First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 20 september 2011

Aan de haak geslagen

In de kast moest ik ergens nog een oud tijdschrift hebben over haken. Nadat ik ooit eens heb laten vallen dat ik wil leren haken, kreeg ik het tijdschrift onverwacht via een heel lieve kennis in huis.


Vanmiddag heb ik het tijdschrift er eindelijk eens bij gezocht, trok mijn stoute schoenen aan, dook een restje wol op uit de lappenmand en zocht naar een ooit geërfde haaknaald van mijn oma. Het moest er nu maar eens van komen... en het kwam! (tot mijn stomme verbazing..)

De lus,

losse steken,

de halve vaste

en de vaste.


Voor mij een nog wat rommelig geheel, met hier en daar écht nog wel fouten, maar het begin is er. Ik kan haken!  ;o)

4 opmerkingen:

 1. Inderdaad yohoe!
  Ik vind haken heel ontspannend!
  doe ik vaak voor de tv.
  Ben benieuwd of je het ook zo leuk gaat vinden.

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haken vind ik ook erg leuk om te doen. Alleen ik heb nog wel eens te grote projecten waar ik aan wil beginnen en dan gaat het op een gegeven moment vervelen....maar ik doe het vooral in de auto als we ver moeten rijden...je moet wat toch?

  Gr. Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie aan je proeflapje dat je op het eind van toer nog een stokje moet haken. Dan draaien en drie losse (is dan voor het eerste stokje). Vervolgens in de het volgende stokje van de volgende toer weer stokjes.
  Het beste is in het begin alle stokjes van een toer te tellen.

  Haken kan wel verslavend worden hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!