First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 24 juni 2011

Weer twee verwerkt

Vanavond verwachten we visite. Een collega van mijn man met zijn vrouw, een gezellig stel waar we het goed mee kunnen vinden. Toch zou ik stiekem liever vanavond met een grote plof op de bank neer willen vallen voor een film. Wat mij betreft echt een toppertje, waarvan vanavond de tv-premiere op RTL4 te zien is: Julie & Julia. Mocht je deze nog niet gezien hebben: het is een echte aanrader. Leuk, gezellig, grappig, aanstekelijk (!) en vooral ook lekker herkenbaar.


Maar omdat we dus vanavond visite verwachten ben ik vanmorgen al maar weer eens de keuken ingedoken. Met zusje in haar wippertje vlak naast me, kan ze de kookperikelen van mama alvast letterlijk en figuurlijk opsnuiven. Je kunt er immers niet vroeg genoeg mee beginnen?  ;o)


Met nog steeds behoorlijk wat appeltjes op voorraad besloot ik de appel-kaneelmuffins te maken. Nét even iets anders dan een appeltaart, maar zeker niet minder lekker. De muffins die heel misschien nog over mogen blijven zullen de vriezer in gaan. Bij bijvoorbeeld later een uitje of picknick gaan ze  mee op reis en genieten we nog een keer van ze. Áltijd een succes.


Anyway.. mocht je niets hebben? Plof vanavond lekker op die bank neer en kijk, lach en geniet mee met de film. Dan neem ik er wel zo'n lekkere muffin op... ;o)
xxx Monique

9 opmerkingen:

 1. Lijkt me heerlijk die Appel-kaneelmuffins Monique. Ik duik straks ook de keuken in. Maak vrijdags altijd een grote pan soep en voor vanavond staan er Indiase wraps op het menu.
  Gelukkig heb ik net, de fiets vol geladen, de boodschappen in huis gehaald, want nu gaan de hemelsluizen weer open.
  Hopelijk kunnen we het weekend nog van de zon genieten.
  Bedankt voor de filmtip, we zijn hier dol op films.
  Fijn weekend en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw muffins zijn zo mooi hoog. Bij mij zakken ze nogal eens in. Enig idee hoe dat zou komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Jolanda: ik heb werkelijk nog nooit last gehad van ingezakte muffins. Zou het liggen aan het feit dat wij geen koeienmelk gebruiken, maar sojamelk? Ik zou het werkelijk niet weten!
  Ik maak de muffins volgens het recept (zie onder tab 'cooking'), laat de ovendeur de hele tijd gesloten en laat na het bakken de muffins nog een paar kleine minuutjes in de vorm iets afkoelen. Sorry dat ik je geen tip kan geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mjammie, ik ga gelijk mee als je gaat picknicken.(haha)
  Vond het erg gezellig gisteren, moeten we zeker nog eens over doen.

  GRoeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er heerlijk uit...ik neem vast een hapje, haha. Vanavond niet voor de buis (ouderwets woord) want we hebben een feestje tot laat in de avond. Het is een tuinfeest dus duimen maar dat het droog blijft (er staat wel een mega tent dus het zal wel goed komen denk ik...).
  Geniet van de muffins!!

  Gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb gisteren nav jou blog de film gekeken. Zeker een aanrader, ook soms erg gelachen. Leuke avond zo op deze manier.

  gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik dacht al dat er iets veranderd was want ik moest jouw reactie weer goedkeuren. Ik heb meteen de link aangepast. De film was echt geweldig. Vooral ook door Meryl. Ik heb echt gelachen om hoe zij deze rolt heeft ingevuld.
  Fijn weekend.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vandaag je recept voor de appel-kaneelmuffins geprobeerd (ja dat was ik, al die clicks op je 'cooking-pagina'). Ik houd me in om ze te proeven, want morgen een etentje waar ze mee naar toe gaan ... Ze staan uit te dampen op het aanrecht momenteel.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!