First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 24 november 2011

With great thanks to Cath and Kari

Tien uur alweer? Jeempie.. wat vliegt de tijd! Gelukkig heb ik de eerste boodschappen al binnen en staat er een klein wolwasje te draaien. Voor vanavond doe ik verder helemaal niets, want dat heeft toch geen zin. Eerst wilde ik de ramen nog even een extra poetsbeurt geven, maar hey.. het is toch donker! En de vloer dweilen met dit vochtige herfstweer heeft nou ook niet zo veel zin.. Dus maak ik (uiteraard!) vanmiddag nog wel een verse boterkoek, maar verder..  ;o)

Mijn snel-nog-even-in-het-weekend-opgezet werkje waar ik het gister over had, heb ik zojuist met een paar laatste steekjes af kunnen maken. Tijdens het maken ervan, bedacht ik me dat ik dit projectje waarschijnlijk nog wel eens zal gaan maken; het is een prima cadeau om weg te geven en het kost je nagenoeg niets. Kijk maar:


Met het doorbladeren van een handboek voor de beginnende naaister van Cath Kidston, stuitte ik op het maken van geurzakjes. Gevuld met lavendel en voorzien van een lief kanten randje. Bij het zien ervan gingen in mijn hoofd direct allerlei radertjes lopen en bedacht ik me dat ik nog lavendel heb staan, een lapje zoek ik ook wel op en dat kantje.. had ik niet eens...

Bij deze gedachten bleef het echter niet. Afgelopen weekend stuitte ik op een gratis project van Kari, waarin zij een simpel maar sfeervol patroontje liet zien. De onderzetter vond ik zelf niet zo'n goed idee (omdat ik weet dat ik dat toch niet ga gebruiken) maar het patroontje printte ik wel uit. Samen met mijn gevonden lapje, het opgezochte kantje en de lavendel.. Nee.. dat is nou weer geen combi Mootje.. Wat dacht je van de winterse potpourri die je nu toch voor je kleine prinsesje weg wil gaan ruimen?

Eén en één is twee en met een paar minuutjes handwerk, heb je al snel het volgende als resultaat:


Zeg nou zelf, sfeervol hoeft niet duur te zijn. Toch?

22 opmerkingen:

 1. wat leuk om te maken en een heel leuk kadootje, bedankt voor het idee hoor.
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel mooi, inderdaad sfeervol hoeft inderdaad niet duur te zijn. Ben bezig aan een hartenkussentje voor kerst, om op te hangen.Echt zo een mini-projectje tussendoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Monique,
  Wat een lief en mooi cadeautje heb je zo gemaakt. Heel leuk idee om voor iemand te maken.. Dank je wel daarvoor.
  Ik wens je een heel fijne middag en eet ze van je boterkoek...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad heel lief, dat doe jij graag hè, dat fijne borduurwerk.
  Mijn avond ging gisteren voorbij met het bedenken van een nieuw haakwerkje... als je dan zo zit te bladeren vliegt de tijd ook om.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk geurdingetje...wat ben je toch creatief.
  Vroeger maakte ik ook heel veel zelf, maar op het moment gun ik mezelf geen tijd voor dat soort dingen.
  Maar vanaf nu moet ik meer tijd maken voor mezelf.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat er leuk uit!
  Mmm..boterkoek..hoe laat drink je koffie? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zeg, zo´n kadootje! En laat je de boterkoek lekker smaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is leuk geworden!
  Zo gemaakt zo af.....
  Fijne middag nog...
  inmiddels weet ik wie je bent.....
  Doeg Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is leuk geworden echt een mooi cadeautje.
  groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schattig geworden !! Een leuk kadootje, maar ik zou het gewoon zelf houden als ik jou was.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik een boterkoek maakt, wordt hij altijd te droog, hoe kan ik dit voorkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een simpel cadeautje is vaak het mooiste cadeautje!
  Erg leuk!
  Heb even bij gelezen, wat ben je toch een bezige bij! Had ik maar een beetje van jou!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik ken deze twee ontwerpsters niet. dank je wel voor het delen. Prachtig en simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi zeg. Ik zou dat kopje zo willen pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk idee en super snel in elkaar gezet, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. It is lovely Monique! Thank you so much for posting the picture of your sachet and letting me know. Even more, thank you for including me in a post with Cath Kidston! What a compliment. I love how you pulled both ideas into one.
  Cheers!
  Kari

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!