First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

vrijdag 20 mei 2011

Iemand suggesties?

Zie je wel? Mijn dag is nog maar net begonnen en ik heb nú al 'Schijt aan Sonja'  ;o)

Het begon vanmorgen goed; twee bruine boterhammen met kaas. Normaal eet ik een bord brinta, dus dit viel me wel wat zwaarder, maar het was geen straf. Nadat ik zoonlief naar school heb gebracht, doe ik een laatste boodschap en rijd nog even langs onze moestuin. Sinds vorige week hebben we zo'n enorme stortvloed aan aardbeien, eens zien wat we nu weer mogen oogsten.


Terwijl ik op mijn hurken zit en haast vrij van gedachten de overheerlijke 'zomer'koninkjes aan het plukken ben, verzin ik hoe ik deze lading weer eens zal gaan verwerken. Van de eerder geplukte aardbeien heb ik al een kilootje aan familie meegegeven en de overige drie kilo heb ik gedeeltelijk ingevroren, gebruikt in shakes en toetjes of verwerkt tot jam. Wat zal ik met deze dikke kilo weer eens gaan doen?

Al denkend komen er plaatjes voorbij van sorbets, aardbei-ijs, taarten, gebakjes... S**t... 'Mag' niet van Sonja... Ik vind haar nu al niet meer aardig... Van de WeightWatchers mag dat namelijk allemaal wél...  ;o)


Eenmaal thuis bedenk ik me dat mijn eerdere gedachten juist waren: dit wordt tóch weer zo'n boek om loos op de plank te blijven staan. Want zeg nou zelf, al die gratis kilo's (!) lekkernijen, die kun je toch niet zomaar laten staan?

Wat zou jij doen of maken met een kilootje aardbeien? Heb jij misschien leuke of handige suggesties? Want om ze nu allemaal zó op te eten?  ;o)
xxx Monique

24 opmerkingen:

 1. Op een beschuitje met wat zoetstof ...echt een gebakje.

  Ikzelf verwerk het meestal in een milkshake...ook daar kan je een "light" variant van maken hoor. Zo krijgen ik en de kids toch aardig wat fruit binnen, want zo oppeuzelen doen we hier gewoonweg gewoon niet zo snel. En een fruitsalade maken...dat vindt iedereen hier ook zo lekker. Zelfs zonder suiker. Banaantje, appeltje en aardbeitjes in stukje snijden en dan mengen... vooral bij een bbq ... dan gaat het er in als....hmmmmmmmmm.

  Succes

  Ellen

  P.s.: Aarbeienjam maken zelf???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon lekker opeten vandaag. En inderdaad fruitsalade, op brood of gewoon door de yoghurt.
  Fruit is gewoon gezond en verse aarbeien helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het water loopt me hier in de mond! Mijn moeder vroor ze vaak in, en dan aten we ze later in de yoghurt. Dat vond ik heerlijk.

  Verder natuurlijk jam van maken, en op een beschuitje doen. Dat zijn net calorie arme gebakjes vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op een eierkoek! Is echt heerlijk en best wel Sonja-proef, toch?
  Groetjes en een fijn weekend,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En op de kwarktaart daar zitten toch ook niet veel calorieen in of zit ik er totaal naast?
  Maar wel erg lekker hoor.
  Je bent een bofkont met zo'n heerlijke oogst!
  Ik betaalde gisteren 3,50 voor een bakje.
  Dan is het toch wel heel fijn dat jij ze in overvloed hebt
  fijn weekend Monique.
  liefs van Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zien ze er lekker uit, zeg! En een flinke opbrengst ook, uit eigen tuin. Wat dacht je van sorbetijs? Op deze site te vinden, met andere ideeën. http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/aardbeien.php#c
  Geniet er maar lekker van, gewoon aardbeien snoepen i.p.v. koekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mjammie aardbeien... In het eerste boek van Sonja staat de versierde eierkoek, besmeerd met 2 eetlepels slagroomlight en versiert met aardbeien of kiwi, dus sonja-proof. Is ze toch aardiger dan je had gedacht ;-))..
  Fijn weekend en snoep maar heerlijk van je aardbeien, ik doe het even koolhydraatarm..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij zijn aardbeien erg gezond. En een kilo heb je met zn drieen toch zo op? Ik moet ook nodig weer plukken. En je bent toch niet aan het lijnen? Weet niet of je borstvoeding geeft maar dan moet je zeker niet lijnen maar anders kan je denk ik wat reserves goed gebruiken. Kinderen kosten een hoop energie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gewoon zo 'uit het vuistje', op de boterham, door de (magere) yoghurt, als jam... Als je voor je jam geleermiddel gebruik ipv geleisuiker is het ook al veel gezonder! (Minder suiker) En verder: lekker veel sas-dagen houden en gewoon fruit snoepen ipv koek of snoep :-0

