First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 7 oktober 2011

Gezellig!

Oh dames.. wat gezellig!  ;o)

Ik heb de eerste rij lussen inmiddels op de pen gezet en het zijn er geen 70, maar 100 geworden. De nieuwe wol en pennen zijn een stuk minder dik dan die van de blauwe, dus zal ik iets meer en langer aan het breien zijn voor hetzelfde resultaat. Maar met dit weer is dát geen probleem  ;o)


Leuk dat er meer enthousiast zijn en aan een project(je) gaan beginnen. Jullie moeten trouwens wel weten dat ik niet eerder enig breiwerk gedaan heb, alleen het heen en weer, recht en averecht van de lagere school. Dus heb je het idee dat je minder goed of niet goed genoeg zou zijn om ook gezellig de pennen erbij te pakken...  ;o)  Voor dit project heb ik dus 100 lussen op de pen gezet en ga gewoon één recht, één averecht breien. Simpel, maar om nog één keer de steken lekker te pakken te krijgen.

Voor nu hou ik even op over mijn breiwerk en zal er denk ik vrijdag pas weer op terug te komen. Vrijdag, breidag. Zoiets?

Mooi, gezellig en vooral een liefdevol weekend!

10 opmerkingen:

 1. Voor jou en je gezin ook een heel fijn en warm weekend.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt toch ook een keer een mutsje gebreid? Vond dat ook al zo knap! Het gaat bij mij altijd te strak..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat breien.
  Dat roept jeugdherinneringen op!
  Samen met mijn (overleden) oma breien. Zij breide een beertje en ik een sjaaltje voor het beertje.

  Zelf ben ik helemaal niet (meer) zo van het handwerken, maar ik geniet van jouw enthousiasme!

  Voor jullie ook een heel fijn weekend!
  Groetjes,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik haakte vroeger erg graag. Een sjaal breien heb ik tijdens mijn laatste zwangerschap gedaan en nu wil ik liever weer een haakwerkje opzetten. Heb ik echt zin in! Deze week gaat het niet meer lukken, maar volgende week wil ik er EINDELIJK eens werk van maken ;-)
  Jij hebt wel heel leuke wol.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja zeg, je bezorgt me nu toch echt de (brei)kriebels. Ik vind de wol zo leuk die je gebruikt, en ik heb zo'n zin in een warme col met dit herfstweer. Ik denk dat ik ook maar aan de slag ga, eerst even achter de wol aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wanneer Round Robin Notebook achter de rug is ga ik ook weer meer breien. Dus wordt vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Mirjam: die muts was allen maar recht breien. Kind kan de was oen! ;o) Maar die volgt ook snel weer. Zoonlief wilde graag een muts bij de omslagdoel ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed idee, vrijdag - breidag. Ik ben aan mijn tweede lapje bezig voor een lapjes deken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vrijdag breidag, ik zal het proberen te onthouden hier is het met de koude dagen iedere dag breidag ;) Mooie kleurtjes je breiwerk !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je las op mijn blog ook al de kriebels over breien maar ik ben nog niet over de drempel.. simpel omdat ik niet zou weten wat ik met een gebreide rechte lap aan moet.
  Net als jij heb ik alleen op school en van mijn oma leren breien en haken maar geen patronen of modellen.. tja wat moet je er dan mee?

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!