First thing in the morning, she dresses for work, rolls up her sleeves, eager to get started.

~ Proverbs 31:17 ~

dinsdag 12 april 2011

Dat valt dan weer even tegen...

Op mijn nachtkastje staat sinds afgelopen weekend een mooie kaart te prijken. Elke morgen wanneer ik nu mijn ogen open doe en mijn wekker uit sla (nou ja.. dat zou ik wel willen doen, maar druk toch maar netjes het knopje in..) word ik wakker met de woorden: Speciaal voor jou .. Relax!

En dat neem ik van harte aan hoor! Zeker met de ontzettend mooie zonnige dagen van afgelopen weekend is het voor mij niet moeilijk om even te relaxen. Zo met die eerste warmte is het heerlijk om even naar onze moestuin te wandelen om te zien hoe het er daar na de winter aan toe is.

Gelukkig viel dat reuze mee, al moet er nog wel het één en ander gebeuren willen we er kunnen zaaien of planten. Het is alleen die tijd hé?  :o(

De kersenboom in bloei

Een euhh... uit het niets verschenen iets. Frambozen?

Doorgeschoten boerenkool. Kunnen we die nog oogsten?

Maar als je dan toch nog een paar ielige winterpreitjes uit de grond kunt trekken, ze thuis kunt verwerken om ze vervolgens om je homemade pizza te strooien, dan kriebelt het wel weer enorm om aan de slag te gaan. Wat een rijkdom!


De minipreitjes gesneden en klaar om in te vriezen.

Jammer alleen dat de zon nu niet schijnt, er vandaag schijnbaar regen gaat vallen en ons ukkie nog te klein is om met dat weer mee te nemen. De tuin moet dus nog even wachten. Al kan ik thuis natuurlijk al wel wat aan de slag met voorzaaien. Straks toch eerst maar eens wat zaad en grond gaan halen...

xxx Monique

11 opmerkingen:

 1. Onze moestuin ziet er nog niet uit als moestuin, maar als een klein stukje wildernis op kleigrond. Vanmorgen is er een ma van de sociale werkvoorziening langsgeweest, die doen ook klussen voor particulieren. Nu maar hopen dat ze het stuk grond voor ons willen frezen. Dan kunnen we daar ook eindelijk aan de slag!
  Fijne dag nog verder,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik bedoelde natuurlijk 'man' ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, natuurlijk kun je die boerenkool nog oogsten, maar of hij nog lekke is om te eten is een tweede (ik hou zowiezo niet van boerenkool, dus kan daar geen oordeel over geven). Kun je het anders niet aan konijnen ofzo voeren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he dat weer van de afgelopen dagen, ook wij hebben meer buiten als binnen geleeft.
  (Wat een lieve foto trouwens van je meisje).

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij is doorgeschoten boerenkool niet meer lekker. Kan me van vroeger niet herinneren dat mijn opa en oma de doorgeschoten boerenkolen nog verwerkten. Volgens mij gingen die gewoon op de composthoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijk die aankomende zomer en die lentedagen af en toe. Ik ben ook al binnenshuis aan het zaaien en hoop eerdaags buiten het ook te kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi, ik kom hiet via via zoals dat gaat. Leuk blog heb je. Heb me bij je aangemeld. Een moestuin, lijkt mij ook wel iets, maar de tijd ontbreekt me. Ben benieuwd of je nog iets gaat zaaien?
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een mooie tekst om mee wakker te worden. Prachtige foto van de kersenboom. Lekker je eigen verse groente, jammer genoeg hebben wij geen moestuin... misschien toch eens aan beginnen.
  Lieve groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie kaart én tekst :)
  Ik heb een klein stukje van onze tuin waar ik wat heb staan. Sla (de konijnen zijn er altijd sneller bij dan ik), aardbeitjes (zeer geliefd bij de merels) wat kruiden (gelukkig zijn die wel voor mij), en ook tomaatjes (ook voor ons). Fruit en druiven zijn ook vaak niet voor ons. Maar we doen er wel heel veel beestjes een plezier mee :)
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk die bloesem, je eigen groente, prei op je pizza, het klinkt en ziet er hier heel gezond en gezellig uit.
  Wat een heerlijke dochter heb je, slaap je al een beetje door???

  Groetjes, Eefie

  Ik heb ne aangemeld als volger, geniet hier op je blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor je lieve berichtje......leuk !!!....ik kijk er naar uit...wieweet lukt het je om te komen......liefs en geef de kleine een knuffel de iets grotere ook natuurlijk en vergeet jezelf niet !! ......xxx...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for taking the time to comment on this post. Have a lovely day!