First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

donderdag 12 mei 2011

Spitsuur

Vandaag ben ik door Jantine officieel welkom geheten in "het rijk der moeders met meer dan één kind". Kijk je een dagje met me mee?

06.30 de wekker gaat  Ons prinsesje wil na een heerlijk rustige nacht wel wat te drinken. Na de voeding laat ik de wasmachine draaien, kleden we ons allemaal aan en gaan aan tafel voor het ontbijt.

09.00 De oudste zit op school, de jongste ligt weer lekker te slapen. Ik hang eerst de was buiten te drogen en maak daarna snel het huis nog even aan kant. Er moet water gekookt voor de voedingen van vandaag en de verzorgingstas wordt ingepakt. Flessen, voeding, water, de warmer, luiers, doekjes, schone kleding... check, check, dubbel check. Nog even een belletje naar mijn back-up voor vandaag en ik ben klaar voor vertrek. Bijna dan..

10.00 Fles nummer twee alweer, wat gaat de tijd snel! Na een half uur pak ik mijn spullen en ga op pad. Eerst nog even langs de bloemenhandel een kleinigheidje halen en dan toch eindelijk richting Naaldwijk. Vandaag ga ik Wendy spontaan verrassen met een bezoekje in haar eigen quiltwinkel: De Quilthoeve.

11.00 Het is me gelukt! Sinds lange tijd rijd ik weer eens een behoorlijk stuk over de rijksweg. Hoewel ik dit traject tot een jaar of acht terug dagelijks reed als woon-werkverkeer, was dit toch wel weer even wat anders dan de kleine dorpse ritjes. Maar ik ben er en heb zin in onze eerste echte 'live'-ontmoeting.


Wat een spontaan onthaal! Niet alleen Wendy was (uiteraard) aanwezig, ik mocht nu ook Ingrid en Coby in levende lijve ontmoeten. Leuk! En misschien wel net zo leuk: het snuffelen door De Quilthoeve. Alsof je in een enorme snoepwinkel staat! Ik had werkelijk ogen te kort. Prachtige stoffen, patronen, lintjes, knopen, tijdschriften... *zucht*
13.00 Bijna tijd om naar huis te gaan; de fles moet weer gegeven, de oudste uit school gehaald en de zwemtas in orde gemaakt. Nog net voor mijn vertrek komt Jantine binnen en hebben we een flits-ontmoeting. Gelukkig staat er een datum in de agenda gepland om samen gezellig en uitgebreid over van alles en nog te kunnen kletsen. Heerlijk!


Onderweg naar huis bedenk ik me dat ik het naar mijn zin heb gehad en dat ik het jammer vind dat De Quilthoeve voor mij wat verder weg is. Natuurlijk ga ik er naar terug, maar het is 'voor even' wel een hele onderneming. Ook de opmerkingen, verhalen en lachmomenten laat ik nog eens aan me voorbij komen: ik schijn veel kleiner te zijn dan werd gedacht, net als mijn neus trouwens  ;o)  En als de verkoopster (Wendy) bij het afrekenen dan ook nog eens vraagt of 'dat alles' voor mij is...  ;o)  Ja.. ik ben blij dat ik ben geweest.


14.00 Ik ben weer veilig thuis en kan de fles gaan geven

15.30 Thuis van school, snel een hapje en een drankje en óp naar het zwembad

18.00 Thuis voor de fles Nog niet thuis vanaf het zwembad

18.15 Eten klaar maken Thuis voor de fles

18.30 Oudste naar bed Eten klaar maken

19.00 Jongste naar bed Oudste naar bed

19.15 Jongste naar bed

19.30 Een kopje thee De was binnen halen

19.45 Een kopje thee Mijn kindjes water geven. De pompoen lijkt het vandaag hard nodig te hebben.


19.50 Een kopje thee Zwemkleding uitspoelen

20.00 Een kopje thee. Eindelijk! Mijn dag zit er op. Nog even een babbel met mijn blogvriendinnen (zeker nu ik weet dat er naar mijn verslag van vandaag wordt uitgekeken) en dan met de voetjes op de bank.


Ondanks de enorme drukte en het geregel heb ik vandaag een fijne dag gehad. Een dag waar ik zeker met veel plezier op terug zal blijven kijken. Dank jullie wel dames!
xxx Monique

8 opmerkingen:

 1. Je dag is lekker gevuld! Wat zal het genieten zijn met zo'n klein prinsesje. Ons kleinste prinsesje is al weer 16. Geniet er maar van, voor je het weet moet je moeite doen om te bedenken hoe het ook weer was met kleine kinderen.
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat herkenbaar: dat bakkie thee dat nog even moet wachten...
  Maar jij redt je goed, dat merk ik wel.

  Fijn weekend, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het Quilthoeve blog14 mei 2011 om 08:22

  Zucht.......wat een heerlijk verslag! Fijn dat je het naar je zin hebt gehad bij ons, we hopen je snel weer terug te zien (ook al is het maar voor even.....en kom je alleen maar koffie drinken)

  Lieve groet, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een dag, maar wat ontzettend leuk, je hebt een geweldige ontmoeting gehad in de quiltwinkel, lekkerje creatieve pupillen opgefrist, wat wil je nog meer.
  Maar moeder zijn is een ful time job...maar zo dankbaar en zo leuk.

  Geniet vanje weekend,

  Groetjes,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig, we zijn weer 'in de lucht'!
  Wat leuk, zo'n dagje uit jouw leven! En o, wat gaat die tijd toch snel: mijn kleine meiske sjouw ik al weer zo veel makkelijker overal mee naar toe... Geen flesjes meer of heet water (ik gaf borstvoeding, was trouwens ook reuze handig.
  Standaard de luiertas klaar staan en hup - daar gaan we al weer! Dat was die eerste maanden wel anders ja :-)

  Wat geweldig trouwens al die stofjes en lintjes, ik wordt er een beetje hebberig van!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig om zo je verslag te lezen. Inderdaad een hoop geregel om 'even' weg te gaan. Alleen zou ik geen tijd hebben om alles op te schrijven, want er gebeurd hier veelsteveel op een dag... Dat kan ik niet allemaal onthouden.

  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was fijn je te zien, ook al was het maar kort... het prinsesje in het klein... Binnenkort... babbelen we lekker verder onder het genot van een handwerkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je er een gezellige dag opzitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!