First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 15 december 2011

Pittige (s)t(r)ijd

Het was anders. Nét even anders dan normaal. Ergens van binnen voelde ik rust. Andere rust dan uitgerust. Vreemd voor mij; een dametje die met alle in het lijf denkbare spieren gespannen de dag probeert door te komen. Iemand die de dag door alleen maar denkt: ontspan, ontspan.. ontspan nou verdikkie eens een keer!

Vanmorgen was het anders. Van binnen voelde ik een strijdkracht; nu is het genoeg, we gaan de boel eens flink aanpakken. Terwijl ik mijn benen het bed uit zwiep (nee, niet zo snel als je nu in je verbeelding ziet.. datzelfde, maar dan in een grote slow-motion..) gaat mijn oog over het boek op mijn nachtkastje. Het boek waar ik vol goede moed in begon te lezen, maar die ik halverwege niet meer aangeraakt heb. Zelf de bladwijzer ligt niet meer op zijn plek.


Een beetje bladeren (Waarom? Ik heb nu toch geen tijd?) en voor ik het weet heb ik een willekeurige pagina voor ogen. De regels die ik dan lees:

Zijn als een kind.
Alles weggeven.
Dienaar worden.

Zo.. die zit.. goedemorgen!

Ik denk dat mijn al lang aanwezige, voorbereidende gedachten (spullen uitzoeken, weggeven, verkopen) vandaag werkelijk als een bom zijn ingeslagen. Samen met reacties van blogsters (dank je wel Lisette en Zeeuwse Mama) begint het vlammetje van binnen weer wat meer te branden. Woorden en gedachten zijn er wel degelijk, nu allen de echte daden nog.

Dus vandaag staat in het teken van de opruiming. Dag 1 van spullen beetpakken, bedenken of ze me opbouwen of juist afbreken (ja ja.. zo heftig zal het werkelijk gaan worden!) en nóg meer weg gaan geven. Niet alleen kleding, maar ook boeken, keukenspullen, knuffels, speelgoed, enz. enz.

Tijd om een persoonlijke strijd aan te gaan. Een tijd van opschonen en opbouwen. Je zult er vast nog wel meer van gaan lezen. Mooie dag vandaag!

11 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven! Het moet bij mij nog even zakken en indalen... maar succes ermee en fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes vandaag meid! Maar doe niet teveel...gun jezelf wel af en toe pauze anders krijg je weer zo'n terugval!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je, kop op hé.
  Ik heb net ook weer speelgoed uitgezocht en weggegooid.
  Niet weg te geven of te verkopen, dus opruimen die handel.
  Heb deze week ook weer voor 30 euro verkocht, dat is precies de prijs die we uitgaven aan de aanschaf van het konijn dus we hebben eigenlijk gewoon geruild.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee zeg, dit zou mijn verhaal ook nog kunnen zijn. Behalve dan van de spanning. Ook ik stond vanmorgen snel op (idd niet zo snel als in je fantasie, alhoewel ik dat wel graag zou willen) en ik ben gelijk begonnen met opruimen (ik had mijn nachthemd nog aan. LOL) Nu heb ik even leespauze en als de thee op is (inmiddels ook al omgekleed), ga ik weer 'fris' verder. Op een afstandje steun ik je bij het opruimen. Doe wat je kan doen en morgen is er weer een dag. Succes met opruimen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pluk de dag lieverd......laat dit de jouwe zijn !!!....amen !!.....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sucses Monique! al je klaar bent kun je hier komen met je spulletjes, houden we samen rommelmarkt!want ik kan er ook wat van hoor, of bewaar ze voor de QIPD en laten we dan een grote verkoop houden, wat dacht je daarvan?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. You go girl ;-)
  En graag gedaan hoor....;-)
  Liefs Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een prachtige dag is het daarvoor.....zet hem op.......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Monique,
  Zet hem op meid. Geweldig zoals je dit hebt opgeschreven.
  Ik moet er ook nodig aan beginnen, maar het ontbreekt me letterlijk aan tijd en moed...
  Fijne avond hoor,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uhm...ik heb hier nog steeds een doos staan (ook ik ben aan het puinruimen en kwam erachter dat ik m nog steeds niet op de bus heb gedaan, ahum!)..wil je die nog wel ontvangen??

  Liefs,
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ik doe mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!