First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 10 november 2011

Niet voor mij

Gratis is gratis en gratis neem je mee, niet? Nou.. niet altijd.. tegenwoordig kijk ik eerst of het een product is waar ik wat mee kan en of het 'verantwoord' is. Afgelopen weekend werd me een C.risp & F.ruit van W.asa aangeboden. In eerste instantie dacht ik dat ik het niet mee hoefde te nemen in verband met melk en/of zuivel, maar na een check op de verpakking begreep ik dat het om een kuipje fruit gaat. Prima.. ik neem het mee.


Aangezien er momenteel een aktie voor dit product loopt en we vanavond weer boodschappen gaan doen, besloot ik net de proef te ondergaan. Allereerst: het fruitkuipje ziet er aantrekkelijk uit. Ik heb er wel trek in gekregen en de bewering dat je door het eten van dit kuipje je anderhalve portie fruit van de dag binnen hebt, klinkt ook aanlokkend.

Kartonnetje eraf, plastic dekseltje eraf, hey! een lepeltje..., plastic folietje verwijderen, nog een plastic folietje verwijderen en hé hé.. eindelijk mijn fruit. Ziet er goed uit. Nu de cereals met de vruchten mixen en mjammie!


Tijdens het nemen van de eerste happen bedenk ik me dat het toch wel een enorme berg afval met zich mee brengt als ik dit elke (werk)dag zou gaan gebruiken.


Vijf kartonnetjes, vijf kuipjes, vijf dekseltjes, tien folietjes en ook nog eens vijf lepeltjes... Na een hap of wat werd de smaak me wat te veel. Te zuur? Te zwaar?


Morgen pak ik weer mijn oude vertrouwde fruithap. Iets meer werk, maar in ieder geval een heleboel minder afval om te verwerken. En de al gerecycelde lepeltjes, kuipjes en kartonnetjes.. prima.. Maar het moet nog steeds verwerkt/verbrand worden. Laten mijn schilletjes dat werk nou allemaal lekker zelf doen... ;o)

17 opmerkingen:

 1. Inderdaad...wat een berg afval krijg je hiervan. En al dat voorverpakte "langhoudbare" fruit lijkt me toch minder gezond dan een heerlijk lekker appeltje en peertje zo uit de fruitschaal.

  En welke extra onnodige toevoegingen zitten er eigenlijk allemaal in?

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad voor mij reden om geen probeerdingen meer aan te nemen. Ik had ooit iets van chocoladepasta gekregen. Doosje, plastic, verpakking en later nog heel veel geadresseerde post.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel te veel verpakking! Weg ermee en een lekkere verse appel of sinaasappel smaakt vast beter, dan maar iets meer tijd maar wel vers! Ik vind je blog erg leuk, maar maak je voortaan niet meer zo druk om wat anderen denken, ga er van uit dat alles fout gaat en als het dan goed gaat is het meegenomen! Leeft een stuk makkelijker! Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor het testen!

  Jouw fruithap lijkt me eerlijk gezegd ook lekkerder...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja erg he al dat afval.......ik verbaas me al jaren over de chinees...en vraag me altijd af of dat echt niet anders kan....liefs fijne dag !~...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies! Het is vast ook niet goedkoop en al dat afval is gewoon schandalig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat echt fruit voor Luie mensen. Waarom niet zelf een appeltje schillen en evt, muesli erbij doen? Bovendien is het vaak erg prijzig.
  Geef mij maar een zelfgemaakte smoothie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop nooit van dit soort producten; idd veel te veel afval en duur en ik vind het zo'n onzin om te kopen als je gewoon een appel of mandarijn kunt nemen... Maar ja, sommige mensen denken dat het minder tijd kost om al die verpakking te verwijderen dan een appel te wassen of een mandarijn te schillen... (zou je voor de grap eens moeten timen)Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed van jou!
  Super verstandig en erg GROEN!
  En waarschijnlijk ook goedkoper?
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik probeer dat soort produkten ook wel uit als het gratis is hoor, maar laat het wel uit m'n hoofd om het te kopen. Lekker een peertje of nu in deze tijd mandarijntjes, mmmm.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik koop heel weinig voedsel in de winkel.Het meeste kommt uit mijn tuin ,mijn kippen een geit drie schapen en bijenkorf.Somige produkten wissel ik met bakker(meel) slager(vlees) We gaan regelmatig vissen en mij vader jaagt:)Als ik iets koop lees ik heel goed op de verpakking wat er in zit.Ook de kleine letetrtjes.En ontbijt ..zelfgemaakte muesli;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed van je dat je hier over nadenkt. Natuurlijk let ik ook op wat ik weggooi en wat ik koop, qua verpakkingen, maar soms worden we wel wat laks... Stof tot nadenken dus weer. Dank je daarvoor...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad wat een berg plastiek
  je tegenwoordig bij alles bijkrijgt!
  Geef mij dan maar een lekker appeltje
  dat ik zelf even schil en de schilletjes composteren zich zelf wel
  in mijn compostvat..alleen weer even
  opletten voor het reclamestickertje
  op die appel, dat vind je soms jaren
  later nog terug in je tuintje.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Groot gelijk, lekker een ouderwets appeltje schillen geeft heel wat minder afval en is 10 x zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een hoop afval geeft zo iets, herkenbaar. En soms vraag ik me af wat ze er werkelijk in doen.

  (werk in de voedingsindustrie)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal mee eens! Zo zonde om een produkt te produceren met zoveel afval.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Afgezien van het feit dat zoiets meestal niet lekker smaakt ben ik langer bezig met het verwijderen van de folie van dergelijke bakjes dan met het snijden van een appel, banaan en een kiwi. Ik snap dan ook niet zo goed dat zoiets voor het gemak wordt gemaakt. Fruit schoonmaken is toch niet veel werk? Bovendien puur van smaak en vol vitaminen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!