First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 10 oktober 2011

Maandag ~ Wasdag

Heerlijk.. net tien uur en ik heb een nodige boodschap al in huis kunnen halen, kan bijna mijn tweede was op gaan hangen en heb vandaag geen activiteiten buitenshuis op de agenda staan. Straks nog drie wassen te gaan, maar dan is ook alles weer weg. Morgen alles strijken en de rest van de week heb ik er nagenoeg geen omkijken meer naar. Een huishoudschema ís zo gek nog niet  ;o)

Tijdens het opstarten van mijn pc-tje noteer ik onze meterstanden voor vandaag en pak mijn portemonnee erbij. Eerst maar eens de gegevens van ons verbruik en weekbudget bijwerken. En dat valt me niet tegen!
Natuurlijk zie ook ik dat we de eerste weken niet binnen ons zelf opgelegde budget van € 75,00 zijn gebleven, maar om nu te zeggen dat we er ontzettend ver overheen zijn gegaan?
Voor het verbruik van electriciteit, gas en water heb ik nog geen vergelijkingmateriaal voor jullie, maar dat het (voor ons) meevalt is wel zeker.


Nu hoop ik zo eerst wat mails te gaan beantwoorden, wil ik eigenlijk mijn huishoudschema met jullie delen en zal ik ook nog even een rondje door het huis gaan om de dagelijkse klusjes te doen. En als alles gaat zoals ik hoop, kan ik vanmiddag even tijd voor mezelf nemen. Nu heb ik eerlijk gezegd wel enorm veel zin om mijn pennen er bij te pakken, maar er liggen ook nog een paar pompoenen uit eigen tuin die heel ernstig aan verwerking toe zijn...

Eerst maar eens de 'moetjes'. Heb jij al wat leuks voor vandaag in petto?

16 opmerkingen:

 1. De was...praat me er niet van.
  We zijn met twee personen, maar het lijkt wel of de bodem van de wasmand nooit in zicht komt.
  En ik vind dat je het zo gek nog niet doet met je weekbugget hoor..
  Mijn eerste was draait nu, maar heb eerst gewerkt vanmorgen.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De moetjes? De was, de was en de was...en verder het schrijven van twee rapportages. En iets leuks? Lekker appelmoes maken straks en misschien wel appel-perenjam. En dan lekker een kopje koffie, samen met mijn man als die uit zijn werk komt. Boven, op onze slaapkamer die er prachtig uitziet met de sprei die ik voor mijn verjaardag kreeg. Even een momentje voor ons samen. Een hoogtepunt in elke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen was in ieder geval!! Wij hebben nachtstroom, dus dat doe ik voornamelijk in het weekend en savonds!!

  Ik heb al leuke dingen zitten te bestellen via internet.

  En zometeen ga ik behangplaksel aanmaken. Niet dat ik ga behangen, nee.....veel leuker!!

  Fijne maandag!!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk berichtje!

  Ik ga vandaag eerst maar eens even alle achterstallige dingen wegwerken... Daarna even patronen uitzoeken voor oma, ze was aanpassen zodat het begrijpbaar is en dan is het al weer tijd om m'n sporttas in te pakken, even wat te eten en richting zwembad te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad de was.... Maar dat gaat bij mij de hele week door omdat ik binnen eigenlijk maar één was kwijt kan en de droger het liefst niet gebruik (kost veel stroom). Dus probeer ik elke avond een was te draaien (als ik het niet vergeet), dan kan hij op nachtstroom draaien. En op zaterdag wordt er altijd meer gewassen. Dus bij mij maandag meestal strijk-dag ;-)
  De moetjes vandaag waren het zonsultatiebureau vanmorgen en oh wat hebben we daar lang gezeten (allemaal vertraging ivm file). Maar 't is allemaal goed gekomen. Ik loop nu dus enorm achter en ga zo ook gauw de computer uitzetten hahaha, want dit is eigenlijk tijdverspilling, maar ook wel erg leuk ;-)

  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb al heerlijk gewerkt vandaag, nu eten koken en daarna even wandelen met hubbie, en dan breien?of quilten ? geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik was 's avonds op nachtstroom. Maar met 5 personen zijn dat ongeveer 2 wassen per dag.
  Ik probeer elke maandag in ieder geval het sanitair een beurt te geven en de bedden te verschonen. De rest van de week doe ik er van alles tussendoor. handwerken is het leukst. Morgen mag ik weer invallen in een groep 1/2 en dat geeft me wel een energieboost.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, de was ... zucht, die blijft maar terugkomen, waarom gaat de was nooit op vakantie ;-)
  Doe jij de was op vaste dagen? Ik doe de was zodra ik een trommel vol heb.

  Hier kon de was ook heerlijk naar buiten, hij waaide lekker droog.

  Voor de rest gewerkt en net gekookt. Nu even bloggen en dan de was opruimen.

  Fijne avond!
  Groeten,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mij is maandag altijd vouw/strijk dag ( tenminste dat neem ik me dan voor..., sinds de winkel wil het niet altijd meer lukken) wassen doen wij altijd in het weekend want dan hebben we weekend/nachtstroom.
  s'nachts is hier geen optie, want dan is de herrie voor ons en de buren te erg. Tenminste dat vind ik, mijn buurvrouw denkt er helaas anders over, die zet hem wel s'nachts aan. En omdat ik dan dus maar denk: wat u niet wil dat u zelf geschied, doe dat ook een ander niet! Draai ik mijn wasjes op zaterdag en zondag.

  Fijne avond, lieve groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Terwijl ik dit lees, bedenk ik mij dat ik nog een was in de machine heb zitten!!! Als het even lukt was ik ook 's nachts en in het weekend, maar ja dat lukt ook niet altijd. Die was...het blijft terugkomen, net onkruid!!!!
  Ga nu maar eens naar mijn wasje kijken......
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de was dat wil hier ook wel,s'nachts draai ik meestal een was,en dat scheelt weer met de energie.
  verder heb ik vandaag de hele dag gewerkt,dus morgen hoop ik bij mezelf aan de slag te gaan.

  rg Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook hier flink wat was weg gewerkt. Nog een enorme strijk te gaan,.maar dat komt woensdag wel. Morgen werk ik de hele dag. Ik ga zo nog aardappels schillen, en wortels schoonmaken. En dan naar bed...

  Groet,
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Er is altijd was op maandag. Maar buiten drogen lukte gisteren hier echt niet. Wel opgehangen, maar 't was nog klam aan het eind van de middag.
  Om een houten bisto-setje nog een jaar de kans te geven moest er wel een nieuw verflaagje op. Dat heb ik gisteren ook gedaan. Voor €12,50 heb ik weer een prachtig setje !
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik houd ook van vaste ritmes, en vaste dagen om dingen te doen! Zo zijn bij mij de dinsdag- en donderdagmiddag mijn vaste momenten waarop ik alle schone was opvouw en in de kasten leg.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk gezellig blogje!
  Ik zou zo wel even bij de op de thee willen!Ik vraag me alleen af waar jij toch al die was laat op maandag? Jullie zijn met z'n vieren, wij met z'n zessen, maar ik zou het echt niet op kunnen sparen.Ik heb geen droger, maar jij misschien wel?
  Ik draai bijna elke dag wel 1 of 2 wassen.
  En, heb je nog kunnen breien? Ik ben nog niet bij de zeeman geweest, maar heb mijn haakwerk bijna af, dus wil wel eerdaags gaan!
  Liefs van Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben ook van de vaste ritme, alleen nu nog volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!