  Geniet er van! (Doen wij hier ook hoor!) Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook ooit eens het boek van Sonja gekocht, maar het is niet mijn ding. Ik eet nu gewoon 3 maaltijden op een dag en geen tussendoortjes meer, behalve wat fruit en ik de kilo's, alhoewel langzaam, gaan er vanaf.
  Aardbeien....heerlijk en ik zie ook allemaal heerlijke recepten in gedachten voorbij gaan, alleen is Sonja daar niet blij mee haha.
  Zondags is mijn iets-bij-de-koffie-dag en dan neem ik een eierkoek met verse aardbeien en een toefje slagroom.
  Fijn weekend en een lieve groet, mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is weekend, nu even geen Sonja ;-), lekker opeten. Harstikke gezond en zoooo lekker.
  Fijn weekend en groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gewoon lekker opeten, zonder suiker! Lekkerder kan niet vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gewoon iedere dag aardbeien. Dat zou ik doen :)
  En geen duizend Sonja's die me tegenhouden.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij vriezen ze los in en gebruiken het dan in Green Smoothies , of los ontdooien en dan in yoghurt of kwark ..zo heb je bijna het heel jaar door aardbeien ..(wij hebben een flinke moestuin van 180m2 plus 180m2 voor alleen frambozen en aardbeien .)
  Verder eten we het hele jaar eigen jam ..maar je zou ook siroop kunnen maken (sap maken en dan met suiker of honing zoeten ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. en oja met marmello maak je jam zonder suiker ....dus echte aardbeiensmaak ..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weet je wat!!!!!!!!!
  Moeder komt ze morgenavond (zaterdag) wel even plukken!!!!!!!
  Ja maar euh..... neem ze dan ook wel mee! hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoeveel planten heb jij wel niet. Ik heb 2 grote planten en iedere keer heb ik een handje daar ben ik dan al trots op.
  Op een camping tijdens de vakantie bracht een lieve buurvrouw van ons daar, ze waren ook met een caravan en al in de tachtig, een grote wafel met een laagje vanille vla met daarop aardbeien en dan slagroom. Maakte ze altijd voor haar kleinkinderen en toen voor ons. Zo lekker, mag vast niet van Sonja maar wel heel lekker.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hmmm aardbeien! Even denken... aardbeien siroop, jam, taart, salade (zowel voor een zoete fruitsalade als voor in de 'hartige' salade), lekker op brood, invriezen als snackje (is ook lekker met druiven).

  Wat een mooi blog, trouwens! Sluit erg aan bij een aantal van mijn eigen ideeën. Mijn blogje is in het engels dus ik vind het ook leuk om wat nederlandstalige bloggers te leren kennen.

  Groet en een fijn weekend toegewenst!

  This Good Life

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat je ook kunt doen, is de aarsbeien schoonmaken, suiker eroverheen doen, een nacht in de koelkast zetten en dan invriezen.
  Dan heb je 's winters ook aardbeien voor in de bowl.
  Vorig jaar had ik geen tijd om jam te maken, toen heb ik de aardbeien fijn gemaakt in de keukenmachine en toen ingevroren. Later heb ik er jam van gemaakt.
  Dat ging prima!

  Groetjes van Johanna.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lekker aardbeienvlaai van maken.

  Mmmmmmm...smullen. Zonder slagroom !!

  Trouwens zo vers snoepen is super gezond!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ha lieve Monique, 2 slingertjes voor mij vandaag! De eerste is deze heerlijke gezond rood "suiker" goed hihi... heb er al een paar van dat schaaltje genomen smaken overheerlijk. (Sonja weet niet wat ze mist hahahah) En het andere slingertje natuurlijk dat je bij me bent geweest. Wat een superverslag van de quilthoeve, ga ze ook zeker eens bezoeken want ja we kunnen niet genoeg aan stofjes hebben hé hahahha... Lieve lentegroet van Cin x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wij hadden ene kilo en daar hebben we heerlijk aardbeien shakes van gemaakt met ijs en melk..mmmmmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Vroeger had ik een sapketel. Ontzettend makkelijk. Aardbeien wassen, ontkronen hoeft niet, alles in de sapketel en binnen de kortste keren heb je heerlijk sap. Opkoken met iets geleisuiker en dan in bakjes de diepvriezer in. Dit deed ik ook met bramen, pruimen (wel de pitten eruit halen anders krijgt de sap een hele wrange smaak, schillen gewoon erom laten), bessen, frambozen, moerbeien, etc. Super gezond en super lekker, als limonadesiroop, voor in de yoghurt, voor op ijs, etc.... Een nieuwe sapketel is duur, maar misschien een 2e-handse?

  Groeten,
  Yvonne V

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!