First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zaterdag 11 juni 2011

Zero waste? ;o)

Afgelopen donderdag gaf Natuurlijk Zuinig ons haar recept van homemade chips. Lekker! En handig. Juist ook omdat ik vrijdagmiddag met zoonlief chips maken op het programma had staan. Tot op heden is het me nog steeds niet gelukt een lekker chipje op tafel te krijgen, maar met haar beproefde recept zóu het moeten lukken.


Samen met onze knul schreef ik het recept over, pakten we alle spulletjes en benodigdheden erbij en vertoefden een paar heerlijke minuutjes, kwartiertjes, half uurtjes in de keuken. Zoonlief had het na een kleine drie kwartier wel gezien, maar stak af en toe wel zijn koppie om het hoekje. "Lukken ze nu wel mam?"

Poging 1: toch wel wat donker, vind je niet?
Poging 2: half knapperige, te veel slappe chipjes
Poging 3: *zucht*... nog steeds van die slappe schijfjes...

Bij het uit de oven halen van de derde plaat aardappelschijfjes, kwam ik tot de nare conclusie dat een simpel chipje van de Aldi op deze manier toch wel wat makkelijker en goedkoper is... En naar blijkt ben ik niet de enige!  ;o)

Máár! Mama geeft niet op! Er zál een tijd komen dat ook onze chipjes zelfgemaakt zijn. Maar voor nu?

Toch nog maar even niet...  ;o)
xxx Monique

10 opmerkingen:

 1. He jammer. Maar wel (even) gezellig samen met je zoon in de keuken bezig geweest. Ik weet dat heel vroeger een oude buurvrouw ze ook zelf maakte en die waren echt goed. Maar dat recept kan ik nu niet meer navragen voor je.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bij de jumbo verkopen ze groentechips, van pastinaak,wortel en rode biet, op de ingredienten lijst staat alleen de groente, olie en zout, hoe doen zij dat dan ? , nou veel succes hoor , ik probeer het in de winter want mijn houtfornuis is nu uit, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb altijd gedacht dat (of eens ergens gelezen) die gefrituurd werden. Daarom waarschijnlijk ook dat er zoveel calorieen inzitten ;o) Ik ben ook gek van chips, vooral dan die van Lay's. Veel geluk met het vinden van een goed chips recept en hier is nog een linkje naar een groentenchips recept, ik heb het zelf nog niet uitgetest, dus weet niet of het lekker is...

  http://www.afvallen-weblog.nl/recept-geroosterde-groentechips/

  Groetjes,
  Tanja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als je frites zelf maakt, moet je de staafjes aardappel eerst wassen om het losgekomen zetmeel kwijt te raken, dit verbrandt snel (dus bruin). Misschien schijfjes wassen en afdrogen voor het bakken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahahaha, ik heb er wel om moeten lachen Moniek! schoenmaker blijf bij je leest, ga een keer naar Tiengemeten, naar het landbouwmuseum,daar hebben ze een helemaal schattig apparaat waar de hoekse waardse aardappeltjes doorheen rollen, zo in de olie! zo leuk voor de kinderen, en misschien hebben de nog wel wat tips voor je.( ik kan moeilijk publiceren bij joul kijk effe op mijn blog om het anders in te stellen, is veel makkelijker dan om te reageren?

  groetjes, (quilting)Jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uhm....
  Maar je hebt het verhaal sindsdien gezien.

  Wat Anoniem schrijft over de zetmeel, klinkt mij logisch. Wij wassen ze altijd en laten uitdruppelen. Dat heb ik niet bijgeschreven.

  En nieuw uitvinding: wij schillen ze niet meer, goed wassen, en raspen en of snijden met kaasschaaf.

  Sorry, voor alle waste...

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig, ik frituur de chips altijd zelf. Laatst probeerde ik inderdaad gewassen schijfjes en alleen gedroogde schijfjes naast elkaar. Ik wou zien of er verschil zou zijn. Helaas kon ik geen verschil vinden. Misschien is het anders als het in de oven gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik maak ook onze chips zelf (zie mijn blog, recepten) en haal de plakjes niet door de olie. Ik leg ze gewoon, als het plakjes zijn even op een handoek te drogen en leg ze daarna op de bakplaat. Zonder olie of wat dan ook. Super gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is inderdaad balen als het dan niet lukt, na zoveel moeite. Dan is een zak van de Aldi toch wel heel makkelijk. Maar oefening baart kunst.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja denk dat ik ook maar snel een zak zou gaan halen. maar een keertje zelf maken is wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!