First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 24 oktober 2011

Best koud

Brr.. dat was toch wel een winters temperatuurtje, zo vanmorgen met die wind. Dat beloofd nog wat! Gelukkig heb ik inmiddels de steek lekker te pakken en denk ik dat ik onszelf komende winter wel een extra warmte kan geven. Hebben jullie trouwens de kachel al aan gehad? Wij nog steeds niet. Hoe aantrekkelijk het in de koude morgen of afkoelende avond ook is, tot nu toe hebben we ons nog steeds weten te redden met een extra kledingstuk of (dikkere) sokken en sloffen. Scheelt weer poen en wie weet worden we zo ook wat beter bestand tegen de koudere weersomstandigheden.

Voor nu ga ik eerst maar eens genieten van mijn warme chocolademelk (een met water aangemaakt nep chocoladeaftreksel uit vorig jaars kerstpakket), hang ik mijn tweede was alweer aan de lijn en duik ik in de - tot maanden verwaarloosde - financiële paperassen. Zouden we ergens nog iets over het hoofd hebben gezien waar we mogelijk nog een slaatje uit kunnen slaan? Vast niet..  :o(

16 opmerkingen:

 1. Moet eerlijk bekennen dat ik nog niet buiten ben geweest. Dagje vrij vandaag...

  Je chocolademelk klinkt heerlijk, zeker hoe jij het beschrijft :) Geniet er maar lekker van, morgen is de zak vast leeg...

  Die financiële papieren ben ik net ook doorgespit. Alle bonnetjes erbij en samen met mams bekeken wie wat nog aan elkaar moet betalen. Onder de streep krijg ik nog 25 eurocent van m'n paps en mams ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was inderdaad erg koud op de fiets vanmorgen om van de wind maar niet te spreken.
  Chocolademelk..mmm lekker, maar ik wil graag een paar kilo kwijt dus dat lijkt me geen goed idee.
  Ik hou me nu wel even bij en zwart kopje koffie of kopje thee.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet van die kou, maar vooral van die gezelligheid binnen. Bij ons is de centrale verwarming ook nog niet aan geweest maar de houtkachel snort op volle toeren.
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is zeker fris (zeker 's morgens vroeg op de fiets), maar hier schijnt de zon ook weer uitbundig en dat is toch wel weer lekker.
  Wij hebben de cv al aan, ik probeer wel zoveel mogelijk om de zon naar binnen te laten komen ;-)
  Succes met de paperassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei, hier wordt de cv al weer danig gestookt! Nu moet ik wel zeggen dat we een 'koud huis' hebben: een jaren '30 hoekhuis... We isoleren hier steeds meer en beter, maar het blijft een koud huis.

  Groetjes Tineke

  p.s. vanmorgen heb ik (jawel) een rondbreinaald gekocht, het klink toch wel erg aantrekkelijk steeds dat breien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook ik vond het erg koud vanochtend.
  Hier hebben we kachel al aangehad hoor, veelste koud met de wind achter.
  16 graden vind ik niet prettig om in te zitten.

  groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe net de deuren weer dicht ....even frisse lucht in huis zo belangrijk...ben net klaar met mijn huishoudelijke dingen dus zit hier lekker met een capucinno blogjes te lezen.......heerlijk genieten op de maandag middag.......met een brok in mijn keel.....normaal ging ik om deze tijd naar mijn moedertje....tja....zo gaat dat in het leven.....liefs geniet xxx....liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was zeker een fris maar mooi weekend. Wij hebben de cv al een paar keer aangehad hoor, niets zo erg als met koude handen en voeten in huis zitten. Maar eerst probeer ik het met een extra vestje hoor...
  Alleen ´s avonds later gaat de cv een paar graadjes omhoog, want 18 graden is niet meer behaaglijk te noemen...
  Succes met je stekenwerkje...
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja lekker gezellig he? breien doe ik ook overal, zelfs in de auto of trein, houtfornuis is aan bij ons, hij brand echt zuinig een hele dag op 4 blokken goed gedroogd eikenhout, gezellig , daar hang ik ook mijn wasje bij, zo droog, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was koud vanmorgen op de fiets, handschoenen al aan! En de verwarming ook al een beetje...als ik thuiskom door de kou wil ik het wel lekker warm hebben. Natuurlijk ook een trui en warme sokken aan. En die financiën...ga ik woensdag ook weer eens naar kijken, lieve groet en fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond het ook flink koud vanmorgen, ben met de scooter naar mijn werk gegaan. Maar dan wel met wanten sjaal en muts op. Ik heb de kachel 's avonds en 's morgens wel aan hoor. Het is maar voor even want de rest van de dag ben ik er niet.
  Groetjes Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Onze verwarming is al wel aangeweest moet ik bekennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Onze kids hebben nu herfstvakantie dus ik hoefde er lekker niet uit vanmorgen. Wat een luxe he!
  Hier springt de cv wel al aan helaas, maar dat voelde ook wel weer heel rijk vanmorgen: een lekker warm huis en lekker aan de ontbijttafel met de kids. Daarna knutselen en lezen en ik achter de naamachine (nee, nu even niet aan het breien ;-)). Heerlijk, die herfstvakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vond het gisteren ook behoorlijk koud, maar mijn oudste zoon vertikt het nog steeds om een winterjas aan te doen. Dus die ging ik een t-shirt met korte mouwen en zijn zomerjas naar school.

  En hij had het naar eigen zeggen 'helemaaaaal niet koud'...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Idd frisjes. Gisteren heb ik gauw handschoenen gekocht voor de kids.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!