First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 9 december 2011

Uit de kast

Welja.. laat ik vandaag maar eens echt eerlijk zijn.. Laat ik vandaag een lang bewaard stukje van mezelf prijsgeven.. Hoeveel volgers zal het me kosten? Ach wat.. vandaag kom ik..

..uit de kast  ;o)

Sinds jaar en dag ben ik smoor op country. Ja.. je leest het goed: country! Het is denk ik begonnen in mijn kleine kinderjaren, toen paps me vooral zijn favorieten liet horen. Een zangeres die me altijd bij is gebleven is Billy Jo Spears en als zanger toch wel Don Williams. Tot op de dag van vandaag draai ik van beiden nog geregeld een cdtje met krakerige, maar heerlijke 'hangende' nummers. Misschien ken je er van Billy wel één; 'Blanket on the ground' bijvoorbeeld? Of ben ik zo 'verpest' dat ik de enige ben die dit nummer woordelijk uit haar hoofd kent?  ;o)  Nog een paar van mijn favoriete songs zijn bijvoorbeeld 'Sing Me', 'Your Good Girl's Gonna Go Bad' en 'Rose Garden'. Vind je het gek dat ik zo lekker door mijn huishoudwerkjes heen kom? Don mag daar-in-tegen wat vaker later op de dag tevoorschijn komen. Als ik hobby bijvoorbeeld.. 'Your my Best Friend' ken je die? Of deze? Ja.. ik weet het.. *Ü* ..maar die stém!

Eén van mijn eigen favorieten is wel Tanya Tucker. Met name dit nummer vind ik fantastisch, het vat zo mooi samen wat er in mijn binnenste omgaat. Luister er maar eens naar (al is de kwaliteit van het filmpje niet écht je-van-het). Aan het eind van dit bericht zal ik de songtekst plaatsen, zodat je het eventueel ook nog kunt lezen. 

Maar verder uit die kast. Het bleef niet alleen bij de muziek. Ook het linedance kwam op mijn pad. Jaja.. ook weer zo'n beschamend moment. Al moet ik wel zeggen, als het me nu gevraagd zou worden om weer mee te doen.. Het is alleen dat imago, vind je niet? En dan heb je natuurlijk ook nog de aankleding..


In het verleden kocht ik mijzelf een echte 'cowgirl' hoed. Op een jaarlijkse Westernbeurs in Brabant, als ik het nog goed heb. Wat heb ik het daar toendertijd naar mijn zin gehad! Ik heb zelfs nog eens een keer meegedaan aan een wereldrecordpoging linedance..

Feit is wel.. het hele country-leven is een stukje van mij, maar een stiekem stukje heel ver in mijn binnenste. Je ziet het niet aan me en ook in huis heeft het geen stempel gedrukt. Alhoewel.. er komen wel steeds meer 'country-trekjes' binnengeslopen.. Een schommelstoel (in gedachten zit ik al schommelend met een handwerk in mijn schoot op de veranda van ons knusse droomhuis..), de laarzen en hoed waar ik maar geen afstand van kan doen.. kleine handwerken en quiltjes aan de muur.. homemade cookies.. Ik geloof trouwens niet dat er nou iemand is die dit verwacht had.. Zeg maar eerlijk.. jij ook niet hé?  ;o)

Liefdevol weekend!

"How much do I owe you?" said the husband to his wife
"For standing beside me through the hard years of my life.
Shall I bring you diamonds, shall I buy you furs?
Say the word and it's yours"

And his wife said: "I won't take less than your love, sweet love.
No, I won't take less than your love.
All the riches of the world could never be enough.
And I won't take less than your love"

"How much do I owe you?" to the mother said the son
"For all that you have taught me in the days when I was young.
Shall I bring expensive blankets to cast upon your bed?
And a pillow for to rest your weary head"

And the mother said: "I won't take less than your love, sweet love
No, I won't take less than your love.
All the comforts of the world could never be enough.
And I won't take less than your love"

