First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 6 oktober 2011

Heerlijk... Herfst!

Terwijl er buiten een wit gordijn van plenzende regen voor het raam hangt, is het binnen net niet donker genoeg om een lichtje aan te steken. Velen zullen waarschijnlijk met een dag als vandaag de eerste verschijnselen van een winterdepressie in zich op voelen komen, maar ik niet. Ik geniet. Vandaag is een heerlijke herfstdag!


Herfst geeft mij een gevoel van knusheid. Lekker met elkaar rond de eettafel een spelletje doen. Of knutselen, net als gisteren. Herfst geeft ook van die mooie plaatjes in het bos of in het park. En niet alleen de plaatjes zijn zo mooi, kijk eens naar wat de natuur ons in deze tijd van het jaar allemaal cadeau doet! Walnoten, hazelnoten, kastanjes.. Niet alleen om mee te knutselen, wat dacht je om er eens mee te bakken?


Verder geven deze herfstige dagen mij enorm veel energie om er eens lekker voor te gaan zitten. Met de laatste bol op de pennen, zit ik al dagen te verzinnen wat een volgend project zou kunnen zijn. Dolgraag brei ik een stel sokken voor de komende winter, maar ja.. de eerste stap is toch wel eng hoor! En als je er eenmaal één af hebt, móet je toch voor een volgende  ;o)  Dus besluit ik het nog maar een keer simpel te houden..

En daar komt mijn ideetje om de hoek kijken  ;o)  Niet dat ik jullie allemaal aan het breien wil hebben hoor, het lijkt me gewoon een leuke manier om jullie te laten zien en voelen hoe leuk het is om onafhankelijk te zijn van derden. Want hoe leuk is het nu om jezelf straks in de winter met je eigen gebreide sjaal goed warm te houden? Of lijkt het je niet super als je (klein)kind straks allerlei complimentjes krijgt over die prachtig gekleurde warme wintermuts dat het draagt?

Ik (en mijn zoon trouwens ook) kunnen haast niet wachten tot de sneeuw valt en het ijs op de sloten staat. Dan kunnen we eindelijk gaan genieten van die heerlijk dikke, warme en vooral zelfgebreide deken. Als dat geen voldoening geeft! Maar ja... als je er voor de één één maakt...


Voor het volgende kleed wat ik wil gaan maken pak ik naalden nummer 5, met een 100 gram gemeleerde bol wol van 240 meter lang. Het aantal steken hou ik denk ik maar op 70 stuks (het blauwe kleed zijn er nu 68. Waarschijnlijk heb ik onderweg wat steekjes laten vallen?)  ;o)  Morgenavond, tijdens het luisteren naar de nieuwste zangtalenten van X-factor hoop ik de steken op te kunnen zetten. Doe je mee?


Oh! .. En mocht je per ongeluk vandaag of morgen bij Z.eeman binnen lopen en voor nog geen euro bollen wol en breinaalden zien liggen, denk dan maar even niet aan mij. Stel je voor dat je ook de kriebels krijgt en straks met een voldaan gevoel de buitenwereld laat zien wat je helemaal zelf gemaakt hebt. Dat zou toch wat zijn?!  ;o)

17 opmerkingen:

 1. Ik doe mee! Ik heb paarse wol gekocht net, en paar gemeleerd. Maar ik moet breien met naalden nummer 6 zag ik net. Hoeveel steken zou ik dan moeten opzetten voor een dekentje voor op de bank? Oooow, ik heb de breikriebels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op mijn blog staan al enkele "creaties" zelf gebreid. Van sokken tot knuffels . Denk dat ik straks ook nog wat ga breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh I can't knit either! But we don't have much winter here, so it never quite seems worth it... I hope that you have a warm weekend, and that the knitting starts well! Kind regards, grace

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wacht nog even met meedoen, ben nog te druk met Blogger en heb ook nog een aantal boeken liggen die ik wil lezen.
  Over een dikke week gaat manlief er weer een weekje tussenuit en in november weer drie weken dus dan breek er voor mij een tijd aan om de steken op de naald te zetten.
  En anders een haakwerkje ter hand te nemen

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook nog wat breiprojektjes liggen, dus ga binnenkort als de stijfheid weer uit mijn handen is ook weer aan de slag. Ik wil nog een paar gastendoekjes maken, ook zo leuk om te doen.
  Ik heb gelukkig ook nooit geen last als de dagen wat korter en grijzer worden. Ik ben dol op de Herfst en eigenlijk om dezelfde redenen die jij noemt Monique.
  Knus......ik geniet hier, want je heb zo'n mooie blog.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. op facebook en hyves heb ik geschreven.
  Het brei seizoen is weer begonnen.

  Je hebt me dus al aan gestoken.

  Gisteren de tas met brei wol van vorig jaar op gezocht. Eerst een sjaal afgemaakt. Lees aan elkaar genaaid tot col.
  En met de volgende begonnen.
  dikke wol ongeveer het zelfde idee met de kleuren die jij laat zien ook van de zeeman met pen nr 8 .

  Brei ze allemaal

  groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vindt de Herfst ook geweldin en vooral als het zo waait, heerlijk door je haren.

  he maar wat leuk dat breien, lijkt me ook wel wat om te doen.
  Brei je steeds recht,of ook averecht.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hi
  today we have windy weather with a grey sky.but i love this weather.
  because i have more time for my other hobbies like knitting or crocheting.at the moment knitt i on a pair socks.lovely wool have you.
  what will you make?
  have a nice time,
  regina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gaaf idee!
  Ik moet nog kijken wat ik kan doen.
  Ik vind herfst ook een fijn seizoen. Een begin ipv een einde voor mijn gevoel!
  Groetjes,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben dol op de herfst!
  Gezellig thuis met de kaarsjes aan, het huis in de herfstsfeer brengen.
  En genieten van de lekkere appels, peren en er zijn ook al weer heerlijke mandarijntjes.

  Enne... ik zou je waarschuwen he?!
  Er staat weer een appeltaart in de oven! ;-)

  Kreeg ik zin in met dit winderige herfstweer...

  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben gisteravond aan een col voor dochterlief begonnen.
  Dus ik doe mee, elke avond een paar pennen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo klinkt de herfst wel erg aantrekkelijk! Vorig jaar heb ik een sjaal van Scheepjeswol ('Scheepjeswol eline' geloof ik)gebreid voor Lydia en mezelf. Gaf een heel leuk effect, leken net allemaal roezels en dat terwijl het gewoon rechttoe - rechtaan breien was!

  Moet je maar eens op googlen!
  Nu eens denken wat ik nu zou kunnen gaan breien...

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi,
  Je gaf op m'n blog aan dat je de home & gardens wel wilde hebben. Ze zijn er voor jou :-). Mail maar op eenvoudigleven@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo, Hoeveel bollen heb je nodig voor 1 dekentje?

  Groetjes Hendrikje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De ontspanning thuis zoeken. Ik doe mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik was in de Zeeman en dacht wel aan jou :-) Heb nu bollen wol en dikke naalden naast me liggen. Nu nog uitzoeken hoe ik de patentsteel moet breien en dan ga ik aan de slag voor m'n dochter...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!