First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 18 november 2011

Geen dag zonder

Maakte ik gisteren nog de laatste steek aan mijn wandkleed in wording, vandaag ben ik alweer begonnen met een nieuw borduurwerkje. Geen grote, maar een leuk klein weekend-project. Het borduurpatroon komt van de website van Gail Pan, maar ik kan helaas niet meer achterhalen waar het precies staat. Door de jaren en het surfen heen heb ik hier en daar aardig wat patroontjes uit weten te printen, maar kan helaas niet overal de oorsprong meer van achterhalen.


Als ik het borduurwerk af heb, wil ik er een rand van verschillende bruine lapjes omheen naaien en er uiteindelijk een klein kussentje van maken. Je ziet het, ik kan haast geen dag zonder handwerk  ;o)  Jij?

Mooi en creatief weekend allemaal!

17 opmerkingen:

 1. Ik ben helaas niet zo creatief...
  Ik kan geen dag zonder blogland ;-)
  Een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, jij hebt lekker de vaart erin! Borduren en breien gaat bij mij met vlagen (meestal in de vakantie of zo) maar de naaimachine staat hier wel altijd voor het grijpen. Maar dagelijks? Nee, dat toch ook weer niet...

  Fijn weeken! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Monique,
  Valt schilderen ook onder handwerk? Volgens mij wel toch? Nou, dan ben ik zeker dagelijks bezig. Op dit moment schilderen en schuren en zo, maar meestal ook nog een breiwerk erbij hoor...
  Dit wordt ook weer heel mooi meid, prachtig zo'n borduurwerk.
  Ik wens je een heel fijn en creatief weekend,
  lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik doe ook bijna iedere dag wel wat........zorgt er ook voor dat ik tot rust kom.........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gaat weer mooi worden.
  Zelf ben ik ook altijd met iets bezig. Eh....iets, zeg maar gerust met van alles. Dat is dan weer lastig, want heb ik een nieuw idee, dan moet ik daar ook METEEN mee beginnen en blijven er weer andere dingen langer liggen.... zucht.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb altijd iets van handwerken (breien, haken of iets anders) in mijn tas.
  Ook ik kan geen dag zonder creatief bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe het zelden. maar wel een leuk blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,
  Wat heerlijk dat je weer de tijd en energie kunt vinden om lekker te handwerken.

  Ik heb ook eindelijk de kans gegrepen om eens te breien op rondbrei naalden. In het begin even wennen maar nu gaat het geweldig leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik probeer ook elke dag wel een paar naalden te breien, hoewel het niet àltijd lukt. Maar, het is heerlijk om te doen!
  Jij ook een fijn weekend toegewenst!
  Hoe gaat het op het moment met je gezondheid?
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben ook altijd bezig en hoor bij de quilt verslaafden.ook vind ik borduren breien en vilten erg leuk. Het enigste wat ik niet genoeg heb is tijd maar dat krijg je van al dat gefrut.

  fijne zondag en vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoi hoi, ik heb zelf nog nooit geborduurd maar kijk altijd graag met je mee. Wil met mijn dochters een eenvoudig werkje maken, en dan lijkt het me wel handig dat het patroon op de stof staat zoals ik nu bij jou zie. Is dat blauwe een soort afwasbare stift??

  en handwerken: iedere dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HEEY!!!! Ik lees al een tijdje stil mee hier,.. genieten!! Nu heb ik pas door welke monique hier achter zit,...

  Wat een prachtige blog!!
  Lieve groetjes,..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dank voor je reaktie op mijn weblog.
  Ik ben zelf helemaal geen crea bea maar realiseer me ineens dat ik misschien eens een haaknaald kan kopen en wat wol.
  Eens kijken of ik wat pannenlappen kan haken...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Monique ,

  Ook je volger hier geworden ,handwerken niet maar creatief wel met van alles en nog wat .
  Lees nog graag met je mee .

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dag Monique,

  Wat een verassing dat de schrijfster van mama monique en good old household een en dezelfde blijken te zijn! Ik vond al wel dat de stijl een beetje hetzelfde was en ik dacht al dat ik het borduurwerk herkende maar nu valt het op z'n plaats. Voor mij dan, maar misschien ben ik wel een beetje traag van begrip.
  Nou goed, leuk dat je weer/nog schrijft!

  Groetjes,

  Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier ook een dagelijkse borduurster of breister;-))
  Vind dat je steeds mooie patroontjes hebt. Heb onlangs nog een leuke site ontdekt, jammer genoeg niet leuk voor mijn portemonnee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. veel succes met deze prachtige gekozen weg.... ik lees je al heel lang ik denk zo'n 4a5j kan dat ?? al de namen weet ik niet meer ... maar deze laatste blog vind ik echt heel mooi !!! veel succes en ik kom elke dag es piepen ...
  lieve groet vanwege Jezebelle uit vlaanderen

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!