First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 22 december 2011

Show & Tell ~ With thanks to Gail

Op 5 december jl. deelde Gail Pan een freebie (gratis patroon) met ons: Red Robins for Christmas. Uiteraard heb ik deze direct uitgeprint en nog dezelfde dag stond het uitgetekend op de stof en was het eerste steekje al snel gezet. Zou het me eindelijk eens gaan lukken een werkje binnen korte tijd (en in dit geval dus voor de Kerst) klaar te hebben?

Speciaal voor Irene heb ik dit werkje stap voor stap in beeld gebracht. Ik hoop dat je er wat aan hebt, maar wil er wel bij zeggen dat dit mijn manier van werken is. Ik heb er geen les in gehad, heb alles van het internet gehaald, dus het kán zijn...

Komt 'ie:

Eerst printte ik dus het gratis patroon uit. Daarna trok ik het door middel van de oude vertrouwde 'op-het-raam-plak' methode over op een rest stukje stof.


Persoonlijk werk ik graag met een borduurring, maar ik begrijp dat er ook genoeg dames zijn die juist liever zonder werken.


Uit mijn aardige voorraad (grotendeels gekregen) borduurgaren kies ik een voor mij geschikt draadje, knip een lengte af en splits de afgeknipte draad van 6 draadjes in 3 keer 2 draadjes. Een knoopje aan het einde van de draad en borduren maar!


Van onder naar boven insteken en vervolgens een stukje terug naar onder steken. Ik haal de draad echt per steekje door en steek dan pas weer verder. Het weer naar boven steken doe je juist een stukje vérder. Dus naar beneden is een stukje terug op de patroonlijn, naar boven is een stukje verder op de lijn. Zo werk ik rustig en op het gemak mijn hele patroontje uit.


Eigenlijk heel simpel, maar je moet er gewoon even lekker voor gaan zitten (of meerdere keren, zoals ik bijvoorbeeld met 'Harvest Home' heb gedaan).


'Harvest Home' is zoals jullie weten mijn eerste werkje met bies geweest. Toen ik dat werkje trots aan Jantine liet zien, gaf ze me aan dat ze het me ook best wilde leren hoe ik de bies in één keer aan kon zetten. Maar laat ik daar nu helemaal geen geduld voor hebben... Dus kijk ik tijdens de Kerstfair bij De Quilthoeve naar de getoonde werken, fantaseer ik thuis hoe het dan eventueel zou moeten gebeuren en ga vervolgens maar domweg aan de freubel. Met dit als resultaat:
En Juf Jantine.. is het zo wat? Heb ik het zo al aardig gedaan?  ;o)

Al freubelend vond ik dat dit werkje een extraatje verdiende en wist op het laatste moment nog een quilthangertje te bestellen bij Atelier Hartendief. Precies op tijd hangt mijn kleine, fijne kerstquiltje in de woonkamer (!) te pronken.


Met dank aan Gail, Jantine, Marijke en De Quilthoeve. Want als ik toch uiteindelijk die heerlijke kerststofjes niet had gehad...  ;o)

19 opmerkingen:

 1. Hallo Monique,
  Of juf Jantine het wat vind of niet (ze zal het vast heel mooi vinden hoor), ik vind het in ieder geval prachtig mooi geworden. En ook nog zo lekker duidelijk laten zien hoe je dat doet... Ik leer hier ook van hoor...
  Dank je wel,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. thanks Monique, it looks lovely!! Have a great Christmas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is toch een mooi rond hoekje maar of juf Jantine dat bedoelde????
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik je zie van de zomer zal ik je het hoekje eens voordoen, als je het weet is het heel simpel,de sticherie is weer "fabulous mooi"daar kan ik nou nog wat van leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het prachtig geworden!
  Ik bewonder steeds weer je creatieve talent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je mooi gemaakt!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtig werkje en een duidelijke uitleg......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi. Zo zou ik er zelfs zin in hebben. Maar ik zit re midderen met de steken. Daardoor wordt de achterkant heel lelijk. Ik weet gewoon niet zo goed hoe ik in moet steken enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi heb je het gemaakt. En met zulke nette gelijkmatige steekjes.
  Fijne dag en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je dat snel voor elkaar gekregen! Mooi hoor!

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is al heel erg mooi geworden! Hier een link over de " officiele " manier. http://www.youtube.com/watch?v=buCKs-Fgvb4
  groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is al heel erg mooi geworden! Hier een link over de " officiele " manier. http://www.youtube.com/watch?v=buCKs-Fgvb4
  groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oja, ik wil je het best een keer leren. We wonen tenslotte in het zelfde dorp......

  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Monique.
  Ik heb geloof ik nog nooit een reaktie bij je achtergelaten, maar ik volg je blog al vrij lang.
  Nu reageer ik toch even omdat ik het zo'n leuk borduurwerk vind dat je gemaakt hebt.
  Lijkt me heel leuk om zelf in de Kerstvakantie te gaan doen!
  Niet al te veel werk, maar wel met een mooi resultaat.
  Dank je wel dat je me op dit idee hebt gebracht.
  Gezellige dagen, en groeten van Corien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Monique,

  Dank je wel! Het ziet er erg leuk uit. Ik had net bedacht dat ik niks creabea's wilde doen. Want alles mislukt me steeds.... Quilten lijkt me wel erg leuk. Maar... Ik wil niet al te veel geld er aan uit geven. Dus ik ga het eens proberen...

  Nog wat vraagjes:
  -. Hoe kom je aan de patroontjes?
  -. ik zie een blauwe kleur, is dat een speciale stift?
  -. waar haal je borduurlinnen en garen (niet al te duur overigens)

  Groet,
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Lieve Monique,

  Ik vind het leuk uitgelegd.... mooi werkje geworden.
  En wat een zielig verhaal van je poes. Maar het is goed zo, lees ik.
  Mag ik jou met je gezinnetje goede dagen toewensen.....
  Een warme groet van Crea Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Monique,
  inderdaad weer heel erg mooi geworden. Ik ben, net als Irene, benieuwd naar de pen, potlood oid waar je het mee overtrekt. Waarschijnlijk een stofpotlood wat je er weer kan afkloppen??? Laat je 't me weten?

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!