First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 28 juni 2011

Groenjournaal

Hier een klein overzicht van onze nieuwe tuin. Nu bijna een maand geleden kregen we te horen dat we eindelijk mochten verhuizen. Midden in het seizoen, midden in de heetste dagen die we tot toen gehad hebben. Aanpoten! Niet alleen in het werk wat er te doen was, maar zeker ook in de zorg die de arme plantjes na het verplaatsen nodig hadden.


Gelukkig hebben we nu ook de laatste planten over kunnen brengen en is de oude tuin zo goed als leeg. Op wat overgebleven boontjes, peulen en aardbeien na is de tuin klaar om gefreest te worden. Bye bye oud stekkie  ;o)

Suikermaïs

Gekregen rode kool

Jammer genoeg hebben niet alle planten de 'midden in het seizoen verhuizing' overleefd. Zo hangt het appelboompje er wel heel erg zielig bij, is de kers er maar net een tikkie beter aan toe en moeten we de o zo heerlijk grote druif toch echt vaarwel zeggen. Jammer, maar we hebben besloten om helemaal voor het komende jaar te gaan. Dan zijn we er als het goed is vanaf het begin van het seizoen weer bij en lopen we hopelijk niet zo erg achter de feiten aan.

Pompoen (uit eigen zaad)

Stamboontjes (dacht ik)

De van Thea gekregen Monstrans of Heilige boon

Ondanks de verhuizing hebben we toch nog wel wat staan en lijkt er zelfs het één en ander voorzichtig aan te slaan. Wie weet kunnen we straks de wintermaanden toch aardig met eigen groenten doorkomen. Dát zou fijn zijn! En is het niet van onze eigen kweek, dan is het vast wel van de oogst van de buren. We zijn inmiddels al rijkelijk bedeeld met aardbeien (buiten onze eigen oogst om), vier kroppen andijvie, twee kroppen sla... Is dat ook niet onbetaalbare rijkdom?
xxx Monique

5 opmerkingen:

 1. Je gras is prachtig groen.
  En net wat je zegt, volgend jaar kunnen jullie gelijk op het eigen stekje beginnnen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je groentes van de buren krijgt.

  we hebben ook pompoen in de tuin staan, 1 van de kinderen mee gekregen als wedstrijd wie de grootste straks heeft, zo he wat groeit dat hard.

  fijne avond
  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb ook een pompoen staan uit eigen zaad, begint nu pas, na de regenbuien afgelopen week, ineens reusachtig te groeien, voor die tijd deed ie niets. Zo gauw kan het veranderen! Je suikermais ziet er prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, midden in het seizoen en dan ook nog zo droog! Meoilijk! Intussen is het vast al weer veel te nat?? Of bij jullie niet?

  Ik hoop dat er het een en ander toch goed is aangeslagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer van het appelboompje, maar de andere plantjes staan er echt erg mooi bij. Ziet er veelbelovend uit in ieder geval.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!