First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 14 november 2011

Voor het eerst

Voor het eerst deze herfst heb ik de verwarming aangezet. Niet te hoog, maar net even een tikje om de kou en het vocht het huis uit te krijgen. Het begint nu eindelijk een beetje op de koude winterdagen te lijken, maar afgelopen zaterdag vond ik het toch zo vreemd!

Met z'n allen voor de buis. De één met blote voeten, de ander in een korte mouw, de zon die warm naar binnen scheen en haast geen wolkje aan de lucht. 'Hoor de wind waait door de bomen...' De warme chocolademelk met slagroom smaakte ons prima, maar echt kloppen deed het voor mijn gevoel toch niet. Gek hé?


Nu staat de verwarming dus een klein beetje aan en voelt het - ondanks mijn maillot en coltrui - toch wat behaaglijker aan. Ook nu ik straks de (vele) wassen op ga hangen is het fijn om wat extra warmte in huis te creëren.

Hoe is trouwens jullie weekend geweest? Ook een beetje rustig en naar wens? 'k Zal er eerst eens even lekker voor gaan zitten. Een kop thee erbij en gezellig bij jullie om het hoekje kijken. Goed idee?  ;o)

22 opmerkingen:

 1. Ziet er gezellig uit die kleine schoentjes. Gezellige tijd weer he! En dan zo fijn om thuis te zijn. Knap hoor dat je zo lang gewacht hebt met de verwarming aan te zetten. Petje af dat is mij niet echt gelukt. Nu eerst maar eens de tweede was ophangen. fijne maandag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het vanochtend erg koud buiten.
  Maar binnen is het lekker, de kachel brand hier ook.
  Ik vind het erg vochtig in huis, terwijl ik de ramen boven toch veel open heb staan.
  En tja vochtige lucht is moeilijk te verwarmen.
  Dus maar even extra stoken.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben hem ook nog niet vollop aan hoor overdag toch zeker niet maar sávonds word het kil als je zomaar zit..hier was het een somber en grijze zondag jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, laat de kou maar komen! Hoort helemaal bij deze tijd hè! "Hoort de wind waait door de bomen"; niet "zie de zon schijnt op de bomen".
  Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier staat de verwarming en de kachel ook lekker aan....heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanochtend was het hier hartstikke koud. Ik heb hem op 19 graden gezet. Ik heb vanmiddag wel de was buiten gehangen toen het zonnetje kwam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt gelijk. Zorg dat er niet te veel vocht binnekomt want dat is ook niet gezond.
  Veel plezier met je was, vanavond begin ik weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op zich wel een leuk weekend gehad. Rustig. Vooral 's-avonds fijn gepraat met dochters. Dat betekend ook plannen: hoe ziet jou week eruit weet je wel. En waar zie je tegen op of heb je zin in.

  We hebben de open haard aangehad. En ik had de hele dag koude voeten. Hier dus ook de cv aan.

  Leuk dat je even op m''n blog kwam kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier staat de verwarming al een hele tijd aan.Zelf ben ik een echte koukleum. En als ik het koud heb ,heb ik echt een "lijkenkleur, met blauwe nagels"
  Manlief zegt niet voor niks, als het 30-35 graden is komt ze tot leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb de deur nog op de kiepstand staan erg he...heerlijk frisse lucht in huis........heb net geluncht...beetje laat okee....ga nu zo hemmes ophalen ......en dan even boodschappen doen....meiden uitlaten......en dan doen we niks meer.....oja koken nog.......maar dat gaat wat makkelijks worden hoor......wat liefffff die schoentjessssss !!...fijne week....liefs van mij...♥.. ♥... ♥....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. We hebben genoten van de intocht van de Sint met een kop snert, maar het wintergevoel had ik er niet echt bij ;-)
  Rick heeft ook zijn schoen al gezet.
  Ik vond het vanochtend wel berekoud op de fiets richting werk! Nu komt net de zon een beetje door, de rest van de dag was het mistig.
  Hier brand de kachel al wat regelmatiger, ik zit nu ook even lekker op te warmen na weer een ritje door de kou buiten.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ziet het er super uit zo die kleine schoentjes. Een drukke maar gezellige tijd, en de kachel is hier ook stiekem iets omhoog gegaan.

  Erg leuke website.
  gr Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is zo koud buiten! Heerlijk, binnen, verwarming aan, warme chocolademelk. Het warme nest creeeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De verwarming brand hier al weer een weekje...brrr...ik had het echt koud.
  Maar nu het vroeger donker is en koud buiten, is het binnen wel weer erg gezellig en knus.
  Zeker met van die kleine schoentjes bij de kachel(verwarming)

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ben ook al druk bezig met sint inkopen, maar soms is het zo moeilijk om te bedenken wat je voor ze moet halen.
  en koud was het zeker vanmorgen,ga altijd eerst me handen warmen, voordat ik bij de clienten begin.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ben ook al druk bezig met sint inkopen, maar soms is het zo moeilijk om te bedenken wat je voor ze moet halen.
  en koud was het zeker vanmorgen,ga altijd eerst me handen warmen, voordat ik bij de clienten begin.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ziet dat er super gezellig uit!
  Hier is de verwarming al lang aan, ik ben een echte koukleum en Thijs zit er graag stevig tegenaan: hoe dichter hoe beter, LOL!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ons houtfornuisje brand weer heerlijk, gisteren met vrienden naar het bos geweest en daarna naar een boscafe waar toen spontaan live muziek werd gespeeld, we hebben het reuze naar ons zin gehad, mijn wasje hangt nu op een rekje voor t fornuis, is t morgenvroeg droog, wat een luxe he? , geiet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja voor het eerst sinds een maand zet ik de openhaard niet meer aan.Het is hier voorjaar.Gisteren 20 graden plus.Ik moet zeggen daar ik als kind in Servei gewoond heb vind ik na al die jaaren nog steeds dat kerst niet zo leuk is hier midden in de zomer.En Sinterklaas wordt hier ook niet gevierd(behalve bij mijn nederlandse vrienden):)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Voor het eerst de verwarming aan....ik ril er van zeg, wij hebben al maanden de herijke houtkachel aan, ik moet er echt niet aan denken, niet goed voor je gewrichten hoor dat kou en vocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk hè, die Sinterklaastijd, de spanning (soms een beetje te...) en het geheimzinnige gedoe met de niet-gelovers, heerlijk. De verwarming brandt hier ook al weer even, niet de hele dag maar zeker 's ochtends en 's avonds. Het scheelt enorm in wat voor huis je woont. Wij hebben een grote hoekwoning en wassen veel. Om problemen te voorkomen moet ik echt wel stoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Vandaag was ook al zo'n heerlijke dag. Heel de middag buiten kunnen zitten, mijn moeder had buiten de houtkachel aan. Heerlijk, dit mag van mij wel lang zo blijven. Was wel even een dillema, want ons manneke had gisteren koorts, dus ik wist niet of buiten zijn wel goed voor hem was. Maar even gegoogled, en het zou geen kwaad kunnen.
  Binnen heb ik al wel de kachel aan. ben best een koukleum.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!