First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 19 september 2011

Als we bezoek krijgen...

(Uit het jaar 1942)

Bezoek.....! Menige huisvrouw slaat de schrik om het hart, als ze weet, dat er bezoek te wachten staat. Och, vroeger was dat zooveel eenvoudiger. We bestelden of haalden zelf wat koekjes of chocolaadjes en wat dat betreft, was het in orde. Tegenwoordig moeten we er echter heel wat meer moeite voor over hebben om onze gasten goed te ontvangen. Menige huisvrouw zal er thans de voorkeur aan geven om zelf iets klaar te maken.

De oorlogsrecepten moeten echter aan verschillende eischen voldoen. Allereerst mogen ze ons gasrantsoen niet in gevaar brengen en in de tweede plaats zullen we moeten roeien met de riemen, die we hebben, met andere woorden, met de ingrediënten werken, die ons ter beschikking staan.


Als ik trek heb in een koekje trek ik de kastdeur open en doe een graai in de koektrommel. Is de koektrommel leeg, dan ligt er ook nog wel een pak of twee op voorraad. Waarom eigenlijk?

Bij de volgende boodschappen gaan er geen koekjes mee naar huis. En áls ik dan al koekjes koop, dan niet groter of duurder dan het oude vertrouwde kaakje of speculaasje. Want wat is daar nu eigenlijk mis mee?

8 opmerkingen:

 1. Probeer ik de laatste tijd ook, vooral om er zo wat kg af te krijgen. In de eerste instantie ging ik hierop zelf ijverig aan het bakken (hielpt dus ook niet erg)maar ben daar even mee gestopt en nu moet ik er erg in hebben als ik bezoek krijg dat ik wat in huis heb. 't Is ook altijd wat hé?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga je hier ook volgen hoor en bedankt voor je mail.
  Ik heb zelf altijd van die thee biscuit of tarwe biscuit en straks weer de speculaasjes. En voor het weekend of voor visite bak ik meestal zelf wat.
  Dat zelf bakken vind ik zelf gewoon erg leuk en de familie vinden het heerlijk.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet je nieuwe blog er leuk uit Monique en met een klein koekje is helemaal niets mis.
  Ik ga je volgen, maar dat wist je vast wel hihi.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een inspirerende blog! Doordeweeks houden wij het ook wij een simpel koekje, en op vrijdag bak ik iets lekkers voor in het weekend. Dan genieten we daar extra van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kennissen van ons, komen graag voor het zelfgemaakte koekje, cake, speculaasje. Die man had hier eens zelfgebakken speculaasjes gegeten en had nadien ergens gaan vertellen hoe lekker die wel niet was. Als ik weet als die mensen komen, duik ik altijd vlug de keuken in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik koop nooit koekjes. Ik bak altijd zelf maar het gebeurd ook regelmatig dat er gewoon niets is. Helaas pindakaas!!! Als ik weet dat we visite krijgen dan bak ik natuurlijk wel iets speciaals hoor.
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet zeggen dat we hier ook geen dure koeken hebben. Een stroopwafel of een speculaas zijn vaste prik. Soms iets van de euroshopper van de AH ( die chocolatecookies ).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop altijd 1 pak koekjes per week (country cookies, super lekker en ook nog best gezond!) Als ze op zijn komen er geen nieuwe. Dat is vooral voor mij jammer, want manlief snaait wel eens de hele trommel leeg, maar anders kun je wel blijven kopen :) Helemaal niet erg hoor, om eens met wat minder te doen! En als ik echt zin heb in wat, heb ik altijd meel, suiker en boter in huis :D

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!