First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 20 januari 2012

Een plaatje met een staartje

Een tijdje terug schreef ik een bericht over mijn gedachten tijdens het smeren van de boterhammen en kreeg daar van jullie - zoals altijd - weer (h)eerlijke reacties op. De foto's die ik daarbij plaatse kwamen wel van mijn eigen camera, maar zijn gemaakt in het ambachtenmuseum van Terschuur. Tot mijn verbazing kreeg ik een dag terug een heel lief bericht in mijn inbox. Na toestemming te hebben gevraagd aan de schrijfster, wil ik graag een gedeelte uit deze mail met jullie delen:

(..) Maar waar ik over wil berichten is dat ik de vrouw op je blog herken. Ik keek ervan op en dacht hé, dat is Alie. Die foto komt uit het boek van Brand Overeem, op de Veluwe zeer bekend. (..)  Wat je schreef over haar klopt denk ik wel, tevreden was ze zeker, voor zover ik weet. Altijd tevreden en heel vriendelijk en belangstellend. Ze is oud geworden. Precies weet ik het niet, maar wel oud dus. Ze had 3 kinderen, 2 meisjes en 1 jongen. Ze is op oudere leeftijd getrouwd, eigenlijk net als ik. Ze ging denk ik inderdaad alle dagen zo dezelfde gang in haar leven. Ook werken op haar boerderijtje en in de moestuin, wat jij ook graag doet, begrijp ik. Alleen dat bord onder de boterham was er denk ik in die dagen op het platteland niet bij, de boterham werd gewoon op het tafelzeil gesmeerd. (..) Het was een lief en goed mens, dat klopt helemaal hoor!

Wat een prachtige en lieve ode aan Alie...  Met uiteraard álle mogelijke dank aan de schrijfster!

12 opmerkingen:

 1. O, wat leuk om de achtergrond van iemand op de foto te weten.
  Tja en van dat bord dat klopt wel.
  Wij aten ons brood thuis vroeger ook van het tafelzeil, dat waren we niet anders gewend.
  Ik denk dat ik een jaar of 10 was toen de bordjes op tafel kwamen met brood eten.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg! Dat je dan maarzo het verhaal achter de foto krijgt... bijzonder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo bijzonder dat je nu meer info
  krijgt over de foto van die vrouw!
  fijn dat je het met ons mocht delen.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Zo kreeg ik eens van een ver familielid uit Amerika (door stamboomonderzoek hadden we contact gekregen) eens een oude fotokaart die ze gekregen hadden uit Nederland, maar die ze niet konden lezen en ze wisten ook niet wie er op de foto stonden. Of ik hem kon vertalen. Natuurlijk :)
  Maar op de foto stond een groep mensen die ik voor een deel (van foto) kende, mijn grootouders stonden er namelijk op en mijn moeder ook als kind. Mijn moeder kon toen precies zeggen wie wie was. Heel toevallig zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder. Ik vind ook dat ze opeens nog liever lacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om zo'n berichtje te krijgen! Heel bijzonder zeg.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk dat is nou eens een leuk staartje! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Monique,
  Wat leuk om zo´n bericht te krijgen, nog meer achtergrond info over je dametje en ook nog geverifieerd nu... haha...
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hee dat is nog eens leuk! Zo gaat zo'n foto toch een beetje voor je 'leven'

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je dat nu weet,ik ga eens op zoek naar oude foto's want mijn opoe zag er echt net zo uit.
  En inderdaad brood werd bij ons ook van het tafelzeil gegeten, mijn moeder smeerde het wel op de broodplank. Deze was gemaakt door mijn vader en ik heb hem nu in mijn bezit. Zal er ook eens een blog bericht aan wijden. Je brengt ons op ideeën. Heel leuk.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O wat een geweldige reactie! Dat kleurt je dag (nog 2....)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!