"How much do I owe you?" said the man to his Lord
"For giving me this day and every day that's gone before.
Shall I build a temple, shall I make a sacrifice?
Tell me, Lord and I will pay the price"

And the Lord said: "I won't take less than your love, sweet love.
No, I won't take less than your love.
All the treasures of the world could never be enough.
And I won't take less than your love"

"No, I won't take less than your love"

23 opmerkingen:

 1. Ooo Monique, countrymuziek...
  Ik vind het niets erg hoor!!!
  Ik luister er zelf ook graag naar!
  Ook meegekregen van mijn vader ;-)
  Dus ik blijf gewoon volger hoor haha!

  Wat een mooie tekst!!!
  Daar gaat het om in het leven; liefde voor elkaar en bovenal voor de Heer!

  Ik wens je een hele fijne dag!
  Liefs Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig muziek.

  de liedjes deden mij onmiddelijk terug denken aan deze tv serie: the dukes of hazzard. http://www.youtube.com/watch?v=fSeUTfZk2ic Waar ze ook countrymuziek spelen.

  Mvg saramsa87

  BeantwoordenVerwijderen
 3. even opgezocht het liedje die altijd in de serie speelde was deze http://www.youtube.com/watch?v=7ylRozwTJ70

  rose garden ken ik het meeste van jou liedjes

  Mvg saramsa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. So what! Muziek is altijd mooi, al is niet alle muziek naar je eigen smaak.
  Ennuh... Knieperman heeft ook alle lp's en/of cd's van Don, en van, en van
  maw heul veul
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk leuk... ik ben er dol op als mensen voor hun ware ik uitkomen. Zouden we allemaal hetzelfde leuk vinden, hoe saai werd het dan wel niet?? En daarbij: ik vind het ook gezellige muziek hoor, en het sfeertje erbij hou ik ook wel van. Kleine huis op de prairie syndroom denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk!!!

  En weet je, je moet doen waar jij je goed bij voelt! Als jij blij wordt van country, prima toch! Ik ken ook allerlei liedjes van Kinderen voor kinderen woordelijk uit m'n hoofd. Ach, dat waren mijn jeugdjaren...

  Elke gek z'n gebrek, zou m'n oma zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iedereen heeft zo zijn geheimpjes ;-)

  Ik kan het je niet kwalijk nemen, te teksten vind ik vaak zoet, maar ze zijn wel vanuit het hart geschreven. En is dat niet wat er echt toe doet?

  Liefs, kopka.
  ps even luisteren van de rose garden, die ken ik nog van vroeger ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Muziek vind je mooi omdat het past bij je gevoel. En country is muziek uit het hart. Dus past perfect bij je. Je bent namelijk een vrouw die leeft met haar hart voor anderen. Prachtig en goed!

  Taylor Swift luister ik vaak samen met dochterlief...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, eindelijk iemand die ook gek is op country! Ik luister de hele dag country, en draag western laarzen.

  Ken jij jango.com? Daar kun je je eigen station maken, en het mijne heet: Tanya Tucker!

  Hoe vind je 'Here's some love'? Die vind ik ook altijd prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, herkenning! Ook van m'n vader meegekregen (ook de films trouwens, die heerlijke ouderwetse westerns). Zoonlief (4 jaar) is gek van Johhny Cash, toevallig kwam Ring of Fire voorbij op de radio en hij was laaiend enthousiast (ik had hem nog geen country laten horen thuis, dus het was helemaal nieuw voor hem). Nu ligt er dus een cd van J. Cash tussen de kindercd's...........

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk terug in de tijd.....
  Ik hou van heel veel soorten muziek en dit is er een van en gek he, maar soms vergeet je die oude nummers. Dank je wel voor het oprakelen van jeugdsentiment!

