First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 22 december 2011

Zuinigheid beloond

Ja hoor.. we staan weer met alle gezinsbenen op de grond en 'life goes on'. Die landing vond trouwens al direct na het verlaten van de behandelkamer plaats: de rekening..

Het huis is leeg en nu merk je pas hoe zo'n - voor sommigen onbenullig - beestje in je dagelijkse leven vervlochten is. Deuren kunnen weer dicht, of juist open.. je schoot blijft 's avonds bij het lezen of handwerken leeg..  je hoeft rond etenstijd niet meer voorzichtig naar de keuken te wandelen om niet over haar heen te struikelen.. Het is even wennen, maar gelukkig overheerst het gevoel dat het zo goed is..

Terug naar de orde van de dag: bezuinigen. Misschien nog wel meer als we ooit gedaan hebben en zelfs het hele land lijkt er ineens over in rep en roer. Het zijn momenteel niet meer de 'dommen' die er aan moeten geloven, het is pure realiteit geworden; ook jij kunt nu ineens op de stoep komen te staan.
Dat komt misschien hard aan, maar zo is het wel!

Werd er eerst gesproken over 'het is hun eigen schuld', 'hadden ze maar niet..', 'dat heb je als je..'.. Nu hoef je alleen maar naar je werk te gaan en een uurtje later kun je het pand met een ongeopend lunchtrommeltje voorgoed verlaten. Bezuinigingen... Gelukkig doen onze bezuinigingen een ander niet direct zeer en gaan we er nog bewuster mee verder. Het lijkt inmiddels zelfs eindelijk de eerste zichtbare vruchten af te gaan werpen.

Door elke maand het gereserveerde kappersbudget op te sparen, niet naar de kapper te gaan, maar me af en toe te verwennen met een luxe shampoo of haarproduct, is mijn haar eindelijk lang genoeg om het op te binden of op te steken. De chemische goedjes blijven steeds vaker op de plank, natuurlijke producten kunnen gaan bewijzen dat ze goed voor me zijn, het milieu heeft er zijn voordeel mee en de enige kosten die ik er nu nog aan heb zijn voor een chocolaatje of bonbonnetje. Voor de buuv. Want (voorlopig) af en toe een stukje van de pony af is toch wel lekker..  ;o)

* * *

@ Irene: ik heb speciaal voor jou mijn laatste werkje stap-voor-stap gefotografeerd. Nog een klein detail en dan een Show & Tell!

Kussentjes update : 13 down, 27 to go

13 opmerkingen:

 1. je haar ziet er prachtig uit........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie dat jullie poesje dood (bah wat een naar woord)is.
  Jammer hoor, je hebt toch echt een band met zo'n beestje.

  Je haar leuk, ga ik je volgende week nog herkennen(haha).

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je haar zit leuk!

  Wij knippen ons eigen haar ook altijd zelf. Mams heeft het 1x bij de thuiskapper afgekeken. Daarna was ik ook al snel genezen van de thuiskapper. Het zit gewoon niet zoals ik het wil. Nu knipt mams mij en ik haar... Werkt prima...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk je haar zo opgestoken met de klem Monique.
  Ja....wat is dat vreemd als je huisdier er plots niet meer is. Ik begin nu pas in een ander ritme te komen na Roxy's overlijden, maar ik mis hem nog iedere dag.
  Ik wens jou en allen die je lief zijn liefdevolle Kerstdagen toe en de allerbeste wensen voor het Nieuwe Jaar.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Monique, bezuinigen? doe mee met ons initiatief.....bedankt voor je mooie lieve kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zeg, je opgestoken haar! De kapper ziet mij ook niet vaak, met mijn lange haar, misschien 1x in de 3/4 jaar. Scheelt ook enorm in de kosten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk, dat zijn nog eens onverwacht bijkomende meevallers dat je je haar nu op kunt steken!
  Ik knip manlief ook zelf. Dochterlief heeft nog zo weinig haar, daar ben ik dus heeeel zuinig op :-)
  Zo eens in de 3 maanden ga ik zelf naar een goedkope kapper. (Ook lang haar) Ken ook iemand die regelmatig naar de kappersschool gaat, daar doen ze het gratis, maar ben je (als model dus) dan wel zo maar een paar uur aan kwijt...

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie kop met haar ;-)
  Vergeef met het woord kop ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat geeft een heerlijk gevoel nietwaar? Mijn moeder knipt mij meestal, ik heb lang haar, het is niet zo vaak nodig. De kinderen en manlief knip ik zelf. Daar ben ik dan wel een poosje zoet mee, maar wat een geld spaar je daar mee uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De laatste weken heb ik slecht meegelezen. Wat sneu voor de poes en voor jullie, maar het is vast goed zo.
  Het opgestoken haar staat je prima, heb ik zelf gezien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!