First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

maandag 9 mei 2011

Het verhaal achter de jurk

Dank jullie wel voor jullie lieve en spontane reacties op de doop van ons prinsesje. Wij voelen ons zeer gezegend dat we dit gisteren hebben kunnen en mogen doen. Velen vroegen om de oorsprong van de jurk en of het misschien een familiestuk is. Met liefde vertel ik jullie het verhaal achter de jurk:

In 2004 mochten mijn man en ik elkaar het ja-woord geven. Voor één dag waren wij de prins en prinses van het bal en hadden we ons behoorlijk uitgedost. Mijn man in pak.. gilet erbij.. en ik natuurlijk in een heerlijk grote en mooie 'prinsessenjurk'. Na die ene dag gingen alle dure kledingstukken de kast in en bleven daar verder ongebruikt hangen. En maar hangen... Tot onze knul gedoopt mocht worden. Hals over kop bedacht ik me dat het misschien wel mooi en waardevol zou zijn om een deel van mijn trouwjurk te laten vermaken tot doopjurk.

De (losse) sleep van mijn jurk bleek uiteindelijk voldoende stof om vermaakt te worden tot doopjurk, wat wil zeggen dat ik nu niet alleen een doopjurk, maar ook nog steeds een trouwjurk in de kast heb hangen  ;o)

En nu, alweer vijf jaar later mochten we met diezelfde jurk opnieuw bij het doopvont staan. Mijn bruidsjurk als haar bruidsjurk, zoals de dominee in de preek noemde. Mooi toch?
xxx Monique

9 opmerkingen:

 1. Dat is een mooi verhaal, Monique! Ik ben zelf gedoopt in een doopjurk die ook uit mijn moeders bruidsjurk is gemaakt (net als mijn zussen en broer). Ook mijn oudste en een aantal van mijn nichtjes heeft de doopjurk gedragen en voorzover ik weet, heeft mijn moeder de doopjurk nog altijd in de kast! Mijn ouders zijn volgend jaar 50 jaar getrouwd!
  Wie weet gaat jullie doopjurk ook zo'n toekomst tegemoet....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een romantisch verhaal...mijn trouwjurk is meteen na gedane arbeid weer retour gegaan, mijn kinderen droegen geen doopjurk...ik zal mijn moeder eens naar mijn doop outfit vragen.

  liefs Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn kindjes hun doopjurk, is ook uit dezelfde stof gemaakt als mijn trouwjurk. Maar niet van mijn trouwjurk, we hadden stof en kant over. Het doopjurkje is een minicopy van mijn trouwjurk, maar met lange mouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och wat leuk ik heb precies hetzelfde gedaan met mijn bruidsjurk.
  Geweldig gevoel he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn moeder wilde ook een doopjurk van haar trouwjurk maken, maar dat mocht niet van mijn oma die dat zonde vond. Ze kreeg toen een prachtige doopjurk van m'n oma en daar is iedereen bij ons thuis (5 kinderen) en de kleinkinderen (4) waaronder mijn meiske in gedoopt. Mijn trouwjurk is dus ook nog in tact!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een lief verhaal om door te geven, de doopjurk van onze kinderen was de trouwjurk van mijn schoonmoeder, haar kinderen en onze kinderen zijn erin gedoopt, wij hopen dat deze jurk ook dienst mag doen bij evt. kinderen van onze kinderen en dan niet als traditie maar als een echt teken waar de doop voor staat.
  Waardevolle momenten om nooit te vergeten.

  Lieve groet,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh wat leuk zeg.goed maar dat Kjell niet gedoopt is .. ik had een bordeauxrode trouwjurk...
  had van de stof wel een feestjurk willen laten maken..maarja die dragen jongens niet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi verhaal!
  Mijn man is destijds in een prachtige jurk gedoopt. Helaas was hij een heel klein mannetje, dat direct de eerste dag werd gedoopt. Onze kinderen waren flinkerts ,die pas na zes weken werden gedoopt. Dat lukte dus echt niet meer in het kleine jurkje. Ik heb het nog wel goed bewaard.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi verhaal. Onze kinderen zijn opgedragen, niet gedoopt, maar wél in een doopjurk en dat is een witte gehaakte doopjurk die de oma van de kinderen ook al gedragen heeft op haar doopdag.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!