  Groetjes en een fijne dag verder,
  Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daar hoef je je toch niet voor te schamen. Hele volksstammen, waaronder ik zelf, hebben ook aan linedancing gedaan. Countrymuziek is super relaxte muziek. Tenminste als je niet te veel naar de teksten luistert. De leefstijl die bij country hoort, staat mij ook zeer aan. Lekker relaxt, daar heeft toch iedereen wel behoefte aan in deze haastige, jagende maatschappij? NIet dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Monique,
  Wat leuk zeg. Ik vind countrymuziek ook heel erg mooi, maar ben geen ´echte´ fan. Ik vind zo veel soorten muziek leuk. Wel heb ik een keer aan een ´line-dance-workshop' meegedaan. Dat was een soort werkfeestje, nog van de tijd dat ik in de ouderraad van de basisschool zat. Lang geleden dus. Maar wat vond ik het leuk. Ik zou nooit op zo'n podium gaan staan tijdens een jaarmarkt of zo, maar stiekum vind ik het hele line-dance gebeuren enorm leuk. Het is bij die ene workshop gebleven, maar ik heb er wel enorm van genoten.
  Prachtige hoed overigens....
  Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk toch om toe te geven wat in je hart bij je hoort? Gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nog even als toevoeging. Ik blijf je gewoon volgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohhhh, Don Williams....yout my best friend......wild ben ik er van, die stem, heerlijk, ik heb de CD ook hoor. misschien herken ik je morgen met die hoed en die laarzen....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. zo, je hebt er een fan bij, nou alleen nog weg met die valse schaamte. Het is toch heerlijke no worriesmuziek, nou ja, luddeveddu volop en heimwee naar vroeger, maar geen corrupte bankdirecteuren, rokkenjagende zuideuropese minister-presidenten en ondergeschikten, foute handjes geestelijken, eurocrisis enzo, country, niks mis mee. Ik heb net 4 CD's aangeschaft in een kringloop, toen ze daar nog een euro kostten, splinternieuw. Nou, er is muziek tegenwoordig waarvan ik de moeite van het uitzenden niet waard vind, maar smaken verschillen. Waarom sommige meiden een CD opnemen als ze duidelijk buikpijn hebben of jongens als ze duidelijk al een stevige gehoorbeschadiging hebben en natuurlijk nog geen gehoorapparaat gaat mijn pet te bven. Nee , geef mij dan maar eerlijke country, zoet of niet, Keltisch en dan echt alles, Franse chansons, Fadoos. Kijk eens op Celtic Thunder, hun repertoir is breder dan alleen Iers of Schots en die zwarte kilts zijn toch veel mooier dan de beruchte camping-smoking-broeken waar ik soms mijn dorpsgenoten in naar de super zie sjokken. Zet je hoed op, trek je laarzen aan, linedance de stofzuiger en dweil door je huis en maak duidelijk: ik ben mezelf en daar ben ik blij om.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey zeg, je gaat je toch niet zitten generen voor iets wat je zelf heel leuk vindt!?!?! Iedereen heeft zijn eigen stijl, hobbies en voorkeuren, en dat is juist geweldig, zo heeft God het immers ook bedoeld!!! En ik vind country of linedance helemaal niet suf, het is gewoon een van de vele stijlen muziek/kleding etc die er zijn. Gewoon hartstikke stoer, ik hou er ook erg van! Misschien niet speciaal van die muziek, maar wel van die films, de kleding, en dánsen, joh, ik zou zó met je meegaan ;-) (ik kan het niet hoor, maar leren dansen is een kinderwens van me ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hhahahhahaah!! geweldig Monique....ik blijf je volgen hoor......je bent wie je bent toch ???liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. je bent wie je bent, je er niet voor schamen. Is zonde van je tijd hier op deze aardbol.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat maakt het uit, jij houdt van country en ik van Keltische muziek en stevige progrock. Zo hebben we allemaal onze voorkeuren. En waar jij je lekker bij voelt is goed voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. oh herkenbaar ... ik heb van huis uit meegekegen de nummers van trio dolly parton, emmylou harris, enz... HEEEEEEEEEEEEERLIJK

  country is heerlijke muziek en wat ben ik verknocht aan de kerstmuziek

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!