First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 18 juni 2011

Mijn eerste keer

Moe ben ik...

Mijn wallen hangen wérkelijk op mijn tenen...

Maar wat heb ik een gezellige dag gehad!

Het begon gisteren al. Of eigenlijk vorige week tijdens de aanmelding, maar gisteren werd het ineens wel heel concreet. Ik zocht mijn spullen bij elkaar, tekende en knipte snel nog wat patroontjes uit en zette mijn tas vast klaar. Vandaag zou ik samen met nog een paar dames 'in public' gaan quilten bij Jeannet.


Na mezelf een minuut of veertig door een heftige storm te hebben gezwoegd reed ik het sfeervolle terrein van de Wilgenhoek op. Mijn karretje werd geparkeerd, ik pakte mijn tas uit de auto, haalde even diep adem en mijn allereerste quiltdag kon beginnen. Spannend! Want wat moet zo'n beginnende 'quilter' als ik nu bij al die doorgewinterde handwerksters?  ;o)

Een warm onthaal van Jeannet brak het ijs al een beetje en nadat de andere dames langzaam aan ook binnen druppelden, was er van ijs of enige spanning helemaal geen sprake meer. Gezelligheid sprak de boventoon!


We begonnen met een lekkere bak thee of koffie met koek, cake en chocola. Goed voor de calorietjes! Maar ach.. met al dat gekwebbel en gelach zijn die ook weer in rap tempo verdwenen. Geen probleem dus!


Allerlei verschillende werkjes kwamen op tafel. Zelf had ik mijn 'Dresden' meegenomen (jaja.. ik kan inmiddels al in termen praten!), maar hier en daar vlogen er ook termen als 'Dear Jane', 'Tilda', 'A Girls Day Out', 'Mandjes' en 'Hexagons' over tafel... Het tolt er nu nog van in mijn hoofd! Mix dat ook nog eens met alle tips en trucks die hier en daar verteld werden... En wat dacht je van alle namen? Vlagen komen er nog voorbij: Cisca, Joyce, Annemieke, Roelie... hoe was de rest ook al weer? Sorry dames! 
Na de boterham kwamen er langzaam maar zeker steeds meer en mooiere quilts tevoorschijn: het was tijd voor de 'show and tell', het laten zien van het werk dat je al hebt gemaakt. Nou.. ik kan je zeggen: de oh's en ah's kwamen niet alleen uit mijn mond hoor! Wat een prachtige werkstukken! Stuk voor stuk... één voor één... prachtige quilts om úren naar te kijken. Zó mooi!Maar ook aan deze dag moest een eind komen. Jammer maar helaas, het zat er weer op. Gelukkig is er toch ook nog wel wat uit mijn eigen handen gekomen  ;o)


Lieve Jeannet, nogmaals: enorm bedankt voor het open stellen van je huis, tuin en werkplek. Ik heb een heerlijke dag gehad.


En aan alle andere dames die ik vandaag heb mogen ontmoeten: het was gezellig! Dank jullie wel. Hier kan ik weer even lekker mee vooruit. En als het allemaal mogelijk is?

Graag tot een volgende keer!
xxx Monique

12 opmerkingen:

 1. Ja, het was inderdaad een erg leuke dag Monique, ik heb het ook zo ervaren, kan me voorstellen dat je moe was na al die indrukken en die praatjes met mensen. Ik had het je al eerder gezegd, maar wat werk jij netjes.....petje af hoor! maar dat zie je al aan dat mooie houten bakje hoe dat is ingedeeld, dat was al een plaatje op zich,en zo mooi gestitcht dat naaldenmapje!Het was erg leuk om je weer te ontmoeten, vast tot een volgende keer!

  Hartelijke groetjes, Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je er een leuke dag gehad.Zalig hé om met anderen in contact te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij ook bedankt voor de gezelligheid!! En ik vind je bakje vol dresdenspulletjes zoooo leuk. Bijna zonde om er een quilt van te maken..;0))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai wat een tof resultaat heb je gekregen zeg.
  En je kan nu wat uitrusten ze.

  Groetjes
  Eline DM*

  ps: kom zeker ook bij mij langs, en geef dan zeker feedback op mijn nieuwste foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Monique,
  Het was echt reuze gezellig gisteren,ik heb ook genoten. Hopelijk komen we elkaar nog weer eens tegen.
  Succes verder met je dresden lapjes.
  Groet, Arja (uit Ermelo)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé gelukkig, je schrijft weer! En ik begrijp dat je een dochter hebt gekregen? GEFELICITEERD!! Je hebt me geïnspireeerd! Ik ga ook weer quilten, tenminste: nu eindelijk eens mijn roze quiltje afmaken. Ik had het al aan twee mensen beloofd. De ene kreeg een zoon, de andere is in januari geboren en nu te groot voor dit quiltje. Ze heeft ondertussen een ander cadeautje gekregen. Maar nu is mijn dochter (die ook bij Teunie was toen) in verwachting van de derde en dat wordt een meisje! Dus ik maak hem af voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Monique, ja wat was het leuk gisteren! Echt een dag met een gouden randje! Mooie foto's om nog even na te genieten. Tot volgend jaar :)
  Groetjes, Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt heel gezellig. Heerlijk om samen te handwerken.
  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke dag! En had je toch het karretje meegekregen? Hoe deed je DH dat dan met de zwemles?
  Ik ben mijn dresden malletjes kwijt net nu ik het cirkeltje in het midden moet maken. De basiscursus quilt is af! Ik kan weer wat opruimen, misschien kom ik het ondertussen tegen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow t lijkt me supergezellig zo met z'n allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gezellig zeg! Wat zal dat een gekwebbel geweest zijn!

  En yes, het is me gelukt! Ik ben weer volger van je! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me heel erg gezellig. En wat een prachtige resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!