First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 30 januari 2012

It's just another great monday

Oma is het er nog niet helemaal mee eens, maar ook met dit koude weer stappen we niet in de auto, maar pakken we de benenwagen. Onderweg zien we de mooiste natuurverschijnselen voorbij komen en repeteren we er lustig op los. Wat gebeurt er nu in onze benen? Waarom houden wij ons hoofd goed warm? Hoe komt het dat er ijs op de sloten ligt? En hoe gaan de gezegden ook al weer? Ochtendstond heeft goud in de mond en avondrood geeft water in de sloot? Héérlijk!


Eenmaal op school zijn de wangetjes lekker rood en de spiertjes opgewarmd. Mama loopt nog even de supermarkt binnen, haalt een wat stevige lekkernij voor in de namiddag en verwend zichzelf nog net even met een voor haar zo inspiratievol damesblad. Onderweg naar huis brabbel ik er met jongste lustig op los en help een wat oudere dame naar de weg waar ze me om vroeg. Bijna thuis kom ik tot de conclusie dat mijn zelf gemaakte sjaal me toch maar prima door de eerste echte kou heeft gebracht. Jiehoe!


Thuis is inmiddels de eerste was klaar met draaien en hangen mijn vesten al een tijdje in de koude wintertemperatuur te luchten. De tweede was gaat er in, de ketel op het vuur. Tijd om bij mijn vriendinnen op bezoek te gaan. Ik kom zo even bij je langs!  ;o)

19 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk logje heb je weer geschreven! Ik krijg haast zin om naar buiten te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ehhh, de morgenstond heeft goud in de mond, ( en vroeg opstaan is gezond....) hahahaha, leuk logje weer Monique!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo genieten van het winterweer. En ik zie een Flow op de foto, daar kan je je prima mee vermaken denk ik zo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Graag gedaan, en veel plezier met je vriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook gewoon lopen met de kids.
  Moet wel ivm hond ;-).
  Onderweg had ik echt bevroren wangen.
  En toen dacht ik maar dat moet wel heel goed zijn voor de huid.
  Er bestaat zelfs zo een schoonheidsbehandeling volgens mij.
  Dus volgende keer zeg tegen Oma dat ze hier allemaal een prachtige huid van krijgen! ;-))))!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot gelijk, dat getintel op je wangen is gewoon heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja heerlijk om even een wandeling te maken.
  Ik pak zo mijn tas op wielen (en dan bedoel ik niet de auto) en ga ook even naar de supermarkt wat boodschappen doen, lekker een frisse neus halen buiten ;0)
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou euh..... mooie huid of niet!!! maar ik vind het toch maar niks! zo vroeg in die kou voor Thomas!
  Ja ja!!! ik weet het wel Monique!jij moest vroeger ook wel eens een eind lopen naar opa en oma maar euh... zo vroeg??? nou nee!!! dat niet!
  Maar kind! geniet ervan! als jij het lekker vind gewoon doen!
  Ene.... ik vind het nog dapper ook!
  Dikke kussss van je moedertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahha zo is het lekker buiten met de benenwagen wat een heerlijkheid geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. je hebt helemaal gelijk......wat fijn dat je kan lopen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk logje, ook hier heerlijk genoten van de kou! Eindelijk echt winter, heb je die sjaal toch niet voor niets gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker zo 's morgens vroeg meteen een frisse neus!
  En juist daarna een lekker bakkie ;-)
  Fijne week!
  Liefs,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke post meis.....genieten daar gaat het om toch???...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat kun je toch leuk schrijven, een genot om het te lezen.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Monique,
  Wat een heerlijke start van de nieuwe dag en week... Lekker hoor, zo fijn buiten lopen. Ik moest al om 7.00 uur op mijn werk zijn, dus in het donker met de auto gegaan... Maar vanmiddag wel even lekker in de koude buitenlucht gewandeld. Fijn hè, die warme eigengemaakte wintersjaal...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Best een gezellig maandag dus!
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk he, die winterkou! Wij gaan nu ook lopen, want er ligt sneeuw. Normaal fietsen we altijd maar het was hier goed glad vanmorgen. De kinderen vinden het geweldig want zo kunnen ze overal sneeuw pakken. En als ik thuis ben veeg ik eerst even ons stoepje (voor de postbode en alle oudere mensen in onze buurt), en daarna lekker met tintelende wangen en oren met een warm kopje thee even blogjes lezen. Hoera, winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja, lopen in de winterkou is heerlijk. Vanmorgen met mijn, vers geopereerde, maar alweer grotendeels genezen, voetje aan de wandel. Ik had een paar afspraken en besloot het ochtendtraject lopend af te leggen... Het kostte me 1 uur en 50 minuten en bracht me veel frisse lucht, rode wangen en een helder hoofd!!! Heerlijk, wat heb ik genoten!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!