First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 27 juni 2011

Dank je wel

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk even de tijd om achter mijn pc-tje te kruipen. Ik zal jullie weer eens even bijpraten  ;o)


Allereerst ben ik ook via deze weg dank verschuldigd aan twee hele lieve blogsters: Sillie en Herma. Dankzij jullie heeft zusje voorlopig geen zorgen over wat ze aan kan trekken. Wat zijn we hier enorm dankbaar voor! Onbeschrijflijk... hoe kan ik jullie hier nu ooit op een juiste manier voor bedanken?!


En 'tot overmaat van ramp' kreeg ik gister bij mijn vriendin van haar buurvrouw (!) nog eens een hele tas vol met allerlei verschillende maten meisjeskleding. Ik heb alles maar netjes op maat gesorteerd in doosjes weggeborgen. Wat een enorme rijkdom!

En ook nog een 'special thanks' voor Jantine. Zie je hoe groos grote broer met de gekregen puzzels is?  ;o)Verder komen er per dag nog steeds weer (nieuwe) vlagen voorbij van de QIPD (Quilt in Public Day) bij Jeannet. Tips als 'doorquilten in standje 2, dan hoef je niet af en aan te hechten' bijvoorbeeld. Of wat dacht je van deze: maïzena gebruiken om de randjes met paper piecing om te vouwen. 'Quilt as you go' (?), altijd vanaf het midden naar buiten quilten... Ik schrijf ze allemaal maar op, zodat ik ze niet kan vergeten. Wie weet komt er straks toch écht nog eens een heus quilt uit mijn handen  ;o)  Want van de week mocht ik een heel mooi patroon van de 'mandjes' mogen ontvangen. Ook weer zoiets trouwens.. je laat vallen dat je het graag wilt maken en voor je het weet is er geen weg meer terug  ;o)

Op de zaterdagen werk ik ook nog steeds aan mijn Harvest Home van Kathy Schmitz, al ben ik er stiekem vandaag ook heel even mee bezig geweest. Geen QIP (Quilt in Public) voor mij, maar een SIP: Stitch in Public!  ;o)  Een afspraak bij onze dokter loopt meestal wel een minuutje of twintig uit, dus...  ;o)

Kan ik nog meer vertellen? O ja.. ik wil Ciska (die ik ontmoet heb op de QIPD) graag ook nog even dank je wel zeggen. Onder andere door jouw enthousiasme voor mijn stitchwerk heb ik er vanmorgen een eerder geborduurde lap bijgepakt en ben ik begonnen met het verwerken van dit half afgemaakte project. Zou het me zomaar zonder hulp gaan lukken? Ik hou jullie op de hoogte  ;o)

En dan hebben we natuurlijk ook de tuin nog. Nog drie dagen te gaan en dan zal onze oude tuin moeten worden opgeleverd. Schoon, leeg en gefreest en al! Dus afgelopen weekend hebben we de handen even flink laten wapperen en hebben we de laatste plantjes over weten te brengen. Nu alleen nog hopen dat ze in de nieuwe tuin aan zullen slaan en ons als dank voor de gekregen ruimte nog wat laten oogsten ook. Maar moeilijk hebben ze het wel hoor, met dit weer...


Tot slot wil ik jullie dan ook nog wel melden dat ik me zaterdag werkelijk waar gewaagd heb aan eigen gemaakte frieten. En of het is gelukt?

Dat weer in een volgend bericht  ;o)
xxx Monique

Oh! Wat de ham banaanvraag betreft: dit laat ik jullie weten als ik er ervaring mee heb. Voor mij is dit ook de eerste keer!  ;o)

6 opmerkingen:

 1. Kom wel een keer een muffin bij je eten(haha).
  Heel graag gedaan hoor.
  Gisteren kwam manlief een nichtje tegen en haar dochtertje had ook een jurkje aan van dochterlief.
  Heerlijk vind ik dat om te weten dat iemand er blij mee is.
  Heb trouwens de patroonbladen gevonden, die neem ik mee als ik een bakkie kom doen.

  groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je mannetje zo lekker puzzelt, zo hebben ze een goed doel gevonden!
  Wat heerlijk, zo'n overvloed aan kleren voor zusje, geniet er maar van.
  Enne... ja, voor je het weet maak jij je eigen quilt, ik weet het zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wauw wat lekker ;-) ben blij dat je er blij mee bent, zal ik maar zeggen.
  Ben er van overtuigd dat t trouwens helemaal gelukt is met die zelf gemaakte frieten :-D

  groetjes,
  sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg oo weleens kleren voor de jongens, daar ben ik ook altijd blij mee. Onlangs had ik op een rommelmarkt ook nog wat goede shirts -als nieuw- en broeken voor de oudste jongen kunnen kopen.
  Verder ben je ook lekker bezig!
  We hoeven ons niet te vervelen, hè Monique?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superleuk zeg al die kleding voor je kleine meid!je bent geloof ik weer druk bezig.poeh warm hoor om nu in de tuin bezig te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zoveel moois voor het uitzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!