First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 22 september 2011

Met oog op de toekomst

Met oog op het komende jaar - waarin we het volgens de regering allemaal moeilijker gaan krijgen - zijn we nu alvast flink aan het opletten waar we ons geld aan uitgeven. De wekelijkse boodschappen worden goed doordacht gedaan (naar aanleiding van een vooraf gemaakte boodschappenlijst) en moeten we in een andere winkel dan de supermarkt zijn, dan houden we vooral ons blik op oneindig en nemen alleen mee wat we wérkelijk nodig hebben.

Door alleen maar een zinnetje in het hoofd te planten - heb ik dit werkelijk nodig? - lijkt boodschappen doen ineens een stuk aantrekkelijker geworden. Want eerlijk is eerlijk, wat heb ik van alle dingen die de afgelopen tijd gekocht zijn wérkelijk nodig gehad?


Deze manier van boodschappen doen zorgt er niet alleen voor dat er wat meer geld in de knip blijft (als de prijzen tenminste niet omhoog gaan), het zorgt er ook voor dat we steeds meer tevreden zijn met de dingen die we wél in huis hebben. Downsizen heet dat volgens mij. Minder aankopen doen betekend dus niet alleen geld overhouden, het spaart op den duur ook het milieu. Wat weer met zich mee brengt dat ook onze kinderen en kleinkinderen nog een beetje wereld overhouden om in te bestaan...

En hey.. dat door al dat downsizen en zelfvoorzienend leven de economie straks helemaal op z'n gat ligt? Misschien dat 'ze' dan eindelijk eens gaan beseffen waar ze mee bezig zijn geweest. Wij worden er in ieder geval érg creatief van  ;o)

5 opmerkingen:

 1. Goed van je om alles nog eens tegen het licht te houden.
  En kleinkinderen ik wist niet dat je al zover was (haha).

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Downsizen is misschien niet goed voor de economie maar wel voor jezelf en in de toekomst voor het milieu. Het maakt je ook overal wat bewuster van. Ik zie dat je net begonnen bent en ik ga je volgen.
  groetjes, Nicole
  maisonlabellevie.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vraag 'heb ik dit echt nodig' haalt inderdaad meestal de wind uit je zeilen! Mijn tante Dina zei altijd: 'Het is mooi spul voor wie het nodig heeft,' en dan kocht ze het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil een volkstuin met een huisje in het geval de economie echt instort. En dan lekker alles zelf verbouwen en opeten bij een vuurtje. Daar mag mijn spaargeld heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik laatst bij het schoonmaken van de keukenkastjes best veel dingen tegenkwam die over de datum waren besefte ik dat het anders moet. En eerlijk gezegd heb ik er wel plezier in om zo bewust boodschappen te doen.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!