First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 12 december 2011

Eindelijk.. de 'Show & Tell'

Zakgeld opgespaard.. benzine zuinig verbruikt.. geen verdere afspraken in de agenda.. Afgelopen zaterdag was mijn moment. Beurde wat beurde, mama ging op stap!

Rond elf uur stapte ik in ons autootje om op weg te gaan naar Naaldwijk. Wat had ik hier weer zin in! Omdat De Quilthoeve voor mij niet echt om de hoek is, kom ik er (misschien gelukkig maar) niet zo heel erg vaak. Maar áls ik er dan kom.. dan kijk ik werkelijk mijn ogen uit. Stoffen, lapjes, boeken, werktuigen, snuisterijtjes.. Samen met Jantine snuffelde ik door de stofjes, langs de kraampjes en genoten we in de sfeervolle schuur van een kopje thee en later ook van een kop warme erwtensoep met roggebrood. Bij de thee kreeg ik nog een tube handcreme in mijn handen geduwd: 'Omdat je zo'n last van je handen hebt. Hier, probeer deze maar'. Wat een dankbare verrassing!


Oude en nieuwe bekenden werden gevonden, een praatje werd gemaakt. Ideetjes kwamen spontaan op tafel en zelfs een werkbeschrijving werd er 'even' voor me uitgetekend. Wat een ontzettend dankbare gezelligheid! Uiteindelijk heb ik me er twee en een half uur (!) weten te vermaken. Dan moet het toch wel wat geweest zijn hé?

Maar waarom ik vooral weer even een praatje met Wendy en een bezoekje aan de Quilthoeve wilde maken: mijn laatste quiltje hé?  ;o)  Want eerder vertelde ik jullie al dat ik dit werkje eerst aan een paar voor mij bijzondere mensen wilde tonen: Wendy, Jantine en Jeannet.

Wendy.. tsja.. op de één of andere manier heeft mijn eerste gekochte patroon (het huis, de sfeer van het plaatje) een klik met Wendy gekregen. Een klik die er aan zit en gewoon niet meer los komt. De tweede herinnering in dit quiltje is aan Jantine, met haar heb ik de rand van het quilt uitgezocht. En dan een herinnering natuurlijk aan Jeannet; zij was het die me maar bleef complimenteren met mijn mooie werk (waar ik het nog steeds niet mee eens ben, maar dat is een ander verhaal).

Een mooie herinnering aan dit quilt is ook de plek waar het voor een groot deel gemaakt is. Elke week als ik aan de rand van het zwembad naar mijn lerende knul zat te gluren, pakte ik er mijn borduurwerk bij. Steekje voor steekje ontstond een mooi geheel. En dan de tekst.. zo lekker oud-hollands, iets waar ik om welke duistere reden gék op ben..

Tot slot dan natuurlijk nog het heerlijke lussen en knoopjes verhaal en mijn allereerste herinneringshandwerk is klaar. Het hangt inmiddels al een week te pronken in de gang en iedereen mag er van weten  ;o)

Hoe vind je trouwens de zwarte hanger? Geen idee wat het officieel is, maar ik kocht het voor € 0,50 (!) bij de kringloop. Lekker budget hé?  ;o)


Al met al een heel vertell, maar voor mij eindelijk een handwerk voor het showen waard. Dank jullie wel, voor de support en het vertrouwen. Deze herinneringen neemt niemand me meer af!

28 opmerkingen:

 1. Hij lijkt me heel mooi. Staat prachtig met die hanger in je hal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig .... fijn dat er zoveel lieve , leuke herinneringen ...
  aan/in deze quilt zijn !
  Ik ken je blog nog maar even en weet (alleen ... O) van het lieve verhaaltje met je DS samen)...
  Nog heel veel nieuw quilt plezier gewenst hoor !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het mooi geworden!
  Zou ook niet weten wat voor hanger het is, maar het is zo heel origineel!

  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je quiltje is heel mooi geworden, leuk ook je hanger. Een quiltje met herinneringen, leuk is dat.
  Fijne week en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtig quiltje is het geworden.
  En die hanger zo mooi erbij.
  Ja een mooie herinnering quilt.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi hoor! Die hanger past er perfect bij!

