ! ziet er keurig uit, voorheen trouwens ook al ;0)
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eén advies: doe nog vier tot zes sets gewoon bestek terug. Nog even en je kids eten ook van groot bestek (geloof me, dat gaat sneller dan je denkt) en dan is het fijn dat je ook nog wat heb voor eventuele visite of als er even niet afgewassen is.
  Weet je, wij zijn juist van 12 naar 18 delig gegaan omdat we zo vaak misgrepen, vooral voor messen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, jij ook al besmet door het opruimvirus? ;-)
  Wel lekker opgeruimd, maar het bestek zou ik niet weggooien...
  Ik ben het wel met de vorige reacties eens...
  Fijne dag verder en succes met de opruim!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier staat het overtollige bestek ook in een doos in de garage, maar niet om weg te doen, komt altijd van pas bij kampeerpartijen van de kids op school, want dan moeten ze een setje meenemen, en als ze vriendjes mee aan tafel nemen. 12 van alles in de la is niet overbodig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Monique,

  Hier hetzelfde probleem, maar weg doe ik het niet....
  Ik heb een gedeelte apart liggen, soms heb ik die dan nodig als de vaatwasser nog niet gewassen is, of de oppaskids zijn er...
  Groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, ja ik herinner me al die scharen en brillendozen. Gisteren hier weer een la opgeruimd, komen er minstens vijftien plastic zakken uit. Want je weet maar nooit he? Er liggen er nog vier nu en dat is nog best veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Opruimen is heerlijk he!
  Bij ons puilen de bestekbakjes in de lade ook uit. Misschien moet ik ook maar wat terug doen in de koffer waar nog een rest van onze bestekcasette in ligt.
  Succes verder! Ik ben ook van plan om heerlijk te gaan ruimen. Onze jongste zit nu sinds maandag ook alweer op school!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had een 12-delig bestekset en heb de helft aan mijn dochter meegegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier ook al een week of 2 aan het "puinruimen" oftewel georganiseerd door mijn benedenverdieping heen... Veel weggegooid wat echt kapot was. Veel weggegeven waar ik niets meer mee deed. Handdoeken/theedoeken vervangen die echt aan vervanging toe waren en de oude omgetoverd tot poetsdoeken....

  Ben er nog niet, maar wat een heerlijk gevoel geeft dit al...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geloof me bestek is altijd fijn om te veel te hebben, kinderen worden groot, er blijven vriendjes eten, bij mij puilen de laatjes altijd uit van de lepels, vorken en messen.
  Niet zo strak als bij jou, maar in de meeste kraamgezinnen liggen ze ook zo strak,... dat is eerder regel dan uitzondering.
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou niet alles wegdoen, ik heb zelf 9 lepels in de lade.
  De rest heb ik in een doosje, en als ik meer eters krijg kan ik het pakken.
  Misschien is het een idee om er 12 te verkopen, dan heb je toch nog een klein voorraadje.

  GRoeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Absoluut! Het is heel goed om eens alles te doorlopen. Kijken wat je al hebt om onnodige aankopen te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!