First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

woensdag 18 mei 2011

SJB-en

Ik ben gevallen. Gisteren eigenlijk al, maar toen liep zoonlief met een - net van de visboer gekregen - kibbeling in zijn hand. Ik kon niet naar binnen, dus liep maar snel door naar huis. Vandaag viel ik weer. Nadat ik - nu met een zelfgekochte zak kibbeling - bij de visboer weg liep hield ik het niet meer. Het trok me naar binnen en klampte me vast. Ik móest het gewoon hebben.

Eenmaal weer buiten de winkel sprak ik mezelf streng toe: 'Waarom heb je dit nu toch gedaan?', 'Hoeveel van dezelfde boeken heb je al niet in huis?', 'Je weet toch dat het geen geleerde dame is?', 'Kun je niet gewoon je gezonde verstand gebruiken?', 'Wéér een boek voor het "loos op de plank staan..."'


Thuis neem ik het boek nog eens goed door, ik lees de weekmenu's en maak ondertussen een kleine aanvulling op mijn boodschappenlijstje. Krentenbollen, eierkoeken.. normaal niet op het menu, maar voor mij en mijn mannen zéker geen straf  ;o)  Verder valt het wel mee. Yoghurt, muesli, ontbijtkoek, groenten en fruit... artikelen die normaal ook worden gegeten, maar niet zo vaak (of vaak genoeg). Ooit deed ik al eens (met succes!) het Streep-je-Slank dieet van Margriet. Wat me toen op viel was dat ik veel te weinig en absoluut niet gevarieerd at. En nu lijkt het weer zo te zijn.

Vanaf morgen (onze boodschappendag) ga ik aan de slag en zal ik eens zien of ik me netjes kan houden aan wat ik 'moet' of 'mag' eten. Mijn doel is uiteindelijk (stapsgewijs en langzaam aan!) een kilo of zeven/acht af te vallen. Ik heb zelfs een visueel doel voor ogen: een heuse bikini. (Wie? Ik?)  ;o)

Maar vanaf morgen dus. Vanavond en morgen nog niet. Ik begin deze uitdaging dan ook vol overtuiging met een megagrote SAS-dag. Schijt aan Sonja.. met een wijntje (of twee) op de bank.. voor nog één laatste keer...  ;o)
xxx Monique

P.S. Lieve Esther: dank je wel! Dikke kus, warme knuffel, grote glimlach. Héérlijk om te mogen ontvangen, ik ga er volop van genieten!

10 opmerkingen:

 1. O zo herkenbaar,maar Sonja vind ik echt niet lekker!Probeer eens dokter Frank daar hoor ik super verhalen over,heb ik nog niet geprobeerd.Mijn wederhelft zegt altijd niet snoepen en normaal eten!Vriendin is met dit dieet 23 kilo afgevallen,dus er nog hoop!Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ze lacht ook zo vriendelijk in dat boek van haar :)
  Gaat je vast lukken; eierkoeken zijn errug lekker!
  Succes.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik moet ook weer aan de bak en 5 tot 8 kilo zou ook voor mij geen slecht idee zijn.
  Sonja's dieet (als je het zo al mag noemen) is gelukkig niet moeilijk en wel goed vol te houden. Nou heel veel succes.....je kunt het meid!!
  lieve groet van Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mij is het een hele tjid geleden wel gelukt met Sonja Bakker af te vallen, maar inmiddels zitten de kilo's er weer aan. Nu ben ik begonnen in het boek (van de bieb) Balans - van Geertje van der Meer. (stop met lijnen, ga gewoon eten! beheersing van over- en ondergewicht). Inderdaad meer gezond verstand en uit de schijf van vijf eten. Ben er sinds maandag mee bezig, heb zeker geen honger....en nu maar afwachten of er wat af gaat.
  Je kunt ook even gluren op www.geertjevandermeer.nl. Krijg je een beetje idee van haar werkwijze.
  Haar andere boek wil ik ook nog even uit de bieb halen (365 dagen eten om af te vallen). Ben benieuwd.
  Succes met je lijnpoging!
  Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes meid! Ik viel ooit 12 kilo af door te 'bakkeren' Daarna een kleine huilbaby en ikke een grote huilmama ;) Dus geen energie om het goede eten te blijven eten, maar juist die gezellige avondjes willen pakken. Nu probeer ik het (met inmiddels 20 kilo er weer aan) via de sportschool... zwoegen, zwoegen en langzaam succes, maar voel me gelukkig lekker fit!

  Heel veel succes, want dit is een snelle aanpak, maar die dicipline is het zwaarst ;)
  Groetjes Freekje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmm... en ik maar denken dat jij zo'n mooi slank figuurtje hebt... Maar goed, het gaat er om dat je je lekker in je eigen lijf voelt... en die kibbeling... de vis is lekker, maar het korstje minder gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben benieuwd of je vol gaat houden.
  Ik ben niet zo van de dieeten, meestal hou ik het net 1 week vol.
  Ik heb me nu voorgenomen om gewoon gezond te eten.
  Want het is nog steeds zo, ieder pondje gaat door het mondje(en blijft hangen op je ............. haha).
  Veel succes.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap hoor! Hier moet er ook nog minsten 6 kilo vanaf om weer van vòòr de bevalling te zijn. Maar omdat ik borstvoeding geef, mag ik nu nog niet lijnen en teveel afvallen... En helaas werkt het borstvoeding geven bij mij nooit afslankend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Graag gedaan!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och wat jammer had even over je "verleiding" vertelt hier. Ik had je het boekje zo kunnen opsturen. In ieder geval heel veel succes met het bakkeren.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!