First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 17 november 2011

Ligt het aan mij?

Of is het gewoon drukker dan anders, zo in de laatste weken voor de feestdagen? Mijn agenda staat al weer aardig vol met van alles en nog wat en dan zijn er natuurlijk ook nog de normale huiselijke beslommeringen. Niet dat een agenda bij ons nou de baas in huis is hoor, want met een dag als vandaag (lees: een knorrige ik-krijg-weer-twee-nieuwe-tanden jonge dame en een loom op de bank hangende ik-heb-koorts-en-een-om-te-gillen-zo'n-pijnlijke-tong knul) lijkt de hele boel toch al snel in de soep te lopen. Áls je je er tenminste druk om maakt. En dat is nou nét iets wat ik vandaag even niet deed  ;o)

Terwijl ik de één zachtjes maar gedwee de bank op duw, hem voorzie van een warme kop kamille-thee met paracetamolletje en bedek met het altijd aanwezige 'gaatjes-kleed', neem ik de ander op de arm en probeer haar wat tot rust te sussen. Niet veel later zijn ze allebei vertrokken en ga ik er zelf ook even lekker rustig bij zitten. Nog wat laatste steekjes aan mijn borduurwerk en ik kan eindelijk beginnen met de quiltrand. Wat heb ik daar naar uitgekeken!


Nu alleen nog een mooie stof voor de achterkant erbij. Zal ik dat komende zaterdag gaan doen op de Naald & Draaddag in Heenvliet? Of hou ik het nog even uit tot de Winterfair bij De Quilthoeve? Ik zou natuurlijk ook ...

Laat ik maar rustig wachten tot ik een mooie, geschikte stof heb kunnen vinden. Tot die tijd kan ik me misschien beter even richten op het afmaken van mijn cowl. Want die kan ik inmiddels wel gebruiken!

12 opmerkingen:

 1. Hoop hoe dan ook dat je goed kan slagen voor je achterkantje, de voorkant verdient het! Sterkte met de kinders, groetje
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je je niet druk maakt; de kinderen gaan vóór alles hè! En de rest komt toch wel weer. En het ligt niet aan jou hoor, bij mij is het ook zo druk (en de kinderen zijn ook zo druk door al de Sint-opwinding) hihi. Liefs Amelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je heb straks een paar mooie dagen in het vooruitzicht Monique en wat zal je quilt prachtig worden.
  Beterschap met je zoontje.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie weet zie ik je nog op de N&D dag Monique, zou gezellig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals elk jaar.alles kommt goed.Ik heb geen tijd om er over naar te denken.Ben vanaf 25 November 4 weken van thuis..dus akn niet veel doen tot kort voor Kerst.Ach ja daar is altijd het huis van moederlief;))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap nooit waarom mensen zo druk zijn voor twee kerstdagen......echt.......ik doe er niet aan mee hoor.....liefs van mij...........♥.. ♥... ♥....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beterschap voor de kleintjes!
  Juist, take it easy!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hopelijk zijn je kinderen weer heel snel beter.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat nu je meer binnen zit (herfst en winter) je meer bewust bent van de directe omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Druk is het in elk geval en overal!!
  Zelfs hier in België ;-)
  Borduren of handwerken kan de nodige rust brengen. Het is zo te zien een mooi patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ligt niet aan jou hoor! Hier glipt me ook de tijd door de vingers. En als je dan net denkt: nu heb ik even een rustig dagje, fietst er net weer wat tussendoor!
  Knap dat jij dan zo rustig kan blijven, daar kan ik nog wel wat van leren!
  Beterschap voor de kleine vent, en hopelijk breken de tandjes ook snel door!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellig om zo bij je kinderen te zitten borduren. Dat is goed te combineren!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!