First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 6 november 2011

Mijn grote reus

(Naar aanleiding van dit bericht)

Zondagmorgen. Op tijd uit bed, we verwachten vandaag bezoek. Na het ontbijt duik ik mijn kledingkast in en dan begint het. Wat doe ik aan? Zal ik vandaag kiezen voor mijn spijkerrok, of toch maar mijn favo broek. Wordt het een trui met maillot of toch maar een shirt met een vest. Zal ik misschien mijn gebloemde shirt aantrekken? ...


Een uurtje later ben ik eindelijk in de badkamer beland en kleed me aan. Oorbelletjes erbij? Of toch maar zonder. Wat zit dat shirt toch vervelend strak om die buik. Ik weet dat ik goed en gezond eet, maar die vervelende opgezwollen buik blijft me maar in de weg zitten... Mijn darmen beginnen te protesteren.. voor de zoveelste keer deze morgen bezoek ik het toilet.. zenuwen.. voor straks.. Is het huis echt wel aan kant? Ja, daar ben ik gister zo'n beetje heel de dag mee bezig geweest.. Zal mijn zelfgemaakte taart wel smaken? Het ziet er leuk uit in het boek en ook zo in de springvorm is het een aardig plaatje, maar zal het ook te eten zijn? Gelukkig hebben we er gister laat nog een boterkoek bij gebakken, je weet immers maar nooit. En anders heb ik ook nog wel wat speculaasjes in de kast...


Hoe zullen ze ons huis gaan vinden? Hebben we 'in het echt' wel een klik? Zullen de mannen het onder elkaar kunnen vinden? En de kinders? Wij zijn persoonlijk nog steeds niet tevreden over ons huis, dat hebben we ook verteld, maar wat als ze ons hierop beoordelen? Of wat als ze toch...

Ik wordt moe van mezelf. Vol spanning kijk ik wel honderd keer naar mezelf, weet ik dat het zo prima in orde is. Nog vaker loop ik door het huis, kijk naar het gebak, kijk naar de (niet meer aanwezige) stof. Het is goed zo, ik wéét het, maar toch...

Laat ik het maar even van me af gaan schrijven.. meestal heeft dat wel een goed effect op mij. Gaat het me lukken vandaag mijn grote boze reus te verslaan? Kan ik mijn grote onzekerheid opzij zetten en ontspannen genieten van deze bijzondere dag? Ik hoop het wel. Ze staan voor de deur...

16 opmerkingen:

 1. De grote boze reus heb je inmiddels vast verslagen, maar ik begrijp precies wat je bedoelt.
  Zelfs als mijn schoonmoeder komt(die zelf een grote rommelkont is) heb ik dat zelfde gedrag.
  Manlief wordt dan gek van mijn onzekerheid en roept telkens..nou is het goed hoor..
  maar mijn gevoel kan ik niet uitschakelen en bij vreemde is dat nog veel erger.

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van een heerlijke dag lieverd.......xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoop dat op 't eerste gezicht zometeen je onzekerheid over is.
  Maak er een gezellige dag van alles 'sal reg kom'
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best relaxed te lezen dat er meer zijn als ik.... Geniet er nu maar gewoon van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat jullie samen een hele fijne, gezellige tijd hebben!'
  Enne... ik herken het hoor, die zenuwen als er bezoek komt...ik doe het ook graag goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, ik herken dit! Het is vast allemaal goedgekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve schat...
  Als iemand jou op je huis beoordeelt en niet op jezelf, dan is die persoon jouw spanningen niet waard hoor... Stel je nou voor... Het gaat toch om jou? Of niet soms...
  Ik hoop dat jij en je man en je kinders van je appeltaart en je boterkoek én van de speculaasjes hebben genoten....
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HERKENBAAR!!!! (en zo onnodig!) Alles ziet er heerlijk uit en jij (en je huis) bent goed genoeg zoals je bent. Zeg ik nu al iedere avond tegen mijn kinderen, in de hoop dat zij die boze reus niet zullen leren kennen...Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat herkenbaar...

  Is het een gezellige dag geweest? Vast wel toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O,dit herken ik zo goed.
  Achteraf denk je vaak, waar heb ik me druk om gemaakt.
  Hoop dat je een fijne dag hebt gehad, dat toen je visite binnenkwam de reus de benen heeft genomen.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En ....het is vast allemaal meegevallen en het was erg gezellig. Je vraagt je nu af waarom je zoveel drukte hebtt gemaakt en de volgende afspraak staat al weer gepland....
  of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De koningin is toch zeker niet met haar gevolg op bezoek geweest!?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat is dat toch vervelend als je je zo voelt. Je weet dat alles in orde is maar je voelt je toch onzeker. Maar die taarten zien er geweldig uit! Zelfgemaakt? Als jij en je huis er ook zo uitzien is dat meer dan prima. Hoop dat je een leuke dag hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo herkenbaar!
  Hoop dat je een fijne dag hebt gehad.
  Waarschijnlijk heb je vanaf het eerste ogenblik dat ze binnen waren, gesprekstof te over gehad, en vonden ze je huis gewoon leuk.
  Zullen we het ooit leren?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sjonge, wat hebben er eigenlijk veel mensen last van reuzen hè? Had jij dat gedacht?

  xxx

  Leuk dat je naar mij linkte, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat goed dat je je gevoelens uit door het op te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!