  Enne.....heb je ook nog wat gekocht daar??

  Fijne week.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Monique, wat is het prachtig en het hangt daar perfect. En wat een eer voor Thomas dat je zijn idee hebt gebruikt. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is echt waar prachtig, incl het ophanggeval. Past er zo helemaal bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is echt waar prachtig, incl het ophanggeval. Past er zo helemaal bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk ophangeval! (En grappig om een naamgenoot in je blogje tegen te komen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. super mooi !! ik ga me eens deze dagen ook eens wagen aan quilten. mijn stichery is klaar, nu de boord er nog om heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, het is echt mooi geworden! Ook hoe je 'm opgehangen hebt!
  Op voor je volgede project ;-)
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is het mooi geworden!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hij is werkelijk heel erg mooi geworden. Dat is echt eer voor je werk. Leuk dat je zoveel leuke en lieve mensen weer hebt ontmoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou Monique, je mag er trots op zijn, ik stond er wederom paf van toen ik zag hoe keurig je dat gedaan hebt, en dat stonden van de zomer op de QIPD ook vele dames! Ik ga er ana beginnen denk ik met de kerst, maar dan kijk ik niet meer naar die van jou hoor!! Ook trouwens heel smaakvol afgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gezellig blogje, prachtig quiltje en ooh die hanger, zo lekker rustiek, hoewel ik ook met een schuin oog naar het op de hoek hangende postbakje zit te gluren; wat een handig geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooi handwerk zeg! Leuk hoor. Toch even een vraag aan je. Ik ben altijd al jaloers op je prachtige stitch-werk, kun je eens wat meer er over vertellen? Of me wat mailen bijvoorbeeld? Ik zou het ook zo graag willen proberen. Maar weet niet hoe te beginnen.....

  Lieve groet,
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Monique,
  Nou en of deze mooi is geworden. Echt prachtig. Daar mag je echt heel trots op zijn hoor. En hij hangt erg mooi aan die zwarte.. wat het ook is. Ik zie ook dat je de knoopjes inderdaad hebt gedaan zoals je zoon je al aanraadde... Geweldig. Ik snap waarom je deze in de gang hebt hangen, waar iedereen hem meteen kan zien, die binnenkomt.
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou, DAAR kun je TROTS op zijn! Supermooi! Een mooie herinnering, zowel aan alle lieve mensen die je noemt, als aan je tijd-in-het-zwembad-voor-je-kind! En nu iets om jaaaaren plezier van te hebben!
  Ik hoop dat je nu weer zeeeeeeeeën van tijd hebt, want ik wou je eigenlijk...ehm...aan het werk zetten! Ik zag geen opmerking dat je GEEN Awards wilt krijgen op je blog...dus ik heb er zojuist één aan je doorgegeven! Kijk maar even op mijn blog! Groetjes (en succes!) Tante Trijns
  http://tantetrijns.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leukleukleuk - ik weet nog dat jij ook een stitchwerkje hebt gemaakt van de maanden van het jaar. Heb je ook wel eens laten zien, in een vorig internetproject. Heb je er belangstelling naar om dat met mij te delen? Ik weet nog dat ik het zo leuk vond en heb eigenlijk wel behoefte aan een leuk projectje. Ik word in de eerste week van het nieuwe jaar geopereerd aan mijn voet. Dus een leuk 'ik-zit-op-de-bank-en-kan-toch-geen-kant-op' projectje is meer dan welkom...
  Uiteraard kan het een leuke ruil zijn, heb nml. vele borduurpatronen maar ook blackwork en perzisch ajour!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is 'ie mooi geworden!
  En wat een heerlijk dagje voor jezelf heb je gehad!'
  En wat lief dat iemand je een tube voor je handen gaf!
  Wie goed doet.....
  Liefs Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het was erg gezellig, zaterdag! Advies kun je altijd krijgen, met liefde ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haaaa, ik vind je net op tijd weer!
  Erg mooi quiltje aan een prachtige hanger en één met veel warme herinneringen, dat is me duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw, die hanger is echt mooi! En dat voor 50 cent!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hij is prachtig geworden Monique, hier mag je écht trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heel erg mooi! Opnieuw een reden om echt trots te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. A perfect day krijgt een perfect einde!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!