First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 26 januari 2012

Oma's konijn

Het zit in de familie. Als ik aan mijn oma denk, dan zie ik haar aan het handwerken. Al hakende maakte ze diverse pannelappen, baby speelballen of poppekleertjes. Met haar breipennen wist ze binnen no-time een winterse muts of knuffel tevoorschijn te toveren. Oma was creatief.

Haar haak-skills heb ik tot op heden bij mijzelf (nog) niet ontdekt (daar is een ander familielid een echte superster in), maar het breien begint zich nu al wel aardig te ontwikkelen. Op de pennen heb ik een tweede sjaal staan, maar ook de eerste steken voor een knuffelkonijntje zijn gezet.

Oma maakte dit konijntje bijna veertig jaar geleden voor mij en ik ben er van overtuigd dat het vandaag de dag nog steeds goed zal doen. Als kraamcadeau bijvoorbeeld. Op de markt vond ik een mooi wit en grijs bolletje en de eerste steken zijn inmiddels gezet. Mijn konijntje wordt niet zo groot als deze (te kleine pennen en te dunne wol), maar ik ben er zeker van dat ze wel net zo snoezig zal worden.

Mocht je me ooit nog eens uit willen nodigen voor een kraambezoek...  ;o)

13 opmerkingen:

 1. Ik zou alleen de oogjes iets lager zetten.
  Ben benieuwd naarje eindresultaat.
  Op het moment blijft hier alles liggen, gaat zo moeilijk he met 1 één hand.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien, dat het handwerken niet zomaar uit de lucht komt vallen maar echt in de genen zit! Wat een superlief konijn heeft jouw oma gebreid, en hoe bijzonder dat jij het nu ook gaat maken...! Het ziet er trouwens nog zo gaaf uit na 40 jaar! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, bij deze, wantt het is wel een erg leuk konijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas kun je hier niet komen voor een kraambezoek...maar zelf vind ik zo'n konijntje ook wel heeeel lief!!!

  Mijn oma breide voor mij een beertje met een sjaaltje aan, maar die heb ik helaas niet meer..

  Succes met het breien, ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

  Liefs,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, ik ben dòl op alles wat konijn is of eruit ziet als konijn. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé, wat grappig! Lydia kreeg zo'n gebreid konijntje pas van iemand! Ze ziet het overigens als knuffel van haar pop, als pop naar bed gaat mag het konijntje mee :-)

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw wat mooi dat je die nog heb,ben benieuwd naar het resultaat,succes,

  fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Monique,
  Breien doe ik al weer bijna drie jaar nu, en ik heb al heel wat gemaakt. Maar haken, daar wil ik ook binnenkort aan beginnen, een warme plaid voor op de bank.
  Het konijn van je oma is zo lief, zuinig op zijn hoor...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn Oma was ook zo een.
  Wij hadden dan geen konijnen maar wel een aantal van gewone poppetjes van dit soort gebreide variant.
  Ze waren zo lekker zacht!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een schatje. Ik heb ooit eens konijn gebreid voor een nichtje en dat ding moest overal mee naar toe. Nu is nichtje een dertiger en raad eens waar haar dochter van 2 mee speelt?
  Juist ja, wel hier en daar opgelapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weet je trouwens hoe oma aan het idee kwam? Met handwerken op school had ik zo'n beest gemaakt. Daarna is oma ze ook gaan maken. Later heb ik er nog een paar gemaakt, een grotere en een rasta-konijn. Daarna ben ik de oren gaan weglaten en ben ik de benen los gaan breien. Zal wel een paar foto's van mijn poppetjes op m'n pagina zetten. En ook van m'n gehaakte dingetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Your Oma's rabbit is very cute! I look forward to seeing your gray and white one :)
  -Jaime

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!