First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 31 oktober 2011

Heerlijk eenvoudig

"Je vraagt je af of er meer is in de leven dan de middelmaat. Je bent het misschien zat om gewoon maar te consumeren net als alle andere mensen, om je tijd te besteden aan tv-programma's, vergaderingen, social media, winkelcentra of in de treien zitten." ... "Je maakt je zorgen over het klimaat, de armoede en de economie." ... "Armoede en de achteruitgang van het klimaat zijn geen ver-van-je-bed-onderwerpen maar gevolgen van besteding, vervoerswijze en hypotheekkeuze. Dit besef geeft je misschien een gevoel van schuld of machteloosheid. Wat kan ik als eenling nu veranderen en heeft het wel zin?"

Enkele regels uit het boek 'Heerlijk Eenvoudig' van Johan ter Beek. Een boek wat ik me afgelopen weekend cadeau heb gedaan; enkel en alleen omdat de titel en omslag van het boek zo weergaloos aantrekkelijk is!  ;o)


"Johan ter Beek is bekend als pionier op kerkelijk gebied. Hij is docent Levensbeschouwing en Filosofie en heeft passie voor de wereld en de kerk van morgen." Dat is wat er onder andere op de achterkant van het boek geschreven staat en daar heb ik het dan ook maar mee gedaan. Het was hem gewoon die omslag, die titel.. Maar nu ik er in aan het lezen ben.. Heerlijk! Zo heerlijk 'straight to the point'.. Een echte aanrader.

Vanaf vandaag heb ik me er hierdoor wel weer een bezigheidspuntje bij gecreëerd; lezen.. én leren. En waarschijnlijk zullen jullie er hier in de toekomst ook wel wat van mee gaan krijgen (net als het vorige boekje trouwens). Maar wil je er eerder van lezen en kun je niet wachten tot ik wat uitwerkingen ervan laat zien? Het boek is online via Ark Media te bestellen.

En nee.. geen aandelen. Gewoon een enthousiaste leester  ;o)

10 opmerkingen:

 1. Ik zit er klaar voor (met pen en papier in de hand)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja dat vraag ik me ook zo vaak af....maar vind het leven nog zo leuk.......maar ook zo niet leuk......liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een mooi boek... maar heb me helaas net voorgenomen om geen boeken meer te kopen. Sterker nog: ik probeer mijn boeken juist te vérkopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoef het boek helemaal niet te kopen!!

  Als jij ons gaat vertellen wat er in staat, spaar ik dat nog even uit! Ook een manier toch?

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt goed zeg. Ik ga kijken of het in de bieb is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het is een mooi boek.....echt het lezen waard. Heerlijk eenvoudig maar ook heerlijk verrijkend :))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig om het boek van Johan ter Beek op jouw blog ook weer tegen te komen. Ik twijfel al heeeeeeel lang of ik het aan moet schaffen (en dan met name om de consequenties die het lezen vermoedelijk gaan hebben...) Wat zeg jij? 't Is wel een mooi cadeautje voor in de grote zak op 5-12...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!