First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 21 november 2011

Niet gelukt, toch gescoord

Wat had ik zaterdag graag even naar de Naald & Draaddag in Heenvliet willen rijden.. Blogsters ontmoeten, techniekjes afkijken, ideeën opdoen.. Maar jammer genoeg was het ook dit jaar weer niet haalbaar. De zaterdag zat vol met een kinderfeestje, zwemles, de intocht van de Sint, klussen, behangen, bakken, een vergeten boodschap, middagslaap.. Als de kinders wat groter zijn misschien?  ;o)

Dus liet ik het idee voor wat het was en bracht zoon-lief naar het verjaardagsfeestje, haalde de boodschap en.. bedacht me dat ik nog een kleine drie kwartier 'over' had! In de auto, op weg naar Zwijndrecht, naar Aztec Rose. Ga ik dáár toch even snuffelen..  ;o)

Met de lieve hulp van ... (had ik nu maar even naar haar naam gevraagd..) ben ik uiteindelijk op dit stofje uit gekomen. Wat vinden jullie?


Mijn bedoeling was om dit alleen te gebruiken voor aan de achterkant en in de lussen. Laat de vriendelijke mevrouw mij nu vragen of ik er dan geen bies omheen ga zetten... Een bies?!? Ik.. de beginnende freubelaar, weten jullie nog?  ;o)

Maar na een kleine ieniemienie begincursus 'biesje maken' en het uitgeven van mijn laatste zakgeld liep ik niet veel later het gezellige winkeltje uit, zelfverzekerd er een nog wat mooiere quilt van te maken. Zou ik er werkelijk al de nodige 'skills' voor hebben?


Snel terug mijn knul ophalen en naar het zwembad. Gelukkig doen we op zaterdag allebei 'dienst' en kon ik verder met de huiselijke klusjes. Bakken, daarna behangen.. Belde moeders dat ze dat laatste wel even voor me kwam doen. Fijn! Ik verder aan het bakken en bah! Waarom lukt het nou weer niet? Alles volgens het boekje, goed gelezen, netjes en rustig gewerkt en.. valt de koek helemaal in!


Achteraf bleek dat niets af te doen aan de smaak, want zelfs bij het tweede bakkie werd er naar de koek gevraagd. Missie geslaagd?  ;o)

25 opmerkingen:

 1. Bij ons zit moeders met vraagtekens en sip gezicht, terwijl bij de rest de duimen omhoog gaan, want mislukte baksels zijn favoriet! Wat een drukke dag! Had verkoopster bij Aztec Rose een Engels accent, dan was het Caren; een 'mollige' vrouw van 170, was het Ingrid; een lange struise dame met krulhaar, dan was het Loes. Volgens mij hebben ze er niet meer smaken :-) Je hebt mooie stoffen gescoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er heerlijk uit... Niks mis mee toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit, die koek! Enne... die bies naaien, dat mag je ook hier komen doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi stofje!!

  Leuk dat je zo goed geholpen werd!!

  Fijne week!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Koek ziet er lekker uit.
  Wil graag het recept.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik had je gemist monique, maar je kan niet alles, zaterdag vind ik ook altijd een moeilijke dag om weg te gaan van huis en haard. Mooie stof bij Aztec Rose!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk geslaagd, mooie combinatie hoor!
  Ziet er toch echt heerlijk uit hoor die koek

  Fijne week, liefs Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt prachtige stoffen uitgezocht!

  En die koek ziet er heerlijk uit hoor, ingezakt of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hello monique
  the fabric looks nice.
  your cake looks very delicious.
  have a nice week,
  love and hugs regina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk stofje hoor, en ach dat de koek inzakte... wij zeggen hier altijd: het is niet perfect, maar ik ben er wel gelukkig mee.... Ook ik zou het recept best willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat klinkt als een heel druk weekend. Je quilt wordt vast prachtig. Een bies naaien heb ik aan de hand van youtube filmpje gedaan. Moet lukken hoor.
  Fijne week en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er lekker uit hoor je baksel.....hahaahha!!...liefs van mij...........♥.. ♥... ♥....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Drukke, maar vast gezellige zaterdag.
  En ik zie chocolade...wat zal die koek lekker smaken !!
  Ik vind het stofje trouwens erg mooi. Veel succes met het maken. Het lukt je vast.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hoi monique,
  als je hulp nodig hebt met het naaien of leren naaien.
  je weet het ik woon bij je om de hoek ik heb alles in huis borduurmachine, lockmachine .
  als je zin en tijd en hulp nodig hebt geef je maaar een gil.
  gr jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mmmmmm, lekkere koek! Ik vind er niets mis mee! Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie stof hoor! Staat vast prachtig straks. Heb je die andere al opgehangen die je me hebt laten zien?
  En die koekjes..tja.....meestal smaken inderdaad misbaksels lekker!
  Hier zijn ze in ieder geval ook favoriet.

  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. je hebt een prachtig lapje gescoord, heel mooi en de koek ziet er heerlijk uit........

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat komt helemaal goed hoor, met je quilt. Ben benieuwd naar het geheel!
  En die koek lijkt me heerlijk. Het gaat niet om hoe het eruit ziet, maar om de smaak, dat zegt deze 'top-kok' ook altijd, LOL ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie stof! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Ook ik kom maar zelden weg op zaterdag door voetbal, zwemmen en andere dates. Ongeveer 2 keer per jaar ga ik op mijn strepen staan, wordt er vanalles geregeld, afgezegd, zoeken ze het maar uit etc en ben ik de hort op. (Klinkt een beetje sneu, maar dat ben ik absoluut niet hoor!)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat lijkt me beslist een geslaagde missie!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ha Monique,
  Door je reaktie (op de give-away van Jookies) heb ik je blog ontdekt...
  Met een bakkie koffie heb ik al even bij je rondgeneusd...(o))
  Leuk hoor....herkenbare dingen (zoals Grote reus of juist domme reus !).
  Enne waarschijnlijk niet zo ver bij elkaar vandaan... want Aztek- Rose... daar komen heel wat spulletjes, lieve stofjes en inderdaad goede tips vandaan...bij mij.
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Bij ons is er ook altijd wel wat te doen op zaterdag....
  Wat een mooie stof! En dat biesje gaat jou vast wel lukken!
  En de koek ziet er heerlijk uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mislukte baksels zijn altijd lekker!!!! En je hebt een prachtig stofje gescoord!!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!