First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 3 mei 2011

De leek

Wat is het overal stil hé? Je kunt wel zien dat het vakantie is. Hier betekend het in ieder geval dat ik niet al te veel tijd 'over' heb om eens lekker bij iedereen langs te gaan of überhaupt zelf een stukje neer te zetten. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hele dagen stil zit!  ;o)


Een tijdje terug (lees: net een week voor de bevalling) kreeg ik van Ellen mijn bij haar bestelde naaldenetui-projectje door de bus. Met frisse moed begon ik als eerst met het maken van de stitchery. Gesneden koek! Dat had ik inmiddels al vaker gedaan, dus dat vormde voor mij geen probleem meer. Maar dan.. na het stitchen moeten er toch echt randjes stof verwerkt gaan worden. Eerst het meten, knippen, dan het vastnaaien... Voor een doorgewinterde quilter is dit waarschijnlijk een 'piece-of-koekje', maar voor mij (een als-je-wilt-kun-je-alles-zelf-leren-typje) toch echt wel bijna een brug te ver. Dacht ik! Want eerlijk is eerlijk... ik heb werkelijk een hele goede beschrijving bij het pakketje mogen ontvangen. Zo goed zelfs dat ik momenteel al bijna aan de laatste handelingen ben toe gekomen!


En weet je wat ik nu nóg mooier vind dan die duidelijke omschrijving? Dat ik met een echte 'leek-vraag' (wat wordt er bedoeld met tussenvulling?) óók gewoon bij Ellen terecht kan. Binnen een dag heb ik antwoord op mijn vraag en kan ik snel weer verder. Óp naar de eindstreep!  ;o)

Dus bij deze dames: wie ook eens aan het werk wil gaan en het quilten (of patchen of ik-weet-niet-hoe-je-dit-projectje-noemt) uit wil proberen? Je kunt gerust een pakketje of patroontje bij Ellie's Quiltplace bestellen. Wedden dat ook jij een heel eind komt?!  ;o)
xxx Monique

10 opmerkingen:

 1. Wat ben je al lekker ver! Het ziet er mooi uit.
  Op naar de laatste stappen! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet dat er mooi uit. Fijn met zo'n goede beschrijving. Zou ook echt iets voor mij zijn; ik ben altijd en eeuwig mijn naalden kwijt. Heb dus al een kijkje op haar website genomen. Leuk !
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, de pakketjes van Ellen zijn goed. Dat naaldenmapje ligt hier ook nog. Ik krijg nu toch echt zin om dat deze week ook op te pakken als ik jouw prachtige resultaat zo zie. Het zal tijd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je naaldenmapje zit er al geweldig uit. Fijn dat het zo goed gaat met een goede handleiding. Ik google me wat af om het allemaal onder de knie te krijgen. Lukt over het algemeen aardig.
  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt prachtig, en een goede beschrijving is het halve werk.
  Maar de andere helft heb je toch zelf gedaan, super.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het prachtig! Het ziet er heel lieflijk uit. En een goede handleiding is inderdaad essentieel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Top meid, ik wist dat je het zou kunnen ;-)!!! Het ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet dat er mooi uit !!
  Doe zo verder !

  Groetjes
  Eline DM*

  ps: kom zeker is binnenwippen op mijn blogje, en laat dan zeker een berichtje na.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je dit mooi gemaakt.
  Groeten,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat ziet dat er leuk uit, maar ik ga er niet aan beginnen. ik heb al teveel projecten liggen die ik nog wil gaan maken

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!