First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 28 oktober 2011

Ouderwets gaat nieuwerwets

Oké.. een kleine biecht vandaag.. papa neemt vanmorgen de rit naar school op zich en mama blijft thuis achter in haar piemie.. het eerste nummer dat ik vandaag bewust van de radio meekrijg is deze:
En dat doe ik! Nog voor ik er erg in heb sta ik met piemie en al lekker mee te swingen.. waar komt dit gevoel ineens vandaan? Al maanden, jaren tob ik met een zeer kwakkelende gezondheid. Geen arts weet mij te helpen, volgens de medici ben ik kern gezond. Wat is er dan mis?

Een paar weken terug heb ik me op een andere geneeswijze gericht. In de trant van mijn nieuwe manier van bestaan, voeden en denken (zo puur en groen mogelijk, zonder chemicaliën), lijkt dit een logische volgende stap. Ik heb mezelf laten 'doormeten'. Hier kun je meer lezen over hoe of wat precies. De uitslag van de meting was onder andere dat mijn lijf volgestouwd zit met schimmels en bacteriën, plus dat mijn hormoonhuishouding totaal ontregeld is. Naar aanleiding van deze resultaten, ben ik als eerst begonnen met het slikken van een speciaal voedingssupplement: Cytozyme-F. En nu, een goede twee weken later..

Ineens lijken de gezonde tussendoortjes dichterbij dan ik steeds gedacht heb. Geef ik mijn kinders elke dag de nodige vitaminen in fruitvorm, zelf laat ik dit vaak achterwege. Maar gister had ik zin en pakte mijn diep weggestopte keukenmachine weer eens tevoorschijn. Heb ik die überhaupt de afgelopen zes jaar wel eens een keer gebruikt? Waarom heb ik hem destijds eigenlijk gekocht? Anyway.. dat is een ander verhaal.

Uit de vriezer pak ik wat van onze tuin gevroren aardbeien, blauwe bessen, rode bessen en bramen, deed deze in de blender en schonk er wat water bij. In de mix en...


dat viel niet tegen! Eigenlijk alleen wat te koud, maar dat kwam natuurlijk door de diepgevroren vruchten. Vandaag maar eens proberen met wat appels, peer en banaan. Maar dan zo van de fruitschaal. Want hébben doen we het wel. Nu alleen nog toepassen..

Allemaal een heel fijn weekend en vergeet vooral niet even op de (denkbeeldige) zonnestralen te dansen. Ik ga me maar eens aankleden...  ;o)

15 opmerkingen:

 1. Mooie blog om te lezen, met een vleugje persoonlijks!

  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jippie, nu vasthouden die zonnestralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zo'n liedje krijg je toch wel goede zin. Fijn nou heb ik ook een goede dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een kennis, die dat regelmatig laat doen, dat doormeten. Moet wel zeggen dat na de enthousiaste verhalen van haar en nu ook al van jou ik wel de kriebels krijg dat ook maar eens te laten doen. Fijn dat het nu zo goed gaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmm, lekker die shake. Wij proberen hier zoveel mogelijk 's ochtends te beginnen met fruitsalades of shakes en gelukkig is het nu vakantie en hebben we er al een week iedere ochtend van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een heel goede en gezonde start van de dag, nu nog volhouden...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het beter gaat!
  Interessante link!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O wat heerlijk! En weet je, ik herken het, ook ik heb getobd met eindeloze vermoeidheid veroorzaakt door schimmels... en blijf het moeilijk vinden om gezond te eten, terwijl als ik het wel doe ik me een stuk fitter voel! Zet ém op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een liedje waar ik inderdaad ook altijd vrolijk van word.
  En de dag beginnen met zo'n gezond sapje is héél goed!
  Wens jou ook een fijn weekend.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk! Ik ga m ook even aanzetten met de speaker op hard. Dank hiervoor

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een fijn nieuws! Ik heb dat ook eens laten doen, voor mijn darmproblemen. Bij mij zijn de suiker en melk de boosdoeners.
  Ik ben heel blij voor je! Nu nog volhouden, dat vind ik zelf nog wel eens moeilijk.
  Geniet vandaag maar van de echte zon, want nu is ze er wel!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog beter is om het fruit zo vers te eten zonder het 'dood' te pureren. Voor een keer niet zo erg en er zitten ook heus nog voedingsstoffen in maar fruit (met schil) van top tot teen opeten in de oervorm levert nog meer levenskracht. Sinds ik iedere ochtend 4 a 5 stuks fruit eet voel ik me ook veel fitter.
  Volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn dat je gevonden hebt wat je zocht om je beter te voelen! Alleen al het idee dat je weet wat je gaat helpen moet een hele geruststelling zijn. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!