First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 3 oktober 2011

5 down, 3 to go

Wat doe jij eigenlijk als je 's avonds na een lange dag eindelijk op de bank zit? Zet je je radio aan op je favoriete zender? Kijk je televisie? Kun je ook televisie 'kijken' door er alleen maar naar te lúisteren?

Sinds vorige week kan ik dat wel. Wist ik ook niet van mezelf hoor, maar tegenwoordig zit ik zo'n beetje elke avond met mijn pennen op schoot. Én een behoorlijk warme omslagdoek. Want dat is me inmiddels al wel gelukt!  ;o)  Momenteel zitten er al meer dan vijf bollen in de doek/kleed/sjaal verwerkt, ben ik aan de zesde bol begonnen en heb ik nog twee nieuwe liggen. Dat wordt me het werkje wel hoor!


Maar het geeft me niet alleen het liefdevolle gevoel van binnen als mijn zoon zegt: "Mama.. ik vind het wel zó lief van u dat u dat speciaal voor mij wilt maken..", het geeft ook een soort rust. Het lijkt wel meditatie! Want nu ik - na alle in huis zijnde bollen wol en katoen bij elkaar gesnort te hebben - permanent een tot wolmand gedoopte picknickmand naast de bank heb staan, lijk ik er niet meer aan te kunnen ontkomen.

Maak ik mezelf 's morgens een kop thee, dan moet die toch eerst een drie/vier pennetjestijd afkoelen.. En moet ik nog een aantal minuutjes overbruggen tot de school-ophaal-tijd, dan pak ik ook weer even mijn werk(je) erbij.. Juist omdat het alleen maar rechttoe, rechtaan is lukt het me steeds weer het er even bij te pakken. Héérlijk!

En om jullie nu ook zo gek te krijgen heb ik wat bedacht. Heel simpel, niets speciaals, gewoon een (naar mijn idee) leuke uitdaging. Maar daar later van de week meer over. Ik ga nu eerst maar eens mijn bed opzoeken. Morgen weer een (pennetjes)dag!  ;o)

23 opmerkingen:

 1. Klinkt heerlijk om tot rust te komen! Ben benieuwd naar je leuke uitdaging, wil je ons allemaal aan het breien zetten?!

  Welterusten, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk is dat. Lekker ontspannen en toch bezig zijn. Ik zit vrijwel iedere avond met mijn haakwerkje op schoot televisie te kijken/luisteren.
  groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'savonds op de bank kijk ik soms een tv programma, maar vaak lees ik liever een leuk boek.
  Als je mij aan het breien wilt hebben dan gaat dat niet lukken denk ik.
  Vroeger wel geprobeert, maar dat werden truien met een boothals en van die rare lange mouwen.
  Maar haken kan ik als de beste (al zeg ik dat zelf)
  Maar op dit moment vind ik niet echt de rust om crea bea te zijn.

  Lieve groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Arme ik.... ben nog steeds druk met wegwerken van al de appels en peren. Dan lees ik liever in de losse momentjes. Maaar ik ga mijn draadjes ook echt opzoeken, want ik krijg er hoe langer hoe meer zin in!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt gelijk. Breien is heerlijk rustgevend, ook onder het tv kijken. Je hebt het gevoel dat je dan toch iets nuttigs doet. Ik moet overigens wel eens een naaldje uithalen als ik niet goed oplet. Maar breien is verslavend leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik brei alleen in de winter en heb prachtige bollen wol liggen van de vorige winter. Kleurtjes die in elkaar overlopen ... heel mooi.
  Ik ben benieuwd wat voor wild idee jij hebt.

  De avonden hier zijn vaak gevuld met gesprekjes. Dat heb je met grote meiden. Als de kleintjes op bed liggen, barsten zij los. Is leuk, behalve als je toe bent aan een beetje privacy. ( met z'n tweetjes ofzo )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier is het 's avonds ook meestal tv aan, maar echt kijken is maar af en toe. Heb naast de borduurprojectjes nog 3 breiwerkjes op staan 2 sokken en een puntsjaal ( met restwol)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier is het ook alle dagen pennetjedagen. De kinderen weten al dat ik pas in actie kom als een pen is afgebreid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier staat vaak de tv aan, manlief kijkt graag.

  Maar ik doe dan van alles ondertussen!! Zoals krant lezen, handwerken,enz enz!!

  Moeten we nu allemaal aan het breien??

  Ik ben echt geen breister,al heb ik wel een sjaal gebreid. Heb je die gezien?

  Ik haak liever!

  Fijne dag.

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat ben je al ver!

  Breien kan ik wel, maar ik vind haken leuker! Ben nu aan het stokhaken. Heb je dat al eens gezien?

  Ben benieuwd naar je wilde plannen... Je hele mand met bolletjes opbreien voor je nieuwe mag? Dan doe ik niet mee hoor! Ben ik 85 voor me dat lukt ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je zult vandaag alweer een aantal pennen gebreid hebben.

  Ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar je plan.

  Maar we wachten rustig af.

  Fijne dag

  Groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben benieuwd wat je voor ons hebt bedacht.
  Een wedstrijd wie de meeste pennen per dag doet? haha.
  Heerlijk he, ik vind dat met haken ook zo.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, haken en breien is voor mij niet weggelegd ;-(
  Ik kan er geen steek van en snap er geen snars van...
  Ik ben wel benieuwd wat je in petto hebt, ik lees wel mee, dat mag ook wel hé...

  Groetjes, @Let...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. OH, wat leuk ik ben benieuwd. Wat heb je een gezellige blog !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Herkenbaar! Vooral die minuutjes hier en daar en ondertussen TV luisteren, zo heb ik ook wat af gebreid in de loop der jaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kijk maar uit, want je raakt er zo verslaafd aan. Breien heerlijk vooral als het patroon niet te ingewikkeld is.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wij hebben (gelukkig) geen tv. Ik brei en haak wel graag! Op het moment ben ik aan het haken, hiervoor was het de laatste keer op de lagere school, dus een simpel patroon van een omslagsjaal met allemaal kleuren restkatoen. Maar, heerlijk om te doen! Je maakt me nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk he, dat therapeutische breien.
  Ben benieuwd wat je uitdaging gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nee, dat begrijp ik!!

  Vordert het al?

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oja, nog wat vergeten, je had ook problemen met reageren?
  Na de laatste update van Blogger?

  http://creamutskaartjes.blogspot.com/2011/09/uitleg-over-reacties-plaatsen.html

  Ik heb dit gedaan en alles is opgelost!

  Groetjes ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben dol op uitdagingen... kom maar op!!!
  Leuk nieuw blog, fijne onderwerpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het breivirus heeft mij ook helemaal te pakken. TV kijken doe ik nauwelijks maar manlief wel en dan zit ik dus te breien. Of te lezen, dat doen we allebei graag. De radio is meestal uit, ik hou niet zo van populaire muziek, dan draai ik liever een cd af en toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Tv kijken en breien gaan prima samen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!