First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 7 december 2011

Ik had...

..natuurlijk best de strijk van gister weg kunnen werken.. of even een doekje over de meubels kunnen halen. Zelfs de ramen had ik kunnen doen.. of iets simpeler: een stofzuiger door het huis..

Toch deed ik dit allemaal niet; ik liet de boel lekker de boel. De eetkamertafel ruimde ik leeg, zette een grote pot thee, legde wat lekkers op een schaal en pakte een aantal theekoppen uit de kast. Mijn naaimachine kwam op tafel, de lapjes, draadjes en het handwerkgerei lag binnen handbereik. Zo.. ik en ons huis zijn klaar om de handwerkdames te ontvangen..


Maar nee.. ook dit keer was men te druk, had te veel te doen of..

Gelukkig ben ik niet van een ander afhankelijk en doe - net als elke woensdag - gewoon mijn ding. De woensdagmorgen is van mij, dan pak ik een paar uurtjes om het grotere handwerk aan te pakken. Door de week steek ik wat steekjes aan een borduurwerk of naai ik handmatig kleine lapjes aan elkaar, maar op de woensdagmorgen komt mijn machientje op tafel, staat de strijkplank klaar voor mijn lapjes en knip of snij ik er rustig wat op los.


de kwaliteit van de foto...  :o(

Vandaag hadden mijn spaarzame mama-uurtjes een heerlijke start van mijn kussentjeskrans als gevolg. Gekocht in de webwinkel van Atelier Bep, in mijn favoriete bruintinten. Ook alweer zo'n leuk werkje om te doen!

Stukje bij beetje probeer ik mijn handwerkjes die nog in de kast liggen tot een tevreden eindresultaat te brengen. Het kost me niets ze te maken, veel van de werkjes worden gemaakt van of op oude/gekregen lappen, maar het einderesultaat is wat mij betreft elke keer weer verbluffend.

Handwerken lijkt misschien een dure hobby, maar met een beetje inzicht, fantasie en speurwerk kun je van weinig best nog heel veel maken. Je moet er alleen wél even wat tijd voor vrijmaken...  ;o)

15 opmerkingen:

 1. Jammer dat de dames het weer af lieten weten...
  Maar je hebt groot gelijk, je bent niet van een ander afhankelijk! Geniet maar fijn van die fijne uurtjes voor jezelf!
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van de krans...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, woonde ik nou maar dichterbij, ik zou het niet laten afweten hoor! Je stofjes zijn Jummie, maar ja, tis ook mijn favoriete winkel, tot zaterdag?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooowwwhhh, ik had vanmorgen best gekund...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie het helemaal voor me ...
  Zo geniet je inderdaad ook !
  Schieten ... (o)
  de zakjes voor je krans al op ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon blijven doen hoor.....dat woensdagochtendje voor het gefrobel! Het is zo ontspannend.
  Ik vind het leuk dat je volger op mijn blog bent geworden en zie nu dat je de blogs die je volgt hebt onderverdeeld, slim is dat.
  Ik volg je nu ook!
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ook hele andere dingen op het program voor vandaag ...soms loopt het anders lieverd....laat het toe ...het is goed zo !...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo zie je maar ... je schiet zo wel lekker op !
  Ben benieuwd hoe ze eruit zien aan de krans ...
  Ik heb nog niet ver ... op je blog gekeken ivm quilts ...(doorquilten)
  Maarre kleinere projectjes zijn juist leuk en je kunt ze tenminste AF ... (o) maken ...
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Danke für das Besuchen meines Blogs. Ich bin erfreut, dass Sie es mochten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat de dames het laten afweten. Woonde ik maar wat dichterbij, dan kwam ik elke woensdag gezellig met je handwerken! Wij houden vaak op dinsdag zo'n handwerk morgen. Hup, machines aan en racen maar!

  Geniet van de fijne uurtjes handwerkplezier. Helemaal voor jou, zonder dat iemand je stoort. Dat is ook wel eens fijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke webwinkel is dat zeg! Dank je wel dat je dit doorgeeft aan ons. Ik ben al een poosje op zoek naar een leuk nieuw project. Ik heb al wat gevonden. Welke krans ga je maken?

  Groetjes,
  Irene v. R.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Monique,
  Nou, in ieder geval heb jij jezelf lekker vermaakt met je eigen werkjes... Wel jammer natuurlijk dat je alleen zat. Met een groepje is het veel gezelliger. Het lijkt niet echt van de grond te komen hè, jammer hoor...
  Volgende week nieuwe kansen?
  Ik wens je voor nu een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat vervelend toch wel een beetje dat die dames dan niet komen. Misschien toch een minder goed idee om dat met die dames te doen?

  Ik heb trouwens op mijn blog mijn lettertype aangepast. Kun je het nu beter lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He wat ongezellig dat ze weer niet kwamen opdagen. Woonde je maar wat dichterbij! Heel goed dat je je huishouding de huishouding laat en lekker aan de slag gaat, dat heb je ook nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk een dagje voor jezelf en dan ook lekker aan de quilt.Vaak gebruik ik nog de katoenen overhemden die ik in de uitverkoop bij de kringloop winkel heb gekocht, een hele vuilniszak vol voor 5 euro's op mijn blog kun je niet zien welke quilt 2hands is.Ben benieuwd hoe je krans gaat worden en hopelijk komen de volgende keer de dames wel. Ga je ook zo vaak naar Bep? Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!