First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 18 oktober 2011

Ook ik heb wel eens een vraag ;o)

De komende dagen lijkt het er op dat we wederom kunnen genieten van een vrij natte vakantie. Hadden we afgelopen zomer nou niet echt veel droge dagen, deze week lijkt het hetzelfde laken en pak. Op de tuin is het inmiddels al een droeve bende geworden. Er staan nog maar weinig groenten in - naast de vaste fruitbomen en planten wat boerenkool en winterprei - en verder is er niet meer dan modder en onkruid. Kruiden die je waarschijnlijk liever op een andere plek in je tuin zou hebben staan.


Het lukte me om nog een paar laatste dingen mee naar huis te nemen; een klein bloemkooltje voor in de soep, wat peterselie, lavendel om op te binden, de laatste framboosjes, een brandneteltje voor in de thee en euhhh...  is dit nu kamille? Of toch gewoon een madeliefje ofzo..


Dit stond in het veld tussen alle onkruiden, maar aangezien ik geen idee heb wat het is, durf ik er verder niets mee te doen. Nadat ik het Genesis-dieet van Gordon S Tessler heb gelezen, kreeg ik steeds meer zin om groener en dus gezonder te gaan eten. En dankzij het kruidig en eigenwijs boekje van Joanne Bylsma-Vriens heb ik nu nóg meer interesse gekregen in wat we gratis en voor niets van de natuur aangeboden krijgen. Maar dan moet je wel weten wat je in huis hebt hé?

Dus.. wie kan en wil mij in deze een handje op weg helpen?

16 opmerkingen:

 1. Het lijkt wel erg op kamille.
  Kun je het niet ruiken?

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aan de (weinige)stengels en blaadjes te zien is het kamille. Madeliefjes zijn niet zo lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan het bolle kopje te zien is gewoon kamille. Mochten het toch madeliefjes zijn is er nog geen man overboord. Madeliefjes zijn ook gewoon eetbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja ik kan zeker het boek Eenvoudig gelukkig vna Toor de Haas aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb geen idee wat het is, maar wat is dat voor een dieet ?

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De stelen zijn toch te lang voor madeliefjes ?? Ik zou zeggen dat het kamille is.
  Ik vind het wel een gezellige foto van alles wat je toch nog uit de tuin hebt gehaald.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn eerste gedachte is ook kamille, omdat de hartjes zo bol zijn, en van madeliefjes is dat niet zo... Maar ik zeg erbij dat ik er helemaal geen verstand van heb dus niet van mijn mening uitgaan... Al is die nog zo gelijk aan die van de anderen hierboven.
  Ik wens je nog een heel fijne namiddag,
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kamille, gewoon proberen in een kopje heet water...heerlijke thee. Persoonlijk mijn favouriet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt heel sterk op kamille, moet je ook kunnen ruiken. Misschien een bloemetje tussen je vingers fijnwrijven en dan ruiken. Kamillethee is zo lekker.
  groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk ook dat het kamille is. Hang het maar te drogen en dan kun je het gebruiken om mee te stomen wanneer je verkouden bent. Gewoon een schepje gedroogde bloemetjes in heet water en stomen maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijke kamille uit eigen tuin - ik heb nog een pot gedroogde kamille staan. Heerlijk voor stomen bij verstopte neuzen en helemaal heerlijk is de thee. Je zou het moeten kunnen ruiken wanneer je een bolletje tussen je vingers heen en weer rolt. Het ruikt een beetje muffig vind ik altijd...
  Succes, en wanneer de thee klaar is kom ik een bakje drinken...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het ook erg op Kamille lijken maar ik kan het je niet met zekerheid zeggen. Het hele bolle gele hart hoort volgens mij wel bij kamille...
  Heb je al geknutseld met brooddeeg? Kleurstof er doorheen en het is net echte klei en je kunt het nog bakken ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn eerste gedachte is ook kamillie vanwege het bollere hartje.

  Liefs Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik weet niet wat het is, maar vindt het wel prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kamille, zeker weten :)
  Mijn moeder maakte er vroeger een
  aftreksel van om mijn haar mee te
  spoelen, ik was al een wittekopje
  maar mijn haar werd er nog witter van..
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!