First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 21 juni 2011

Appeltjes te over

Manlief keek vorige week in de gauwigheid over een kilootje appeltjes heen en nam met de boodschappen een paar nieuwe kilootjes mee. Gevolg daarvan is dat we omkomen in de appeltjes en ze niet allemaal zo weggegeten zullen krijgen. Om geen enkel appeltje ongegeten op de composthoop te laten verdwijnen, heb ik me vanmorgen na het geven van de fles even terug getrokken in mijn favoriete ruimte: mijn keukentje.

De snelste en meest effectieve manier om een paar appeltjes te verwerken vind ik om er moes van te maken. Niet alleen voor bij de aardappels vanavond, maar ook alvast voor de komende fruithapjes. Ik woog 900 gram appeltjes af en ontdeed ze van het velletje en klokhuis. Samen met 4 eetlepels water zette ik ze op het vuur en liet ze een kleine 15 minuutjes borrelen.


Ondertussen sneed ik twee bananen in plakjes om ze vervolgens in de vriezer te kunnen bewaren. Zo heb ik altijd wat bevroren banaan op voorraad voor bijvoorbeeld een shake, smoothie of fruithapje.


Omdat de appeltjes nog heel even te gaan hadden, waste ik eerst ons ijsblokjestreetje goed schoon en schilde vervolgens ook nog maar direct even de aardappels voor vanavond. Zo.. scheelt weer in tijd voor vanmiddag.Na het kleine kwartiertje borrelen zette ik nog even de staafmixer in de pan met appeltjes om de moes echt lekker moes te maken. Met een houten pollepel liet ik vervolgens één voor één de ijsblokvormpjes vollopen met appelmoes. Zo heb ik voor straks in de eerste overgangsfase van fles naar vast voedsel een paar mooie kleine fruitporties op voorraad die alleen maar even ontdooid hoeven te worden.


Het restje moes giet ik tot slot nog even in een schaaltje voor vanavond. Mét kaneel. Dat dan weer wel  ;o)

xxx Monique

6 opmerkingen:

 1. Mmmmm! 'k Heb juist gisteren hetzelfde klusje gedaan! Wat ruikt dat lekker hé?!

  Even over volger worden, dat wil me hier toch niet helemaal lukken?! 'k Blijf het proberen hoor, het moet toch een keer lukken?!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe er ook altijd kaneel door, heerlijk!
  Handig zo, in de ijsblokvorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is handig van je, Monique!
  Vooruit denken, daar heb je later altijd plezier van.
  Haha, ik hou de kids nog wel eens voor het lapje met eigengemaakte appelmoes.
  Als ze denken dat'ie van moeders hand is, hoeven ze het niet...
  Ik bewaar de appelmoespotjes van meneer H.ak en doe daar M i j n appelmoes in... lékker dat ze het vinden ;-)

  Groet, @Let...♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker praktisch Monique. Maar... uhm... hoe vries jij die banaan nu in? Ik heb laatst bananen in folie ingevroren. Niet zo'n goed idee. :(
  Die komen nooit bevroren uit hun jasje. Ook realiseerde ik me te laat de alufolie nou niet echt gezond is...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Monique,
  Ik zie dat ik dezelfde vraag heb als Annelein..hoe krijg je dat voor elkaar met die banaan? Zou je daar een toelichting op willen geven: hoe vries je ze in en hoe ontdooi je ze weer en zijn ze dan nog gewoon "geel" of worden ze zwart?
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!