First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

zondag 24 april 2011

Groen licht

Zes weken... zes hele weken heb ik me netjes in weten te houden, maar nu de eindstreep is gehaald, kan ik me ook geen dag langer meer inhouden. Ik mag eindelijk weer aan mijn 'body' gaan werken. Dus heb ik niet alleen mijn favo 'slank'-boeken uit de kast gehaald, ik ben nu ook zeer serieus aan het denken welke sport ik eens zal en kan gaan doen. Want sporten? Dat deed ik vroeger. Toen ik nog een kleine meid was. Maar nu?

Ik liep elk jaar netjes de vierdaagse mee, behaalde drie zwemdiploma's, was lid van de atletiekvereniging, deed aan jazz-dance, stijldans, line-dance, fitness... En nu zit ik. Of doe het huishouden. Maar sporten? Mij niet gezien... Jááh... ik lóóp wel graag... en dat is zo met de kinderwagen ook even helemaal geen straf om te doen, maar het mag van mij wel een beetje méér zijn. Ondanks dat er nu al diverse personen zijn die me koekeroe vinden omdat ik met dit mooie weer vier keer per dag een stuk van zo'n 20 minuten loop...

Dus ben ik me aan het oriënteren. Hardlopen lijkt me wel iets. En ik zou met mijn te leen gekregen Nordic Walking sticks ook eindelijk wel eens aan de wandel kunnen gaan. Als het maar 'zunig' is hé? Dus bedenk ik me dat ik ook gewoon eens een extra balletje kan trappen met mijn kleine knul. Hem leren touw te springen bijvoorbeeld (en er zelf net zo fanatiek naast gaan staan) of wat dacht je van deze:

Sara's Six Month Hoopiversary from Sara Janssen on Vimeo.

Hoe dan ook, het weer zit mee, de zes 'kraam-ontzwanger-weken' zijn voorbij en ik heb ontzettend veel zin om in beweging te komen. Laat die kilootjes maar snel verdwijnen!  ;o)
xxx Monique

9 opmerkingen:

 1. ooh zullen we samen hoelahoepen !! wauw ik vind dat super!! Ooit ja ooit was ik er heel goed in maar nu vraag ik me af of het hoepeltje nog wel rond kan draaien hihi
  fijne paasdagen
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het zo ontzettend goed met je gaat, heerlijk om te horen. Zwemmen is lekker, misschien is er een zwembad in de buurt bij je, het kost niet veel. Ik heb een tijdlang baantjes gezwommen, oplopend tot 40 in een klein uurtje en vond het heerlijk. Je gebruikt je hele lichaam en misschien kun je met de kleine ook gaan babyzwemmen....dat vonden ze bij mij altijd zo leuk.
  En inderdaad wandelen, zo heerlijk met dit weer! Lange wandelingen met een leuk doel, geniet ervan!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een super leuk filmpje, Hoelahoepen vond ik nooit moeilijk, maar hoe zij dat doet ? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto heb je in je banner geplaatst Monique. Goed om te horen dat het goed met je gaat. Wist je trouwens dat huishouden doen ook een hele goede sportbezigheid is. Je traint daar zo beetje alle spieren mee en verder wandelen. Dat is goed voor elk. ;) Fijne dagen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker hoor Monique, met dit mooie weer is het helemaal geen straf om buiten in beweging te zijn. Het leukste is om iets te vinden wat helemaal bij je past, waar jij plezier in hebt.
  Het maffe is dat ik er graag een paar pondjes bij wil hebben (voor het eerst in mijn leven). Ik ben namelijk de afgelopen maanden afgevallen door mijn ziekzijn. Dus zat ik vanmiddag aan een heerlijke Magnum (ijs!).
  Om mijn conditie weer op te bouwen wandel ik (met de hond) en wil ik mijn yoga weer oppakken.

  lieve groet,
  Lilian

  P.S. Ik heb overigens ook genoten van je vorige logje over de moestuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mocht je echt gaan hardlopen... dan zal ik je wat verklappen, ik doe met je mee!
  Ik ben in januari begonnen en kan je het programma van start to run in België van harte aanbevelen. Voor 12,50 een opbouwprogramma van 10 weken op je MP3. Ik vind het heerlijk, ook omdat het maar een half uurtje per dag kost en het zelfs tijdens het wachten bij het sporten kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeff..hardlopen is niks voor mij. Liever maar een balletje trappen, fietsen of wandelen om de conditie weer op peil te krijgen.
  Leuk filmpje, knap hoor. Vroeger hadden we ook een hoepel maar verder dan een paar rondjes om de heupen kwam ik niet.
  Lieve groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De allergoedkoopste methode is idd gewoon wandelen. Ik bezit gelukkig een hometrainer én een crosstrainer (die mijn man graag de deur uit wil hebben). Na de bevalling hoop ik er lekker snel weer op tekeer te kunnen gaan zodat ik dit keer sneller mijn conditie op peil heb en door kan gaan met sonja bakkeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mij mogen de kilootjes er inderdaad ook wel vanaf. Maar met die 6 weken ontzwangeren ben ik het niet eens hoor... Ik zeg altijd 40 weken zwanger, 40 weke ontzwangeren. Niet dan die kilo's van mij al die tijd mogen blijven hangen, maar je moet ook niet teveel van jezelf en je lichaam vragen.

  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!