First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 13 oktober 2011

Donderdag ~ Boodschappendag

Geheel eraan ontkomen lukt me (nog) niet, maar steeds minder aanschaffen, dat lukt me wel. Hoewel ik voorheen werkelijk elke dag wel een boodschap deed en hiermee behoorlijk wat geld uitgaf, lukt het me nu al enige jaartjes slechts één keer per week de boodschappen te doen. Mijn streven is om het - net als bijvoorbeeld Teunie - één keer in de maand te gaan doen, maar daar moet ik eerst nog eens goed voor gaan zitten. Of eigenlijk in de benen, want dan moet er wel ruimte worden gemaakt om alles op te kunnen bergen.

Voor nu doe ik het één keer per week, het liefst bij de L.idl, maar jammer genoeg kan ik daar nog steeds niet al onze producten krijgen. Ik loop dus ook nog even A.lbert of J.umbo binnen.


Nadeel van één keer per week boodschappen doen is wel dat je aardig wat moet sjouwen, maar daar tegenover staat dat je niet dagelijks je tijd staat te verdoen in de rij, met het zoeken naar producten of met het denken 'heb ik het nu wel of heb ik het nu niet..'. Door jezelf aan te wennen door de week alles op een boodschappenlijst te zetten en door ook na te denken wat je verder in de week wilt gaan eten, bespaar je niet alleen tijd, ook geld.

Zoals ik al zei, ik doe het al wat jaartjes en het bevalt me prima. Ook deze dag geeft me de rest van de week de rust die ik goed kan gebruiken. Wat nou zorgen? Als ik mag vertrouwen op mijn eigen kunnen en inzicht, hebben we voor komende week alles weer in huis. Tijd voor ontspanning!  ;o)

9 opmerkingen:

 1. Hihihi...ik kwam een kijkje nemen, naar wat voor dag het vandaag is bij jou.

  Boodschappendag, ja dat klopt. Wij gaan vanavond ook even de boodschappen doen. Altijd 1 keer in de week. Soms slaan we zelfs een week over. En hoe minder je in de winkels komt, hoe minder je koopt! Alhoewel, internet........

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Monique, ook hier is het op donderdag boodschappendag. Ik snap dat je streven is om het zo te doen als Teunie. Ik zou dat ook wel willen maar dat lukt hier eveneens nog niet. Ik haal nu wel 1 keer in de maand zoveel mogelijk houdbaar. De andere 3 (of soms 4) keer haal ik dan alleen vers. Die ene keer is dan wel afzien maar die andere keren is zo relaxt, geweldig!!! Behalve genoeg opslagruimte heb je ook een hele goede voorraad lijst nodig maar dan lukt het echt wel hoor. Ik pak zo mijn tassen, kratjes en boodschappenlijstje en hup de auto in. Mijn hobby zal het nooit worden, vrees ik......
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou het ook bij in keer in de week.
  Soms ontkom je er echt niet aan, maar anders kom ik tussendoor niet in de winkel.
  Ben zoals je weet erg aan het letten op e-nummers en toevoegingen.
  Nou ik krijg er nu al een punthoofd van, overal zit wel iets in.
  Zelf in de rookworst puur en eerlijk van ah zit rommel.
  De ik zal toch echt verder moeten zoeken.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze week is het me bijna gelukt, maar vandaag was de scheerschuim van manlief op en dat moest ik echt even halen.
  Morgen is het hier weer boodschappendag.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, daar heb ik manlief nou voor ;-) Die stuur ik er 1x per week op zaterdag-ochtend op uit om de boodschappen te doen, scheelt mij heel veel sjouwwerk. Verder hoeft ie van mij niks in het huishouden (behalve soms thee en koffie zetten), en hij vindt het leuk. Dan ga ik op zaterdag-ochtend nog naar de bakker, slager en de markt (oh ja, en 1x per week haal ik ons bio groentepakket) en dan zijn we weer klaar voor een week. Voor een hele maand lijkt me lastig hoor, dan heb ik op z'n minst een veel grotere vriezer nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn DH doet de boodschappen, hoe vind je die? Op vrijdag of zaterdag. Voor mij hangt er een briefje op de koelkast met welke maaltijden er zijn ingekocht en ik kan meestal kiezen op welke dag ik wat klaar maak. Heel goed voor ons, hij kan het zuiniger dan ik en mijn rug wordt er ook niet blij van ;-).
  Je hebt helemaal gelijk dat het goedkoper is dan elke dag gaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik ben geinspireerd door Teunie ;-) Ik ga ook 1 x per maand in het groot boodschappen halen zodat ik tussendoor alleen nog om verse dingen als zuivel, fruit en brood hoef. En ik moet zeggen dat ik ook steeds minder aan boodschappen uitgeef.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij doen een keer per week de boodschappen. Dat scheelt een hoop ergernis. Nu nog een lijst maken met de basisbehoeften, zodat het gewoon een kwestie van het lijstje langslopen is en inladen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook: 1 keer per maand de boodschappen (online) en dan alleen nog maar het huis uit voor melk, groente en fruit en af en toe vlees. Brood wordt zelf gebakken, koekjes enz ook. Ik heb een grote voorraadkast en hou het steeds mooi bij wat we nog in huis hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!